Scheveningen 1

Mannen zaterdag, 1, Topklasse zat

12 maart 2016 15:00

Kloet, M.J.

Er stond vandaag weer een 6-punten wedstrijd op het programma. SVV Scheveningen was de opponent en had tot deze wedstrijd, net als SteDoCo, 22 punten uit even zoveel wedstrijden behaald.

In de uitwedstrijd tegen Scheveningen werd met 4-0 verloren omdat we na 6 minuten al met 10 man kwamen te staan vanwege het wegzenden van Shelton Martis.

Diezelfde Shelton Martis stond vandaag niet op het wedstrijdformulier. Tijdens de warming-up bleek dat hij niet fit genoeg was om te kunnen spelen en Marvin Westerduin mocht zijn plaats innemen en aanvoerdersband omdoen.

Virgil Breetveld koos er voor om met de volgende spelers de wedstrijd te beginnen.

Doel:                Ritchie Steinmann

Verdediging:   Chris Boom, Marvin Westerduin, Gautam Kalpoe, en Kevin Patijn.

Middenveld:    Joran Schroder, Coen van der Waal en Giovano Godeken.

Aanval:             Ali Yilmaz, Mohammed Faouzi en Hakan Tokul.

Gelijk na de aftrap ontstond er een wedstrijd waarbij het spel op en neer golfde, zonder dat er voor de doelen gevaar gesticht werd. SteDoCo deelde een aantal speldenprikken uit, eerst door een subtiel hakballetje van Giovano Godeken op Mohammed Faouzi, maar zijn schot miste kracht en daarna een schot van Joran Schroder, maar ook daarmee werd keeper Friebel niet verrast.

In de 27e minuut moest Giovano Godeken met een voetblessure de wedstrijd staken en hij werd vervangen door Jermaine van Pijkeren. Voor deze wissel was SteDoCo de bovenliggende ploeg. Daarna ging Scheveningen wat aanvallender spelen, zonder onze verdediging en keeper Ritchie Steinmann in verlegenheid te brengen.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. In de 62e minuut werd Ali Yilmaz op avontuur gestuurd, maar de uitgekomen keeper was eerder bij de bal dan Ali, die naar mijn indruk, niet voluit voor de bal ging. Gelijk daarna en kans voor Scheveningen, maar het harde schot ging net over het doel.

Gelijk hierna werd Ali Yilmaz gewisseld voor Willem Looijen en met de inbreng van Willem nam de druk van SteDoCo op de Scheveningse verdediging toe.

In de 71e minuut werd een voorzet van Joran Schroder vanaf links keihard door een verdediger net over z’n eigen doel geschoten, waardoor de inkomende Willem Looijen niet kon uithalen. Uit de hierop volgende corner kopte Joran Schroder net over.

In de 76e minuut was het wel raak. Willem Looijen kopte in het strafschopgebied de bal door op Mohammed Faouzi en die verschalkte met een simpele voetbeweging keeper Erwin Friebel en liet daarmee de 1-0 op het scorebord zetten.

Daarna een fel aanvallend Scheveningen, dat in de resterende 10 minuten nog een gelijkspel wilden forceren, maar de SteDoCo verdediging gaf geen krimp. In de 85e minuut werd Mohammed Faouzi gewisseld voor Erik de Kruijk, die als extra slot op de deur de verdediging kwam versterken.

Het aanvallende Scheveningen verwaarloosde de verdediging en bijna had Willem Looijen hiervan vlak voor tijd nog geprofiteerd. Een ziedend schot van hem werd door keeper Friebel uit de kruising getikt en tot corner verwerkt.

De correct, maar wat pietluttig, fluitende scheidsrechter Kloet uit Spijkenisse telde 4 minuten blessuretijd bij. De verdiende overwinning kwam ook in deze resterende tijd niet meer in gevaar en SteDoCo kon weer 3 punten bij het totaal optellen.

Volgende week gaan we naar de bollenstreek om daar de degens met Rijnsburgse Boys te kruisen.