5247NP
ROSMALEN
tel. 073-5223102

Opstelling SteDoCo 1

Wat later dan u normaliter gewend bent, maar hierbij het verslag van de uitwedstrijd van SteDoCo tegen OJC Rosmalen. Zoals de uitslag al doet vermoeden was SteDoCo de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Door een flitsende start in het eerste kwartier was het al snel geen echte wedstrijd meer. Een prachtige vrije trap van Arwin van Soest bracht SteDoCo aan de leiding en even later scoorde Akram Sahli met een technisch bekeken afstandschot de 2-0. OJC Rosmalen kwam vervolgens niet echt aan voetballen toe en SteDoCo speelde de wedstrid relatief gemakkelijk uit. Uiteindelijk stond er 1-4 op het scorebord en werden de punten meer dan verdiend naar Hoornaar meegenomen.

Trainer Rick Adjei startte deze werdstrijd met Diego Biseswar in de basis, samen met Arwin van Soest, Joran Schröder en Jayson Halman in de voorhoede werden de aanvallende instenties van SteDoCo direct zichtbaar. En zoals gezegd, dit betaalde zich direct in doelpunten uit. Na een stevige overtreding op Biseswar werd de bal links buiten de de zestien van OJC gelegd. Van Soest ging er eens goed achter staan en rammelde de bal links keihard in het doel. Een prachtige goal, zo langzamerhand begint Arwin er patent op te krijgen. De keeper heeft de bal alleen gehoord.

De SteDoCo-supporters gingen er vervolgens eens lekker voor zitten. En terecht want in de 15e minuut werd de 0-2 al op het scorebord gezet. Akram Sahli kreeg de bal voor de voeten en legde vanaf 20 meter aan en schoot de bal met de juiste snelheid laag in de linker benedenhoek. En eigenlijk was de wedstrijd hiermee gespeeld. OJC trachtte in de omschakeling gevaarlijk te worden maar dit resulteerde niet in kansen voor de club uit Rosmalen. SteDoCo nam gedurende de eerste helft ook wat gas terug. Hierdoor leek het wat meer gelijk op te gaan maar SteDoCo speelde solide deze eerste helft  uit.

OJC was gedwongen om na de rust wat meer risico’s te gaan nemen. Dit resulteerde voor meer dreiging voor het doel van Maarten de Fockert. De beste kans om de aansluitingstreffer te scoren, was voor OJC-er Tom Pijnenburg. Maar tot een treffer kwam het niet. Overigens had Maarten de Fockert het ook deze wedstrijd vrij rustig en moest hij scherp blijven voor die enkele kans die door OJC werd gecreëerd.

Door de wat meer aanvallende intenties van OJC kreeg SteDoCo ook meer ruimte en creëerde vanuit die positie ook meer kansen. Eén van deze kansen werd in de 70e minuut omgezet in de 0-3. Invaller Danny van Haaren kopte de bal bekeken in de verste hoek en liet de keeper van OJC kansloos. Echt lang genieten kon SteDoCo vervolgens niet want twee minuten later scoorde invaller Niels Mulder voor OJC de 1-3. Hij was er als de kippen bij om na een vrije trap de eretreffer te maken. Moet zeggen dat SteDoCo hier allerter had moeten reageren. De bal viel tussen de verdediging en de keeper waarbij werd vergeten om kordaat op te treden.

Het slotakkoord was voor Yannick Cortie. Hij plaatste 10 minuten voor tijd vanaf de rechterzijde en met een fluwelen trap de bal over de keeper van OJC in de verste hoek. Ook een juweeltje! Met dit doelpunt werd de eindstand van 1-4 bepaald. Een ruime en degelijke overwinning die nog wat hoger had kunnen uitvallen als SteDoCo echt had doorgedrukt. Maar uiteindelijk gaat het in deze fase om de overwinning want winnen was deze middag wederom noodzakelijk om de koppositie te behouden. En daarbij is belangrijk te vermelden dat SteDoCo ook voetballend een gedegen partij op de mat legde. Dat geeft vertrouwen!

Komende zaterdag staat er voor SteDoCo geen competitiewedstrijd op het programma. Op zaterdag 16 maart speelt SteDoCo de thuiswedstrijd tegen vv Gemert, aanvang 14.30 uur. We hopen u dan weer langs de lijn te treffen.