13 februari 2016 15:00

Scheidsrechter

Burg, P.N. van der

Onbekend

In een attractieve pot voetbal, waarin SteDoCo  één van haar beste wedstrijden van dit seizoen speelde, trok HHC Hardenberg, de nummer drie van de ranglijst,  uiteindelijk toch aan het langste eind. Na een eerste helft, waarin SteDoCo de beste kans kreeg om de score te openen, volgde een tweede helft, waarin HHC Hardenberg een moment van onachtzaamheid van de kant van SteDoCo afstrafte en zo de wedstrijd naar zich toe trok.

SteDoCo trainer Breetveld kon voor het eerst van het seizoen beschikken over een volledig fitte en speelgerechtigde selectie. Dat betekende, dat het centrale verdedigingskoppel Shelton Martis en Gautam Kalpoe in de basis stond en dat Giovano Gödeken  zijn plaats op het middenveld weer had ingenomen.

In de beginfase trokken de gasten het spel naar zich toe, zonder echt gevaar voor het doel van Ritchie Steinmann te veroorzaken. In het vervolg wisselden de aanvalsgoven zich af en kon SteDoCo zich steeds meer richten op aanvallende activiteiten. Zo kwam de eerste echte kans van de kant van SteDoCo. Joran Schröder vond echter doelman Sander Danes op zijn weg. Ook HHC Hardenberg liet zich steeds meer gelden, o.a. middels Gersom Klok, die zijn schot over het doel zag verdwijnen. Na ruim een half uur spelen kwam de beste kans van de eerste helft: Een prima voorzet van Kevin Patijn werd ingekopt door Mohammed Faouzi, waarna de keeper met moeite de bal voor de doellijn kon stoppen. Na nog enige kansen over en weer, waarbij de sublieme actie van baltovenaar Giovano Gödeken applaus opleverde, gaf de uitstekend leidende scheidsrechter  P.N. v.d. Burg het signaal om te gaan rusten.

Na de rust kwamen dezelfde 22 spelers terug op het veld. De eerste doelrijpe kans kwam weer van de kant van SteDoCo: Een waarschijnlijk als voorzet bedoelde boogbal van Kevin Patijn belandde pardoes op de kruising. Het ging steeds meer opvallen, dat beide ploegen zich desnoods tevreden stelden met een puntendeling, totdat het voor SteDoCo fatale moment aanbrak. De verdediging van de thuisploeg kon even niet adequaat genoeg de bal weg krijgen. Wat volgde, was een logische “weg is weg” bal. Echter, op de plaats waar de bal terecht kwam stond een volledig vrije Tiemen van Hezel. Deze kreeg alle gelegenheid om de bal goed voor zijn sterke voet te leggen en vervolgens Ritchie kansloos te laten: 0-1. Dat was uiteraard een domper, maar met twintig minuten resterend was er nog wel wat mogelijk. Breetveld wisselde Ali Yilmaz voor Hakan Tokul en enige tijd later werd een extra spits in de persoon van Willem Looijen ingebracht. Dit, ten koste van verdediger Gautam Kalpoe, wat betekende, dat SteDoCo achterin 1 op 1 ging spelen. Bovendien speelde HHC Hardenberg inmiddels met 10 man, omdat doelpuntenmaker Hezel met rood moest vertrekken. Dit, vanwege een te harde charge op de hielen van Hakan Tokul. Echter, niets mocht baten, zodat HHC Hardenberg na het laatste fluitsignaal zeker was van een zwaar bevochten overwinning.

Als SteDoCo in de komende weken op dezelfde wijze blijft voetballen zullen er zeker punten gepakt gaan worden, te beginnen in Spakenburg, waar volgende week IJsselmeervogels de tegenstander zal zijn.