4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Zaterdag werd er weer een horde richting het einddoel succesvol genomen door SteDoCo. Groene Ster werd met ruime cijfers verslagen. De Limburgers gingen uiteindelijk op de knieën dankzij een paar rake Hoornaarse klappen in een uiterst effectieve periode aan het begin van de tweede helft.

Hoop

Groene Ster had de laatste drie wedstrijden gewonnen. UNA (3-1), Sportlust ’46 (0-1) en Quick ((2-1) werden verslagen en de Limburgers kwamen wellicht naar Hoornaar met de hoop (hoop is er altijd) dat er een (kleine) verrassing mogelijk was. De eerste kans was voor Groene Ster, toen na tien minuten spelen Bas Breukers werd aangespeeld en hij bijna een vrije doortocht naar het doel van Maarten de Fockert had. Bijna, want er zat nog een teen van Simon van Zeelst tussen. De vrije trap die kort daarna volgde aan de zijkant op randje zestien was ook nog gevaarlijk, maar resulteerde niet in een doelpunt.

Randje zestien

Daarna stelde SteDoCo orde op zaken. Na twintig minuten ging Arwin van Soest alleen op het doel van Mark Voss af en probeerde hij de keeper te omspelen. Voss raakte net buiten de zestien de voet van Arwin, maar scheidsrechter Niels Boel wilde niet van een vrije trap weten. Vijf minuten later kreeg SteDoCo wel een vrije trap, toen Rick Stuy van den Herik naar de grond werd gewerkt. De bal lag net buiten de zestien en werd opgeëist door Arwin van Soest. Onze vrijetrappenspecialist knalde de bal kiezelhard door de Limburgse muur, onbereikbaar voor keeper Voss en de vingers konden voor de eerste keer vandaag in de oren. Vijf minuten later werd de score verdubbeld dankzij een bekeken schot (vanaf randje zestien) van Akram Salhi. Van Soest was niet zelfzuchtig, zag dat zijn AA-powermaatje er beter voor stond en legde de bal panklaar. Salhi schoot de bal tegen de lat en via de lat belandde de bal achter de lijn en stuitte weer terug in het veld. De scheidsrechter en grensrechter hadden goed opgelet en de goal telde.

SteDoCo-trein

De eerste tien minuten na rust werd Groene Ster definitief op de knieën gedwongen, toen de SteDoCo trein echt op gang kwam. In dit korte tijdsbestek scoorden Joran Schröder (knappe kopbal uit een hoekschop), Arwin van Soest (strafte randje zestien een fout in de verdediging genadeloos af) en Danny van Haaren (heerlijke streep vanaf randje zestien in de rechterbenedenhoek). Het verzet van Groene Ster was definitief gebroken en het enige wat SteDoCo zich verwijten kan is dat het de score in de resterende 35 minuten niet verder opvoerde met het oog op het doelsaldo. Uiteindelijk bleek Barendrecht met 4-2 gewonnen te hebben van Baronie (na een 0-2 achterstand!) en staat SteDoCo weer bovenaan met een iets beter doelsaldo.

Zaterdag wacht de volgende uitdaging op weg naar het ultieme doel. We stappen uit bij de halte Tiel en nemen het op tegen TEC, aftrap om 15:30 uur.