4481BJ
KLOETINGE
tel. 0113-213173

Opstelling SteDoCo 1

Tegen en in het verre Kloetinge speelde SteDoCo afgelopen zaterdag gelijk. Hoewel SteDoCo de eerste helft een stevig veldoverwicht had was het Kloetinge dat via Joël van Herwijnen de enige mogelijkheid in de eerste helft fraai afrondde. Een stunt van de ploeg uit de gemeente Goes leek in de maak,maar uiteindelijk scoorde Arwin van Soest de gelijkmaker. Een gelijkspel waarme SteDoCo niet zoveel opschoot. Dit ook afgezet tegen het resultaat van Barendrecht tegen TEC in Tiel: 3-3. SteDoCo staat echter nog steeds met één doelpunt verschil bovenaan. Met nog twee finales te gaan. Het blijft ongekend spannend!

SteDoCo was de eerste helft dominant aan de bal, maar kwam ondanks dit balbezit niet tot echt gevaarlijke kansen. De echte scherpte ontbrak om tot afronding te komen. De aanname was net niet goed genoeg of de bal was net niet op maat om tot afronding te komen. Mogelijkheden waren er voor bijvoorbeeld Joran Schröder en Sjaak Kuyper maar die wisten het net niet te vinden. Zet daar tegenover dat ook Kloetinge amper voor het doel van SteDoCo kwam waardoor er toch een wat eentonige wedstrijd ontstond. SteDoCo veel in balbezit, weinig creërend tegen een defensief Kloetinge dat loerde op de counter met voorin spits Kyle Doesburg. Inmiddels 34 jaar en hij plakt er nog een seizoen aan vast. Het was ook Doesburg die uiteindelijk net voor rust de bal breed gaf aan Van Herwijnen die de bal bij de eerste gelegenheid voor het doel van Maarten de Fockert om de keeper van SteDoCo krulde. Eén mogelijkheid, één doelpunt, zeer effectief en SteDoCo kon aan de bak.

De opkomst van de spelers op het mooie Sportcomplex Wesselopark

Na de rust werd het gelijk een andere wedstrijd. Binnen de eerste 10 minuten waren er over en weer meerdere kansen te noteren. Eerst schoot Van Herwijnen namens Kloetinge wild over, daarna schoot Sjaak Kuyper te zacht in om keeper Braafhart het lastig te maken. Ook Kyle Doesburg liet een mogelijkheid liggen en zo kwam SteDoCo in deze periode goed weg. In de 61e minuut gaf dit voor trainer Rick Adjei aanleiding om te wisselen. Sjaak Kuijper en Jason Halman kwamen naar de kant en Dilivio Hoffman en Redouan el Hankouri werden ingebracht. En dit gaf nieuwe energie. Vanaf de flanken werd meermaals de aanval gezocht echter de voorzetten of steekballen vielen net niet goed of waren net niet op maat om tot afronding te komen. Het was uiteindelijk toch weer Arwin van Soest die met een frommelgoal de gelijkmaker op het scorebord zette. Dit was ook gelijk de eindstand voor deze middag.

Arwin van Soest is dolblij met zijn 20e competitietreffer

Daarbij moet opgemerkt worden dat Daniël Da Silva Mendes een dijk van een wedstrijd speelde. De 23-jarige centrale verdediger was verdedigend ijzersterk en corrigeerde met zijn snelheid en werklust heel veel. Een knappe prestatie!

Daniel Da Silva Mendes in duel met Kyle Doesburg

SteDoCo liet dus de mogelijkheid liggen om op punten de leiding te pakken en zo blijven de komende twee wedstrijden bepalend voor het binnenhalen van het kampioenschap. Barendrecht bleef immers ook steken op een gelijkspel. Beide clubs staan op 65 punten met dus één doelpunt meer voor SteDoCo. Daarbij zien we Blauw Geel ’38 ook langzaam naderen. Op zondag speelt Blauw Geel ’38 de uitwedstrijd tegen Groene Ster. Mochten zij onverhoopt winnen dan komen zij op 63 punten.

Alles bij elkaar dus een zinderende ontknoping met voor SteDoCo maar één opdracht en dat is winnen, met zoveel mogelijk doelpunten, en dan zien we uiteindelijk waar we staan. Ik heb er alle geloof in en wens de mannen van Rick Adjei alvast veel succes voor komende zaterdag. Dan speelt SteDoCo de laatste thuiswedstrijd van het seizoen om 18.00 uur tegen AWC.