2 - 3

Mannen zaterdag, 1, Topklasse zat

31 oktober 2015 14:30

Gerritsen, M.P.

SteDoCo moest vandaag naar Ridderkerk om daar tegen “oude bekende” RVVH aan te treden. SteDoCo heeft goede herinneringen aan de wedstrijden tegen RVVH. De laatste wedstrijd op Ridderkerkse bodem in het seizoen 2013-2014 werd, ondanks dat Ruud de Groot in de 1e helft van het veld werd gestuurd, met 1-2 gewonnen en wie herinnert zich de fantastische wedstrijd SteDoCo - RVVH in de nacompetitie van dat seizoen niet, toen ook SteDoCo aan het langste eind trok en de nacompetitie kon vervolgen tegen Staphorst.

RVVH verbaasde deze competitie vriend en vijand door als (mede) promovendus de 1e wedstrijd van het seizoen Kozakken Boys met lege handen terug naar Werkendam te sturen en ook HHC Hardenberg werd in Ridderkerk op een nederlaag getrakteerd.

SteDoCo was dus gewaarschuwd.

SteDoCo begon in een 4-4-2 opstelling met de volgende 11 spelers:

Doel:               Ruud de Groot

Verdediging:   Ryunosuke Takahashi, Marvin Westerduin, Shelton Martis en Chris Boom.

Middenveld:     Levi Slob, Giovano Godeken, Sjoerd van der Waal en Coen van der Waal.

Aanval:           Ali Yilmaz en Mohammed Faouzi.

Na een minuut of acht voetballen kreeg SteDoCo een vrije trap te nemen op een meter of 25 van het doel van RVVH. Deze vrije trap werd hoog over geschoten; zelfs de ballenvanger werd niet geraakt. Even later was het wel raak. In de 10e minuut kreeg SteDoCo nu op een meter of 20 van het doel van RVVH een vrije trap te nemen en het was Ali Yilmaz die zijn visitekaartje aan zijn oude club afgaf en de 0-1 liet aantekenen.

Gelijk nadat RVVH de bal weer in het spel gebracht had, ontstond ter hoogte van de dug out van SteDoCo een groot tumult en nadat de stofwolken waren opgetrokken, bleek dat Giovanno Godeken en Benjamin Martha van scheidsrechter Gerritsen met rood mochten gaan douchen.

In de 33e minuut moest Marvin Westerduin met een blessure het veld verlaten. Voor hem kwam Erik de Kruijk in het veld. Levi zakte van het middenveld naar het centrum van de verdediging en Erik nam zijn plaats op het middenveld in.

Tot op dat moment was er sprake van een gelijk opgaande strijd, zonder dat zich veel kansen voordeden.

In de 36e minuut kreeg Mo Faouzi de bal in het 16 meter gebied van RVVH aangespeeld. Hij kapte vervolgens zijn tegenstander uit en vond het net achter doelman Kloosterman, waarmee SteDoCo op een keurige 0-2 voorsprong kwam.

In de 45e minuut een uitbraak van Levi Slob die onreglementair werd gestopt door Dirk van Leenen van RVVH. De speler van RVVH kreeg geel te zien, waar rood niet misstaan zou hebben (doorgebroken speler) en SteDoCo kreeg een vrije trap te nemen. De vrije trap werd door de keeper van RVVH uit z’n doel gebokst en de bal werd vervolgens door Chris Boom binnengekopt. Helaas kon dit doelpunt volgens de scheidsrechter vanwege buitenspel geen doorgang vinden en werd zodoende de thee opgezocht met een verdiende 0-2 ruststand.

Na de rust bracht RVVH de snelle aanvaller Marwin Richard in het veld voor de verdediger Leon Steketee en trainer Giovanni Franken van RVVH zocht daarmee nadrukkelijk de aanval, wat zich in de 51e en 54e minuut liet uitbetalen.

Eerst werd een vrije trap van RVVH door de verdediging van SteDoCo niet goed verwerkt en wist Jordey van Dam het net achter Ruud de Groot te vinden en 3 minuten later kopte Levi Slob te zacht terug op Ruud, waardoor Julian Agatowski van RVVH de bal kon onderscheppen en scoren, zodat al snel na rust de stand met 2-2 door RVVH gelijk getrokken werd.

Daarna herstelde SteDoCo zich van deze tegenslag en zocht de aanval weer op. Virgil Breetveld bracht in de 61e minuut een verse aanvallende kracht in door Ali Yilmaz te vervangen door Hakan Tokul en SteDoCo kreeg kansen op weer een voorsprong. Een schot van Chris Boom werd door de keeper gered. Ook wist Chris een voorzet vanaf rechts ondanks een prachtige zweefduik net niet met het hoofd te raken. In de 75e minuut werd een voorzet van Erik de Kruijk door Mo Faouzi op de lat gekopt en nog geen minuut later werd  Sjoerd van der Waal binnen de 16 gevloerd door Vjeko Krezo. Diezelfde Krezo mocht vervolgens met rood zijn collega Martha in de kleedkamer gaan opzoeken en RVVH moest zodoende met 9 man verder. Tot ieders verbazing en zelfs van de assistent scheidsrechter legde de scheidsrechter de bal niet op de stip maar net buiten het strafschopgebied. Deze vrije trap leverde vervolgens niets op.

In de 79e minuut was het wel raak. Een voorzet van Hakan Tokul vanaf de  achterlijn kon makkelijk door Sjoerd van der Waal binnengetikt worden, waardoor de verdiende 2-3 voorsprong op het scorebord kwam te staan.

In de 88e minuut werd Pascal van Delden nog in het veld gebracht voor Erik de Kruijk en ondanks dat scheidsrechter Gerritsen nog 4 minuten blessuretijd bijtelde, veranderde er niets meer aan de stand en gingen de 3 punten mee naar Hoornaar.

SteDoCo heeft buiten de  eerste 10 minuten van de 2e helft toen ze even de kluts kwijt waren met veel inzet een goede wedstrijd gespeeld en een terechte overwinning behaald. Door deze overwinning hebben we de laatste plaats overgedaan aan Lisse.

SteDoCo staat nu samen met nog 2 ploegen (Sneek en GVVV) met 9 punten uit 10 wedstrijden op de voorlaatste plaats. Door de resultaten van de afgelopen 5 wedstrijden (2 gewonnen, 2 gelijk en 1 verloren) mogen we naar boven blijven kijken en zijn begrippen als “rode lantaarn” en “hekkensluiter” niet meer van toepassing.

Volgende week moeten we naar Scheveningen. Als het weer zo blijft als vandaag, kan de zwembroek mee.

RVVH TV maakte de volgende samenvatting van de wedstrijd: https://www.youtube.com/watch?v=gVgzn5fUdIA&feature=youtu.be en aansluitend interviewde men o.a. trainer Virgil Breetveld. Bekijk de beelden hier.