UITSTEKENDE OVERWINNING STEDOCO OP FC LISSE

2 - 4

Mannen zaterdag, 1, Topklasse zat

30 januari 2016 14:30

Dröge, S.

SteDoCo startte de eerste helft afwachtend, het balbezit lag wat meer bij Lisse zonder dat dit tot echte kansen kwam. Zeker de eerste minuten was het voor de mannen van Virgil Breetveld wennen aan het natuurgras. Dit leverde verdedigend wat heikele momenten  op doordat er wat onnauwkeurig werd ingespeeld. Na een kwartier was SteDoCo echter gewend waardoor de twee ploegen elkaar niet veel ontliepen. Minpunt was wel dat Marvin Westerduin al in de 12e minuut geblesseerd moest afhaken, Levi Slob nam zijn positie over.

Op basis van het wedstrijdbeeld was het dan ook geen verassing dat het eerste doelpunt uit een dood spelmoment viel. Uit een prima corner van Kevin Patijn kopte aanvoerder Erik de Kruijk heerlijk de 0-1 binnen. Deze achterstand gaf Lisse aanleiding om veelal de diepte te zoeken. Keeper Mark de Vries hanteerde met de wind in de rug de lange bal en de snelle Koen Fokkema en Cerillio Cijntje probeerden regelmatig de verdediging van SteDoCo op snelheid te kloppen. Fokkema was daarin vanaf links het meest dreigend.

In de 27e minuut viel de gelijkmaker doordat er verdedigend niet kordaat werd opgetreden. Levi Slob probeerde spits Murat Onal van de bal af te houden. De nieuwe aanwinst van Lisse wist echter toch de bal te bemachtigen en tikte die netjes over Ritchie Steinmann heen. Deze gelijkmaker gaf Lisse vertrouwen en de druk op het doel van SteDoCo werd opgevoerd. Het leverde wat gevaarlijke momenten op, zonder echte kansen voor de thuisclub. Wel was het goed dat een  ziedend schot vanaf 30 meter nog net door een Hoornaars scheenbeen werd getoucheerd waardoor de bal naast het doel terecht kwam. Met een 1-1 stand werd de rust ingegaan.

De thee en koffie waren amper opgedronken of Lisse pakte in de 2e helft de voorsprong en wederom was het Murat Onal die de goal in de 48e minuut vanaf links scoorde.  SteDoCo moest aan de bak en dat deden mannen. Onder aanvoering van de sterk spelende Erik de Kruijk kantelde de wedstrijd. Jermain van Pijkeren, Coen van der Waal en Chris Boom veroverden steeds vaker de 2e bal waardoor SteDoCo in de omschakeling steeds gevaarlijker werd.

De 2-2 in 58e minuut was werkelijk om van te smullen! Chris Boom veroverde de bal, gaf een magnifieke hakbal op Coen van der Waal en die speelde broer Sjoerd in die ook een prachtig hakkie gaf. Coen stond alleen voor de keeper en schoot de bal prima tegen de touwen. De verdediging van Lisse was kansloos! Dit zijn de doelpunten waarvoor je als supporter komt kijken.

De gelijkmaker gaf SteDoCo vleugels en door vooral de slag op het middenveld te winnen wist SteDoCo de wedstrijd te domineren.  Sjoerd van der Waal schoot een vrije trap van 40 meter op de goal. Gedragen door de wind kon Keeper De Vries de bal nog net over tikken.  Willem Looijen werd vervolgens in de 76e minuut ingebracht voor de vanaf rechts spelende Sjoerd van der Waal.

Keeper Mark de Vries ging vervolgens stevig in de fout bij één van de daarop volgende corners. Weer draaide Kevin Patijn de cornerbal prima voor de goal, de keeper dacht de bal simpel te vangen maar liet in de 78e minuut de bal jammerlijk door zijn handen schieten. Daarachter stond Mo Faouzi tussen twee verdedigers maar de spits wist zijn schoen toch tegen de bal te zetten. 2-3 voorsprong en het 7e competitiedoelpunt van Mohammed Faouzi. De naar Katwijk vertrekkende keeper Mark de Vries stond er bij en keek er naar.

Het slotakkoord was voor Willem Looijen. In eerste instantie schoot hij een grote kans net naast  de goal, in de 90e minuut maakte hij aan alle twijfels een einde door de steekbal van Hakan Tokul heerlijk over de benen van de vallende keeper van Lisse te stiften. Een echte Looijengoal werd er op de tribune geroepen. Overigens haalde Willem het einde van de wedstrijd niet omdat hij kort daarna in een duel een blessure opliep. Zijn vervanger van Justin Sporkslede.

Alles bij elkaar pakte SteDoCo een meer dan verdiende overwinning. Zeker de 2e helft hebben de mannen laten zien voor elkaar te willen knokken en dat leverde de broodnodige 3 punten op. Zonder strijd geen overwinning!
Deze overwinning smaakt dan ook naar meer. De komende twee weken kan worden gewerkt aan het herstel van de blessures. Mogelijk zijn dan ook Shelton Martis en Ali Yilmaz weer hersteld van blessures. Ook Giovano Gödeken is dan weer speelgerechtigd. Mooie vooruitzichten richting de eerstvolgende competitiewedstrijd, thuis tegen de HHC Hardenberg.