16 januari 2016 15:00

Scheidsrechter

Dijkstra, A

Onbekend

Al weken was er over deze wedstrijd gespeculeerd: Hoe komt SteDoCo uit de winterstop? Is het mogelijk om weer aansluiting bij de rest van de onderste ploegen te krijgen? Het antwoord op de eerste vraag is: matig. Echter, dit begrip is erg betrekkelijk, getuige het feit, dat de thuisploeg niet veel beter speelde. Het antwoord op de laatste vraag werd afgelopen zaterdag om 16.45 gegeven: Ja, want met 2, resp. 3 punten achterstand op ONS Boso Sneek en FC Lisse is nog van alles mogelijk. Echter, het gaat er om, dat er de komende weken nog meer punten zullen moeten worden vergaard .

De eerste helft  kenmerkte zich in het feit, dat beide ploegen kennelijk persé niet wilden verliezen, want als kijkspel was het een saaie en risicoloze  pot voetbal. Aan beide kanten onstonden wel een paar kansjes, maar die mochten amper naam hebben. Het enige hoogtepunt was een goede redding van keeper Ritchie Steinmann. Hij werd in deze wedstrijd boven Ruud de Groot gekozen en een dergelijke redding geeft dan wel enig zelfvertrouwen.

In de tweede helft kwam er een fanatieker SteDoCo uit de kleedkamer, wat resulteerde in meer druk op de bal, waardoor de tegenstander steeds meer fouten ging maken. Zo ook na ruim een uur spelen: Ineens kwam Sjoerd van der Waal oog in oog met keeper Eelke Kooistra te staan. Hij faalde niet en joeg de bal diagonaal tegen de touwen: 0-1. De thuisploeg kreeg nauwelijks kans om hiervan bij te komen, want  2 minuten later bediende Chris Boom Ali Yilmaz met een pass op maat, die vervolgens met een afstandschot via de binnenkant van de paal inschoot: 0-2. Vanaf dat moment kwam er enig leven in de wedstrijd, want ONS Boso Sneek ging drukken, wat aan de andere kant veel ruimte gaf. Zo waren er kansen voor Hakan Tokul en de voor Sjoerd van der Waal ingevallen Mohammed Faouzi.

Met nog zo’n 10 minuten te spelen kwam SteDoCo goed weg toen een bal via de onderkant van de lat weer het veld instuiterde. Sneek voerde de druk nog verder op, maar aan hun spel was steeds duidelijker te zien, dat ze er niet meer in geloofden. Wel zorgde een misser in de achterhoede van SteDoCo nog voor enige onrust, maar het geloste schot ging ruim naast.

Scheidsrechter A. Dijkstra leidde deze sportieve wedstrijd bekwaam.