3448HV
WOERDEN
tel. 0348-415570

Opstelling SteDoCo 1

Het was zaterdag niet de gewenste start voor SteDoCo. In Woerden werd tot twee keer toe een achterstand gerepareerd, maar de winnende treffer viel niet. En dat was, zeker op basis van de tweede helft een tegenvaller.

Nieuwelingen

Rick Adjei begon de wedstrijd met een basisopstelling waarin plaats was ingeruimd voor onder andere de nieuwelingen Rodny Lopes Cabral als rechtsback, Arwin van Soest als linksvoor en Rick Mulder op het middenveld. Deze laatste had het in de eerste helft heel lastig, maar herstelde zich uitstekend in de tweede helft, toen hij in een iets andere rol op het middenveld kwam te spelen, omdat Akram Salhi in de rust in de kleedkamer achterbleef. Het was een aantrekkelijke eerste helft waarin SteDoCo de bovenliggende partij was in de eerste twintig minuten met enkele kansjes voor Sjaak Kuyper en Joran Schröder. Daarna drong Sportlust meer aan en prompt viel de 1-0, door een zondagsschot van Sanny Monteiro. Eerlijk is eerlijk, het was een mooi doelpunt.

Grip

SteDoCo kreeg gaandeweg weer een beetje meer grip op de wedstrijd en uiteindelijk stond Arwin van Soest aan het eind van een prachtige aanval over links. Mitchell de Zwart zette voor en Arwin kon heerlijk binnenkoppen. Toch ging Sportlust met een voorsprong naar de thee. In de 43e minuut mocht de thuisploeg een vrije trap nemen op de rand van de zestien, aan de zijkant. Kesly den Haag schoot prachtig binnen in de verre hoek, Maarten de Fockert deed net een stapje naar voren en was kansloos.

Dreiging

Na de rust was Salhi dus in de kleedkamer achtergebleven en voor hem kwam Nizar Mekkaoui binnen de lijnen voor de snelle dreiging op de linkerflank. De gehele tweede helft was SteDoCo de bovenliggende partij en dat resulteerde ook in een aantal kansen, maar Joran Schröder zag zijn volley op de lat uiteenspatten en vijf minuten later ging de bal er nog niet in na drie kansen zeer kort achter elkaar. Een kleine tien minuten voor tijd viel dan toch de gelijkmaker. Simon van Zeelst gaf het laatste zetje tegen de bal die niet goed werd weggewerkt door de thuisploeg. SteDoCo ging op zoek naar de volle winst. Fouad Belarbi kwam erin voor de moegestreden Sjaak Kuyper en het was duidelijk dat SteDoCo de drie punten mee wilde nemen. Sportlust’46 was al blij met één punt en hoopte zich in de (terecht) lange blessuretijd nog met een counter rijk te kunnen rekenen. Helaas cvoor SteDoCo bleef het bij 2-2 en beginnen we de competitie met onnodig puntenverlies.

Volgende week wacht een voor ons onbekende tegenstander. Dan spelen we in Hoornaar tegen Quick uit Den Haag, aftrap 14:30 uur.