5346JH
OSS
tel. 0412-625171

Opstelling SteDoCo 1

Deze zaterdag ging de reis naar Oss, om daar aan te treden tegen O.S.S. ’20. De boodschap vooraf was duidelijk. Om Barendrecht op de hielen te blijven moest er gewonnen worden. Dit moest dan gebeuren in een iets aangepaste opstelling. De laatste linie bleef in tact, maar daarvoor speelde Akram Salhi in plaats van Jeffrey van Nuland. Ook in de aanvalslinie een aantal omzettingen. Zo speelde Arwin van Soest vanaf de linkerkant, schoof Diego Biseswar naar de nummer 10 positie en speelde Sjaak Kuyper vanaf de rechterkant.

Zoals bijna het hele seizoen was het spelbeeld duidelijk, SteDoCo in de aanval en O.S.S. ’20 in de verdediging. Mitchell de Zwart en Tibeau van Leerdam mochten veelvuldig opstomen op de zijkanten. Echt gevaarlijke kansen voor het doel van keeper Froeling leverde dat in het begin niet op. In de 21e minuut kwam daar verandering in. Rick Stuy van den Herik gaf vanaf een meter of 35 een prachtige bal door de lucht, over de verdediging richting de diepgaande Joran Schröder. Die nam de bal aan op de borst en schoot in de draai met zijn linkervoet hard op doel. De keeper was kansloos, alleen spatte het schot uiteen op de lat. Dat had een mooie treffer geweest!

Deze aanval leidde uiteindelijk wel tot een rode kaart voor Kerem Cifci. Die maaide de bal hoog de lucht in. Deze kon door goed werk van Arwin van Soest en Mitchell de Zwart weer worden onderschept. Cifci probeerde weer bij de bal te komen, maar raakte Mitchell de Zwart vol van achteren op de enkel. Scheidsrechter Van der Vaart kon niet anders dan de rode kaart geven voor deze actie. Gelukkig kon De Zwart wel doorspelen.

Tegen 10 man werd het niet makkelijker. O.S.S. ’20 ging nog compacter en hartstochtelijker verdedigen in de hoop een resultaat te halen. SteDoCo kreeg veel kansen en kansjes, maar de bal ging er maar niet in. In de 38e minuut lukte dat wel. Een voorzet van Tibeau van Leerdam kreeg de keeper en een verdediger van O.S.S. ’20 niet onder controle. Joran Schröder kon de bal met zijn teen nog bij Arwin van Soest krijgen en die kon simpel binnen tikken. Helaas deed hij dat vanuit buitenspel, dus ging het doelpunt niet door.

In de 43e minuut was het dan wel raak. Een aanval over veel schijven belandde in de 16 meter. Een verdediger van O.S.S. kon de bal nog net voor de voeten van Arwin van Soest uitverdedigen, maar schoot de bal richting de vrijstaande Akram Salhi. Die bedacht zich geen moment en haalde van een meter of 20 uit en schoot de bal prachtig in de rechter bovenhoek.

In de tweede helft vrijwel hetzelfde spelbeeld, SteDoCo heel veel aan de bal en in de aanval. Dat leverde in de 47e minuut al bijna een doelpunt op. Maar het schot van Sjaak Kuyper kwam op de paal. En dan, in de 75e minuut maakt de verdediging van SteDoCo een foutje en komt de bal voor de voeten van een speler van O.S.S. Zijn schot wordt uitstekend uit het doel gehouden door Maarten de Fockert. Hetzelfde in de 79e minuut, Van Tiem schoot vanaf een meter of 18 op doel. Ook dit schot werd schitterend door De Fockert uit het doel gehouden. Maarten heeft niet veel te doen gehad, maar nu moest hij binnen 5 minuten 2 keer handelend optreden en dat deed hij uitstekend.

In de 83e minuut viel dan eindelijk de beslissing. Diego Biseswar gaf vanaf de linkerkant de bal voor op Arwin van Soest. Die schoot de bal in een beweging in de linkerhoek en bracht de stand op de bevrijdende 0-2.

Met deze overwinning blijven we in het spoor van Barendrecht. Er zijn nog 8 wedstrijden te gaan te beginnen volgende week. Dan spelen we om 14:30 uur op ons sportpark tegen Baronie.