4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Op deze zaterdagmiddag stond de 16e competitiewedstrijd op het programma na een weekje gedwongen rust, doordat de wedstrijd tegen AWC op het laatste moment werd afgelast. De tegenstander deze middag was vv UNA uit Veldhoven. De oplettende toeschouwer zag aan de kant van UNA een bekend gezicht. Sinds dit seizoen maakt Jesse Wielinga (6,5 jaar speler van SteDoCo) deel uit van dit team. In de basisopstelling ten opzichte van de laatste weken keerde Rodny Lopes Cabral terug na een blessure en moest Tibeau van Leerdam vanaf de bank de wedstrijd beginnen.

Vroege achterstand

Vanaf het eerste fluitsignaal werd al duidelijk dat UNA een van de betere voetballende ploegen is in deze competitie. UNA parkeerde geenszins de bus en zocht daar waar mogelijk de aanval. Hier had SteDoCo het best even lastig mee. De eerste waarschuwing van UNA kwam in de 5e minuut. Een corner van UNA viel voor de voeten van een UNA-speler die de bal op zes meter van het doel niet vol raakte, waardoor onze keeper Maarten de Fockert de bal gemakkelijk kon pakken. Uit de tegenaanval kwam er gelijk een kans voor SteDoCo. Via een vloeiende aanval over links was Arwin van Soest het eindstation, maar zijn intikker van dichtbij werd door de keeper gepareerd. In deze fase golfde het spel op en neer en in de 9e minuut werd het 0-1 voor UNA, na een bijzonder mooie aanval over veel schijven. Vanaf dat moment ontstond er een nieuwe situatie voor SteDoCo, want in deze competitie heeft SteDoCo nog niet veel achter gestaan. Het moet gezegd worden dat SteDoCo de rug rechtte en steeds nadrukkelijker de aanval zocht en UNA meer en meer achteruit drong. Dit naar tevredenheid van de technische staf, die nadrukkelijk coachte dat het tempo omhoog moest. De meeste dreiging deze wedstrijd kwam vanaf links met veelal Nizar Mekkaoui als gevaarlijke man. Een aantal keren glipte Nizar langs de verdediging en trok naar binnen, waarbij de schoten vanaf de rand van de zestien telkens maar ternauwernood konden worden gekeerd door de keeper. De afvallende ballen konden echter niet door Sjaak Kuyper en Arwin van Soest tot een doelpunt worden omgezet.

Verdiende gelijkmaker vlak voor rust

In de laatste fase van de 1e helft was het overwicht zeer zeker voor SteDoCo, maar het was ook weer niet zo dat UNA niets meer in te brengen had. UNA bleef goed mee voetballen en door goed druk te zetten verliep de opbouw van achteruit voor SteDoCo ogenschijnlijk wat traag. In de 44e minuut viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Op twintig meter van het doel werd Danny van Haaren aangespeeld en zijn afstandsschot was onhoudbaar voor de keeper. Wat een mooi doelpunt op een belangrijk moment.

SteDoCo voert de druk op

In de 2e helft was er gelijk na het fluitsignaal een nieuwe kans voor Arwin van Soest, na een mooie steekbal van Rodny Lopes Cabral. In deze fase voerde SteDoCo de druk op en ging nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. UNA gaf verdedigend echter geen krimp. Milad Intezar, in de ploeg gekomen voor Akram Sahli, bracht nieuwe energie in de ploeg, maar de zo vurig gewenste voorsprong bleef echter uit. Het vizier van de aanvallers van SteDoCo miste net dat beetje precisie wat nodig is. In de laatste fase van de wedstrijd kon UNA ook weer wat aanvallende activiteiten noteren. In de 75e minuut werd een vrije trap over geschoten. Kort daarna bracht SteDoCo zichzelf wat in de problemen door een terugspeelbal vanaf het middenveld, maar keeper Maarten de Fockert was alert en werkte de bal tijdig weg. De grootste kans voor UNA kwam net voor het einde van de reguliere speeltijd. Gelukkig voor iedereen die SteDoCo een warm hart toedraagt, wist de oud-SteDoCo speler, Jesse Wielinga, zijn schot vanaf 10 meter niet in een doelpunt om te zetten. Zijn schot spatte op de lat uiteen.

Boeiend voetbalgevecht

Deze drukbezochte wedstrijd was voor de toeschouwers een boeiend voetbalgevecht. SteDoCo was over de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en heeft ook de meeste doelpogingen ondernomen, maar UNA bleef goed meevoetballen. De 11e overwinning op rij zat er deze middag niet in voor SteDoCo, maar het team kan met trots terugkijken op wat er dit jaar is gepresteerd. Hopelijk wordt deze lijn na een korte winterstop en een trainingskamp in Spanje in 2024 voortgezet.

Tot slot wensen wij iedereen fijne feestdagen toe en hopen wij elkaar in januari weer langs de lijn te ontmoeten