SteDoCo wint belangrijke “6 punten” wedstrijd

RVVH 1

Mannen zaterdag, 1, Topklasse zat

5 maart 2016 15:00

Koekoek, T.

In een (vooraf) van spanning bol staande wedstrijd heeft SteDoCo 3 belangrijke punten verdiend. En met “verdiend” bedoel ik ook echt verdiend, want, zonder alles op de aanval te gooien, toonde de thuisclub het meeste initiatief om de 3 punten te pakken. Toen namelijk SteDoCo middels Mohammed Faouzi op voorsprong kwam, bleek RVVH nauwelijks bij machte een aanval met een goed plan op het fraaie kunstgras neer te leggen. Daaruit viel te concluderen, dat de gasten naar Hoornaar waren gekomen om in hoofdzaak te verdedigen en zo een punt mee te nemen naar Ridderkerk.

Beide ploegen begonnen erg voorzichtig aan de wedstrijd. Vandaar, dat de eerste kans zich pas na 20 minuten aandiende . Echter, de ook deze wedstrijd weer uitblinkende Joran Schröder vond RVVH’s keeper Danny Spelde op zijn weg. Ondanks een massaal terughangende speelwijze van de gasten waren de speldenprikken van de spitsen Rensey  Barradas en Benjamin Martha niet ongevaarlijk. Maar, zoals de laatste tijd te doen gebruikelijk, “stond SteDoCo’s  verdediging als een huis”. Ook Ritchie Steinmann was hier deelgenoot van. Gezien het aantal doelrijpe kansen, die op één hand waren te tellen, kwam de rust met een min of meer logische 0-0 stand.

Na de thee bleef Ali Yilmaz in de kleedkamer achter. Zijn vervanger was Jermaine van Pijkeren, wat al na 8 minuten een “gouden wissel” bleek te zijn. Toen forceerde de invaller namelijk een doorbraak, gevolgd door een formidabele pegel, die op de lat uiteen spatte. In de rebount was het Mohammed Faouzi, die fraai de 1-0 op het scorebord schoot: 1-0!  Zoals al eerder aangegeven, werd er vanaf dat moment van RVVH meer verwacht dan alleen verdedigen. Echter, de meeste ballen werden in het drukke centrum gepompt en daar wisten Shelton Martis en zijn mannen wel raad mee. Alleen de rappe Rensey Barradas bracht met zijn snelle acties nog wel enig gevaar, maar eenmaal voor doel was er te weinig overleg om enig resultaat te bewerkstelligen. Sterker nog, SteDoCo kreeg met een aantal goede uitbraken de beste kansen om 2-0 te scoren en op die manier de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Zo gaf Joran Schröder een voorzet op maat, waarbij Mohammed Faouzi (ogenschijnlijk) voor open doel had kunnen inkoppen. Echter, de bal ging naast.

In de laatste 5 minuten bracht trainer Breetveld Willem Looijen en Marvin Westerduin nog voor resp. Mohammed Faouzi en Joran Schröder in het veld. Aan het einde van de wedstrijd werden de aanvalsdriften van het moegestreden RVVH steeds minder en kreeg SteDoCo middels Willem Looijen en Coen van der Waal nog een paar kansen om de score uit te bouwen. Echter, zonder resultaat.

Toen de prima leidende scheidsrechter T. Koekoek na 4 minuten extra tijd affloot, was de teleurstelling op de gezichten van de RVVH spelers, staf en aanhang af te lezen. Maar, zoals dat altijd gebeurt bij een wedstrijd, was de vreugde bij SteDoCo zicht- en hoorbaar aanwezig, ook in de daarop volgende “derde helft”.