84'

Mannen zaterdag, 1, Topklasse zat

7 november 2015 14:30

Bijl, E.R.

De wedstrijd was nog maar nauwlijks begonnen, of Scheveningen scoorde, al-of niet in buitenspelpositie, de 1-0. En toen na 6 minuten Shelton Martis een rode kaart kreeg voorgeschoteld was SteDoCo eigenlijk al kansloos, want een dergelijke aderlating in zo’n vroeg stadium is moeilijk op te vangen.

SteDoCo begon met de weer fitte Jermaine van Pijkeren in de basis, waarin sterkhouders als Sjoerd van der Waal (blessure) en Giovano Gödeken (schorsing) ontbraken. Tijd om even af te tasten was er voor SteDoCo niet, want binnen een minuut kreeg Marvin Nieuwlaat, volgens een groot deel van het publiek, maar ook volgens de SteDoCo defensie, in buitenspelpositie, de bal toegespeeld en kon ongehinderd op het doel van Ruud de Groot afgaan. Hij maakte vervolgens gretig gebruik van dit buitenkansje en scoorde 1-0. Natuurlijk wordt er dan geprotesteerd, maar daarmee wordt de beslissing meestal niet teruggedraaid. Sterker nog, door de opmerkingen, die er vaak worden geplaatst, werkt dit meestal averechts. Zo ook in dit geval. Shelton Martis kon het voorval waarschijnlijk maar moeilijk verwerken, getuige een opmerking aan het adres van de bewuste  assistent scheidsrechter. Deze maakte dit vervolgens middels een vlagsignaal aan scheidsrechter Bijl kenbaar, die op zijn beurt een rode kaart aan Shelton gaf. En dan sta je na 6 minuten met 10 tegen elf en 1-0 achter. Een slechter scenario is bijna niet denkbaar.

Maar goed, SteDoCo maakte er het beste van en gelukkig bleek Scheveningen ook geen topploeg te zijn, want “de man meer” situatie kon door hen maar mondjesmaat worden uitgebuit. Eenmaal bij de 16m lijn wist men absoluut geen raad met de verkregen kansen. Zo kon SteDoCo met een beperkte achterstand van 1-0 gaan rusten.

Na de rust kreeg Tim Peters al snel erg veel ruimte om via een kopbal de score naar 2-0 te tillen en was de wedstrijd definitief gespeeld. SteDoCo bleef voetballen voor wat het waard was en dat is zeker een compliment aan het adres van de spelers waard. Desondanks werd het een kwartier voor tijd 3-0 door de net ingevallen Jaouad El Karicha. 10 Minuten voor tijd had Levi Slob een goede doorbraak, maar hij werd net buiten het strafschopgebied gevloerd, wat geel voor zijn tegenstander-, maar uit de genomen vrije trap geen doelpunt opleverde. SteDoCo bleef nog even aandringen, want een minuut later kopte Chris Boom schitterend in. Echter, keeper Erwin Friebel redde even fraai door de bal over te tikken. Zo’n 5 minuten voor tijd viel het mooiste doelpunt: Een door Wesley Goeman schitterend genomen vrije trap belandde, buiten bereik van Ruud, pardoes in de kruising: 4-0. Net voor het einde redde Chris nog op de doellijn.

Deze wedstrijd zal bij velen nog lang in het geheugen blijven hangen. Bovendien zullen Giovano Gödeken (rode kaart tegen RVVH) en Shelton Martis de komende weken node gemist worden, wat hopelijk ook een uitdaging voor hun vervangers zal inhouden!