6413BS
HEERLEN
tel. 045-5218514

Opstelling SteDoCo 1

De wedstrijd tegen RKSV Groene Ster stond in het teken van de winst in de 1e periode van deze competitie. Er waren nog 2 kanshebbers om deze 1e periode binnen te halen, UNA uit Zeelst had voorafgaand aan de wedstrijden 3 punten minder dan SteDoCo. Daarnaast was het doelsaldo (ruim) in het voordeel van SteDoCo.

Toen er om 18:00 uur werd afgetrapt in Heerlerheide was de uitslag van de wedstrijd Kloetinge – UNA al bekend, 0-2 winst voor UNA. Dus SteDoCo wist wat er moest gebeuren om deze periode binnen te halen. Zelfs een klein verlies had nog volstaan, maar het doel is natuurlijk niet alleen de periode, maar ook de stand op de ranglijst. Dus winnen was het motto.

Als je op de 11e van de 11e naar het zuiden van het land moet rijden, dan verwacht je natuurlijk een vrolijke stemming. Deze dag betekent namelijk het begin van de carnaval. Overigens waren het zeer vriendelijke mensen bij Groene Ster. Onderweg zagen we nog wat verklede mensen. Maar op het complex van Groene Ster was daar verder niets van te merken. Het was vanzelfsprekend, zoals meer keer dit seizoen, de eerste keer dat beide ploegen tegen elkaar speelden. Dus van een historie tussen beide ploegen was geen sprake.

Ten opzichte van de vorige wedstrijd (thuis tegen Unitas) begon SteDoCo met de van een blessure teruggekeerde Joran Schröder in de spits. Hierdoor zakte Arwin van Soest een linie en moest Milad Intezar op de bank plaats nemen. De van een blessure teruggekeerde Omar Boulamhayan zat ook weer op de bank.

Groene Ster hield 1,5 week geleden Vitesse in de TOTO KNVB-beker tot 7 minuten voor het einde nog op een 0-0 stand. Maar vorige week werd nog met 6-0 verloren van Quick in Den Haag. Met in het achterhoofd dat de ploeg van trainer Jordy Reneerkens met als assistent Marco van Hoogdalem wat goed te maken had, begon SteDoCo geconcentreerd aan de wedstrijd. De eerste helft was vrij tam. SteDoCo speelde redelijk compact, maar in de omschakeling kwam Groene Ster er via de snelle Tom Middelhoven en Maties-Tuntana Germonprez snel uit. Echt kansen leverde deze helft niet op. Dus snel door naar de tweede helft.

Die helft kreeg SteDoCo wel een aantal goede kansen en een van die kansen leverde in de 66e minuut dan ook de 0-1 op. Cortie geeft een lange bal richting de 16, de bal wordt door Schröder doorgekopt naar Van Soest. Die speelt de bal weer naar Schröder en die schiet de bal in de linkerhoek binnen. Helaas blesseerde Schröder zich wel bij dit schot en moest hij zich 2 minuten later laten vervangen door Milad Intezar.

Twee wissels van trainer Adjei bleken nog zeker van waarde in het vervolg van de wedstrijd. Nadat vlak voor tijd Sjaak Kuyper nog net voor doel langs schoot, kwam vlak daarna dan toch de beslissing. De in de 75e minuut ingebrachte Fouad Belarbi speelde de bal diep op de op rechts geheel vrijstaande Tibeau van Leerdam. Die begon aan een lange run alleen op de keeper af. Achtervolgd door een aantal verdedigers van Groene Ster rondde Van Leerdam deze aanval prima af en bracht de stand op 0-2. Hiermee was de wedstrijd gespeeld, de periodetitel een feit en nog belangrijker, de 3 punten gingen mee naar Hoornaar.

Na afloop werd de winst van de periodetitel zeker gevierd. De maker van de 0-2 ging op de schouders en er werd een klein feestje gevierd. In de kleedkamer sprak trainer Adjei de ploeg nog toe en ook voorzitter Jan den Hartog feliciteerde de ploeg met dit verdiende resultaat.

Een verre terugreis wordt na een overwinning en periodetitel een stuk leuker. Dit werd dan ook zeker gevierd in de bus op weg terug naar Hoornaar. En terecht!

Graag tot volgende week als TEC uit Tiel op bezoek komt. Let er wel op dat deze wedstrijd om 15:30 begint.