Scheidsrechter

Ruperti, C.

Onbekend

Vandaag moesten we naar sportpark “ de Westmaat”  in Bunschoten-Spakenburg om daar tegen de nummer 2 van de ranglijst Spakenburg, die zichzelf de blauwen noemen, aan te treden.

Het is voor het eerst dat SteDoCo en Spakenburg elkaar treffen en de reputatie van Spalkenburg is bekend. Sinds de oprichting van de topklasse zijn zij hierin vertegenwoordigd en hebben inmiddels 2x de kampioensschaal in ontvangst mogen nemen.

Virgil Breetveld heeft door blessures en schorsingen met personele problemen te kampen. Zo ontbraken Marvin Westerduin, Shelton Martis, Kevin Patijn en Giovanno Godeken. Na zijn goede invalbeurt vorige week, was er deze week voor het eerst een basisplaats voor Joran Schroder. De volgende spelers werden op het wedstrijdformulier gezet

Doel:               Ruud de Groot

Verdediging:   Chris Boom, Levi Slob, Erik de Kruijk en Justin Sporkslede.

Middenveld:     Jermaine van Pijkeren, Joran Schroder en Coen van der Waal.

Aanval:           Ali Yilmaz, Mohammed Faouzi en Hakan Tokul

SteDoCo begon goed aan de wedstrijd. De aanval werd gezocht en kansen werden gecreëerd. In de 15e minuut mocht Ali Yilmaz, nadat er een overtreding op Hakan Tokul was gemaakt vanaf links schuin voor het doel een vrije trap nemen en deze werd door, ik dacht, Joran Schroder ingekopt, naar vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. Hiermee was de eerste speldenprik uitgedeeld. In de 24e minuut was het Hakan Tokul die net naast schoot en vervolgens wist keeper Ditewig een schot van Ali Yilmaz net naast z’n doel te tikken.

In de 40e minuut werd SteDoCo door de warrig leidende scheidsrechter Ruperti een penalty onthouden omdat de nummer 2 van Spakenburg, Tom Oostinjen, de bal in het strafschopgebied met de hand speelde.

Spakenburg kreeg in de 1e helft welgeteld 2 kansen, maar knappe reddingen van Ruud de Groot voorkwamen een op dat moment onverdiende achterstand.

Op slag van rust onderschepte Jermaine van Pijkeren een bal op het middenveld en speelde deze naar Ali Yilmaz op rechts. Ali wist de achterlijn te halen en gaf de bal strak voor op Mohammed Faouzi die hiermee een niet te missen kans kreeg en de 0-1 scoorde.

Gelijk na dit doelpunt werd voor de rust gefloten en mocht SteDoCo naar de welverdiende thee. SteDoCo was in de 1e helft zeker gelijkwaardig aan Spakenburg.

In de 49e minuut werd Jermaine van Pijkeren gewisseld voor Pascal van Delden. Pascal kreeg een minuut of 4 later de bal van Coen van der Waal uit een vrije trap aangespeeld, maar zijn schot belandde in het zijnet. Een vrije trap van Hakan Tokul werd in de 60e minuut door Mohamad Faouzi voorlangs gekopt.

Daarna wist Spakenburg in 3 minuten de 0-1 achterstand in een 2-1 voorsprong om te zetten door doelpunten van Nick Tol in de 61e minuut en Danny van den Meiracker in de 63e minuut.

Hakan Tokul was deze middag een plaag voor de verdediging van Spakenburg. Zo ook in de 70e minuut toen hij in het strafschopgebied werd neergelegd en hiervoor een penalty kreeg. Normaal gesproken wordt zo’n overtreding ook bestraft met een kaart, maar scheidsrechter Ruperti hield zowel de gele als de rode op zak. Mohammed Faouzi stuurde keeper Ditewig vanaf de stip naar de verkeerde hoek en liet de 2-2 op het, op dat moment uitgevallen, scorebord zetten.

In de 73e minuut kwam Spakenburg weer op voorsprong door een zondagsschot van Oostinjen, wat onhoudbaar voor Ruud in de kruising vloog.

In een alles of niets poging werden 10 minuten voor tijd Willem Looijen en Sjoerd van der Waal in het veld gebracht voor Mohamed Faouzi en Koen van der Waal. Deze wissels brachten niet meer het gewenste effect, want in de 83e en 84e minuut wisten Amerzgiou en van den Meiracker de 4-2 en 5-2 te scoren en zo SteDoCo op een geflatteerde nederlaag te trakteren.

Met deze wedstrijd zit de 1e seizoenshelft er op. Als SteDoCo het niveau van vandaag in de 2e seizoenshelft door kan zetten, gaan we zeker nog meer punten pakken dan de 10 uit de eerste 15 wedstrijden.

Volgende week de laatste wedstrijd van het jaar, thuis tegen Capelle.