SteDoCo 1 - AWC (zon)

SteDoCo 1 - AWC (zon)

Zaterdag spelen we de één na laatste wedstrijd in deze spannende competitie. De tegenstander is A.W.C en dat staat voor Alverna Wijchen Combinatie. AWC werd opgericht in 1932 en speelde vanaf de oprichting lange tijd in de Derde en Tweede klasse. Na een aantal jaren (eind jaren tachtig) in de eerste klasse gespeeld te hebben zakte de club weg naar de Vierde klasse. Aan het begin van deze eeuw werd de weg omhoog weer ingezet met als resultaat de Derde divisie.

Op dit moment staat AWC op de 15e plaats met drie punten meer dan Unitas en drie punten minder dan OJC Rosmalen. De 15e plaats is een plek die AWC veroordeelt tot nacompetitie. Ook onderin is er dus nog alles om voor te spelen. Afgelopen zondag speelde AWC met 0-0 gelijk tegen Quick en dat is een knappe prestatie, want Quick doet nog volop mee voor de derde periode. In deze derde periode heeft AWC het lastig en staat het op de 16e plaats. AWC won 2 wedstrijden (2-1 tegen UNA en 1-0 tegen Groene Ster).

Jayson Halman in actie tegen A.W.C. in Wijchen

SteDoCo staat op dit moment nog steeds op de eerste plaats. Het doelsaldo is met één doelpunt verschil iets beter dan dat van Barendrecht. SteDoCo maakte afgelopen zaterdag een halve misstap en speelde gelijk tegen Kloetinge. Aan het eind van de eerste helft kwam Kloetinge op voorsprong. Pas in de 80e minuut maakte Arwin van Soest (met zijn 20e competitiegoal) de gelijkmaker. Helaas lukte het niet om in de bijna 20 minuten (inclusief blessuretijd) die volgde de overwinning uit het vuur te slepen. Bij het verlaten van het mooie sportcomplex Wesselopark was de tussenstand in Tiel tussen T.E.C en Barendrecht een gunstige voor SteDoCo (3-1 voor T.E.C), maar in de auto op weg naar huis kwam de melding dat Barendrecht door twee doelpunten in blessuretijd toch nog op gelijke hoogte was gekomen. Dat was teleurstellend, maar uiteindelijk had SteDoCo het die middag zelf laten liggen in Kloetinge. En dus veranderde er aan kop niets en blijft het ongekend spannend in de Derde divisie B, zeker ook omdat Blauw Geel steeds dichterbij kruipt en nog maar op 2 punten van de koplopers staat.

Blijdschap na één van de drie doelpunten in Wijchen.

Het zal een interessante wedstrijd worden tussen een ploeg die gaat voor het kampioenschap en een ploeg die er alles aan zal willen doen om uit de onderste regionen weg te komen en zo directe degradatie af te wenden.

De (uitgestelde) wedstrijd in Wijchen eindigde in een 0-3 overwinning voor SteDoCo.

Let op!

De aftrap is, net als bij alle andere wedstrijden in de Derde divisie B, om 18:00 uur.