85'

Mannen zaterdag, 1, Topklasse zat

28 november 2015 14:30

Winter, F.R. de

Zonder  de geschorste Shelton Martis en de beblesseerde Kevin Patijn in de verdediging begon SteDoCo in Maassluis aan een moeilijke klus. Echter, in het eerste half uur zag de wedstrijd er voor de gasten nog wel hoopvol uit. Excelsior M was weliswaar beter en creëerde een aantal kansen, maar zij hadden het visier niet goed staan. Bovendien keepte Ruud de Groot een goede wedstrijd. Na ruim een half uur werd een foute terugspeelbal van, tot dan toe zeer verdienstelijk voetballende, Jermaine van Pijkeren fataal. De noodzakelijke overtreding van Justin Sporkslede leverde Excelsior M een penalty- en hem een rode kaart op. SteDoCo stond ineens in ondertal, wat in de loop van de wedstrijd door de thuisclub werd uitgebuit.

Al in de 6e minuut kon de snelle Ahmad Mendes Moreira uitbreken, maar, gehinderd door Justin Sporkslede gaf de paal redding. Na zo’n 20 minuten werd een schot van Jeremy Moreno schittend door Ruud gestopt. De thuisclub werd wel steeds dreigender, maar SteDoCo hield goed stand. Tot het fatale moment in de 34e minuut. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke terugspeelbal van Jermaine van Pijkeren kreeg niet voldoende snelheid mee, zodat deze door een Excelsior M-speler kon worden onderschept. Een poging om het gevaar af te wenden werd Justin Sporkslede fataal: Penalty voor de gastheren en rood voor Justin. Hoewel er in de kampen van beide verenigingen enige twijfel over de toegekende straf heerste, kwam SteDoCo ineens voor een wel erg moeilijke opgave te staan. De penalty, genomen door Kevin Kruithof, werd op schitterende wijze gepareerd door Ruud en zelfs de rebound was voor hem. Mede hierdoor groeide hij uit tot held van de wedstrijd.

Om de achterste linie te repareren werd verdediger Levi Slob ingebracht. Dit, ten koste van aanvaller Ali Yilmaz. Vervolgens kreeg Kevin Vink namens Excelsior M nog twee opgelegde kansen, die, gelukkig voor SteDoCo, geen rendement opleverden.  Ook Chris Boom had met zijn afstandsschot geen geluk, zodat de rust met een 0-0 stand aanbrak.

Na de rust bleef Sjoerd van der Waal in de kleedkamer achter. Zijn vervanger was Pascal van Delden. De wedstrijd gaf nog steeds hetzelfde beeld als voor de rust, zodat menig SteDoCo-supporter stilletjes hoopte op een punt aan het eind van de wedstrijd. Maar in de 53e  minuut werd deze hoop door aanvoerder Niels Redert  verijdeld. Zijn kopbal was zelfs Ruud de Groot te machtig. Excelsior M zat met deze 1-0 op rozen, zeker ook, omdat SteDoCo met 10 tegen 11 moest opboxen, waardoor het voor de aanvallers Mohammed Faouzi en Hakan Tokul een schier onmogelijke taak was om de stand nog gelijk te trekken. Toen Kevin Vink met een afstandsschot van 30 meter op schitterende wijze 2-0 aantekende, leek de wedstrijd definitief gesppeeld. Toch wist Hakan de verdedigers van de thuisclub nog handenvol werk te geven, o.a. door een prachtig schot, dat door een speler maar net tot corner kon worden verwerkt. Nadat Jozef Goncalves Ruud op zijn weg vond, kreeg Hakan toch zijn doelpunt. Zijn schuiver in de verre hoek betekende 2-1 en SteDoCo leek zowaar weer in de wedstrijd te komen. Even was er hoop, maar al na 3 minuten scoorde Kilian Berkhout 3-1, waardoor hij de driepunter voor zijn ploeg definief kon veiligstellen

Volgende week speelt SteDoCo thuis tegen het op de 11e plaats staande DVS’33 Ermelo. Deze club heeft 4 punten meer dan SteDoCo, dus een overwinning zou de afstand tot maaf 1 punt reduceren. Het zou bovendien een leuk Sinterklaascadeautje betekenen.