1 - 2

Mannen zaterdag, 1, Topklasse zat

20 februari 2016 15:00

Ruperti, C.

Na het goede spel en de onverdiende nederlaag vorige week tegen HHC Hardenberg en in de wetenschap dat in de heenwedstrijd de punten tegen IJsselmeervogels in Hoornaar bleven, gingen we hoopvol gestemd naar Spakenburg.

Virgil Breetveld beschikt over een volledig fitte en schorsingsvrije selectie en koos er voor om met de volgende spelers de wedstrijd te beginnen.

Doel:               Ritchie Steinmann

Verdediging:   Chris Boom, Gautam Kalpoe, Shelton Martis en Kevin Patijn.

Middenveld:     Jermaine van Pijkeren, Joran Schroder, Coen van der Waal en Giovanno Godeken

Aanval:           Ali Yilmaz en Mohammed Faouzi.

IJsselmeervogels had na het verlies vorige week tegen Scheveningen wat goed te maken en trok vanaf het 1e fluitsignaal ten aanval, zonder echt gevaarlijk te worden.

In de 19e minuut kreeg IJsselmeervogels een vrije trap op de middellijn te nemen. Deze razendsnel genomen vrije trap kwam bij Janic Makizodila terecht en hij wist de net iets te laat uit z’n doel gekomen Ritchie Steinmann op de 16 meterlijn te omspelen. Vervolgens was hij ook Shelton Martis net iets te snel af en wist de 1-0 te scoren.

In de 23e minuut moest Jermaine van Pijkeren met een blessure het veld verlaten en hij werd vervangen door Hakan Tokul.

In de 34e minuut een afstandsschot van IJsselmeervogels wat keurig onschadelijk werd gemaakt door Ritchie Steinmann.

Na een half uur begon de dadendrang van de Vogels wat te luwen en kwam SteDoCo wat beter in z’n spel.

Een in de 40e minuut door Giovanno Godeken vanaf links genomen corner werd door Shelton Martis doorgekopt en vervolgens door Joran Schroder onhoudbaar voor keeper van Emmerik binnengekopt en zodoende konden we met een 1-1 ruststand aan de thee.

Na de rust probeerde IJsselmeervogels het nog even, wat resulteerde in een kans van Fred Benson en in een voor het doel langs geschoten bal die door de voorhoede van IJsselmeervogels niet binnen gewerkt kon worden.

In de 54e minuut moest Kevin Patijn geblesseerd van het veld en hij werd vervangen door Marvin Westerduin. Marvin kwam in het centrum van de verdediging te spelen en Gautam Kalpoe werd rechter vleugelverdediger. Chris Boom verhuisde van de rechter naar de linker kant.

Het was dezelfde Chris Boom die ons in de 71e minuut weer liet juichen. Een voorzet vanaf links van Hakan Tokul werd door Joran Schroder  doorgekopt naar de zo vrij als een vogel staande Chris Boom die simpel binnen kon tikken, keeper van Emmerik liet vissen en zodoende de 1-2 op het prachtige scorebord van “de rooien” liet zetten.

Tegen het eind van de wedstrijd een aanvallend IJsselmeervogels wat probeerde om toch nog een punt aan deze wedstrijd over te houden. Dit resulteerde in een aantal scrimmages voor het doel van Ritchie Steinmann en een hoog billenknijpgehalte voor de SteDoCo supporters.

De uitstekend leidende scheidsrechter Ruperti had berekend dat er sprake was van 3 minuten blessuretijd en het was Mohammed Faouzi die in deze blessuretijd nog een dot van een kans kreeg om de 1-3 binnen te werken. Zijn schot verdween echter aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. Hij had de bal ook nog opzij, naar Hakan Tokul, kunnen leggen die dan een niet te missen kans gekregen zou hebben.

Niet getreurd, want ook IJsselmeervogels wist niet meer gevaarlijk te worden en de 3 punten gingen mee naar Hoornaar.

We zijn met deze overwinning de laatste plaats ontstegen en 2 plaatsen op de ranglijst opgeschoven en wie had ooit kunnen bedenken dat SteDoCo in deze competiie 6 punten van de Vogels zou pakken. Bij de rooien uit Spakenburg wordt na deze nederlaag al voorzichtig over het D-woord gesproken.

Volgende week is er geen competitie programma en in de daar op volgende weken zijn er 2 heel belangrijke thuisduels. Eerst op 5 maart  tegen RVVH, de nummer 15 van de ranglijst en daarna op 12 maart tegen Scheveningen wat de 11e plaats van de ranglijst met 3 punten meer dan SteDoCo inneemt.