23 januari 2016 17:00

Scheidsrechter

Keijl, G.

Onbekend

Na de overwinning van vorige week moesten we vandaag tegen GVVV punten zien te pakken. Punten die hard nodig zijn om de “ rode lantaarn”  over te kunnen dragen. Ingeschat werd dat dit tegen GVVV mogelijk zou moeten zijn omdat in de uitwedstrijd verdienstelijk met 2-2- gelijk gespeeld werd en er, gelet op de kansen en een onthouden strafschop aan het eind van de wedstrijd, meer ingezeten had.

Niet lang na deze wedstrijd werd trainer Erik Assink aan de kant gezet en nam John de Wolf het stokje over. Deze John de Wolf zorgde vorig jaar voor een opleving bij Excelsior Maassluis en wist vorige week met GVVV met 4-1- van HHC Hardenberg te winnen en zodoende de 3e overwinning op rij te halen.

Virgil Breetveld beschikt over een volledig fitte selectie en Giovanno Godeken en Justin Sporkslede zitten nog een schorsing uit. De nieuw aangetrokken en van Almere City afkomstige Gautam Kalpoe is pas vanaf 1 februari speelgerechtigd.

De volgende spelers werden op het wedstrijdformulier gezet

Doel:               Ritchie Steinmann

Verdediging:   Chris Boom, Shelton Martis, Marvin Westerduin en Kevin Patijn.

Middenveld:     Jermaine van Pijkeren, Joran Schroder en Coen van der Waal.

Aanval:           Ali Yilmaz, Sjoerd van der Waal en Hakan Tokul

Het talrijk opgekomen publiek voor deze avondwedstrijd kreeg in de 1e helft een boeiende wedstrijd voorgeschoteld waarbij, het moet gezegd, GVVV de meer aanvallende ploeg was. In de 15e minuut werd door Joran Schroder een bal op de helft van GVVV onderschept en hij zette daarna direct de vrij staande Sjoerd van der Waal aan het werk, die vervolgens op de rand van de 16 meter werd neergelegd door Laurens van der Voort van GVVV. Penalty en een gele kaart voor van der Voort besloot de uitstekend leidende scheidstrechter Keijl. Marvin Westerduin was de man die deze klus moest klaren, maar hij schoot de bal helaas onnauwkeurig en te zacht in, waardoor deze bal gestopt kon worden door keeper Johan Jansen. De terugspringende bal kon niet goed verwerkt worden door Sjoerd van der Waal, waardoor deze dot van een kans en een zeker geachte voorsprong teniet gedaan werd.

Ritchie Steinmann wist op het eind van de 1e helft nog een droge schuiver uit de hoek van z’n doel te halen, waarna me een 0-0 ruststand de kleedkamer opgezocht kon worden.

Sterkhouder Shelton Martis kwam niet meer terug voor de 2e helft. Hij had in de 1e helft een hamstring blessure opgelopen en werd vervangen door Levi Slob. Dit weerhield SteDoCo er niet van om de aanval te zoeken, wat eerst in de 50e minuut een kans opleverde. In de 55e minuut was er een voorzet van Chris Boom die door Sjoerd van der Waal vol op de pantoffel genomen werd. De verbouwereerde keeper Jansen zag de bal aan hem voorbij gaan, maar had het geluk dat de bal via de binnenkant van de paal het veld weer in sprong en zo zagen we de 2e mogelijkheid om op voorsprong te komen aan onze neus voorbijgaan.

In de 60e minuut werd de voor voetbalbegrippen “ bejaarde spits”  Dennis van Meegdenburg (41 jaar) vrij voor het doel van Ritchie Steinmann gezet en liet de 0-1 aantekenen. Van een aantal mensen hoorde ik nadien dat dit doelpunt in buitenspel positie gescoord werd.

In de 67e minuut een foute pass van Ali Yilmaz, waarna de linksbuiten van GVVV, Olivier Pilon, de 0-2 scoorde. Hierna werd Ali vervangen door Mohammed Faouzi.

De spits van GVVV kreeg in de 78e minuut zijn verdiende publiekswissel en werd vervangen door Patrick Heesakkers die, nadat hij een seconde of 20 in het veld stond, het mooiste doelpunt van de wedstrijd wist te scoren door de bal in de kruising achter Ritchie Steinmann te jagen en de uiteindelijke 0-3 op het scorebord liet zetten.

In de 79e minuut werd Marvin Westerduin nog gewisseld voor Willem Looijen en werd er in de verdediging 1 op 1 gespeeld om te trachten nog iets te forceren, echter zonder resultaat.

De blauwen namen zodoende de 3 punten verdiend mee naar Veenendaal.

Volgende week gaan we naar de bollenstreek om te proberen om tegen Lisse wel punten te pakken.