... (penalty)

Mannen zaterdag, 1, Topklasse zat

19 december 2015 15:00

Elzen, F.M.L. van den

SteDoCo heeft 2015 afgesloten met een terechte thuisnederlaag. Halverwege stond het tegen Capelle nog 1-1, waren de bezoekers de bovenliggende partij en liep het verdiend uit tot 1-3. De ploeg van Virgil Breetveld gaat hiermee de winterstop in met een achterstand van vijf punten op de naaste concurrenten.

In een matige eerste helft vielen niet veel kansen te noteren, Capelle nam het grootste deel hiervan voor z’n rekening. De grootste was voor spits Olaf van der Sande, maar Ruud de Groot voorkwam een achterstand. SteDoCo wist het eerste moment direct in een doelpunt te promoveren, toen Joran Schroder na een kwartier binnenschoot uit een hoekschop van Ali Yilmaz. Wilmer Kousemaker was namens Capelle snel gevaarlijk, maar verder kwam het niet.

Capelle zou nog wel voor rust naast SteDoCo komen, waar het Ruud de Groot dankbaar voor mocht zijn. De doelman liet uit een corner de bal makkelijk los voor de voeten van Jair Balrak, die simpel binnenschoot. Gerrit-Jan Rothman zag op slag van rust kans de bal richting doel te schieten, maar de hekkensluiter werd hier nog de achterstand bespaard, omdat zijn schot rakelings naast de paal ging.

In de eerste 45 minuten kon SteDoCo niet of nauwelijks gevaarlijk worden, hier slaagde het in de tweede helft nog veel sporadischer in. De enige echte kans was voor Mohammed Faouzi, die een klein kwartier voor tijd vrij in kon koppen na een voorzet van Chris Boom, maar de afronding liet te wensen over. Op dit moment was het al 1-2, nadat Rothman een vrije trap geweldig tegen het net werkte. Het was een klein wonder dat de goal zo lang op zich liet wachten, nadat de bezoekers zowel de paal als lat raakten en Van der Sande de doelman omspeelde, maar SteDoCo door uit te glijden liet ontsnappen.

Tien minuten voor tijd beslisten de bezoekers vanaf elf meter de wedstrijd. Justin Sporksklede trok in de zestien meter aan de noodrem, waarna een terechte strafschop en rode kaart volgde. Oud-Feyenoorder Jordao Pattinama bleef erg rustig en maakte aan alle illusies die SteDoCo nog had een eind. Zo werd de hekkensluiter op de volgende nederlaag getrakteerd, waarmee het slechts één punt haalde in de laatste vijf wedstrijden, waardoor de handhavingskans met de week af lijkt te nemen.