Nipte overwinning SteDoCo; titelrace gaat onverminderd voort

4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Op deze zaterdagmiddag stond de 31e competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander was TOGB uit Berkel en Rodenrijs. In de basisopstelling keerde Jeffrey van Nuland terug ten koste van Mitchell de Zwart. Yannick Cortie speelde hierdoor deze middag als linkervleugelverdediger. Ook was er de terugkeer van Jayson Halman als basisspeler op linksbuiten.

Het is altijd leuk om voorafgaand aan de wedstrijd de meningen aan te horen van de supporters. Sommigen zijn verrast door de gemaakte keuzes van trainer Rick Adjei omtrent de basisopstelling, andere weten weer te vertellen dat TOGB een goede ploeg is en dat er van onderschatting geen sprake mag zijn. Kortom SteDoCo en de titelrace leeft onder de supporters.

Jayson Halman heeft zojuist de 1-0 gescoord

SteDoCo voetballend de bovenliggende partij, maar TOGB doet goed mee

Vanaf de aftrap werd inderdaad duidelijk dat TOGB niet was gekomen om de bus te parkeren. Daar waar mogelijk zochten beide ploegen de voetballende oplossing, waarbij SteDoCo wel een overwicht had. In de 2e minuut leidde dit al tot een klein kansje. Een diepe bal van Akram Salhi werd niet goed weggewerkt door de verdediging van TOGB en belandde voor de voeten van Joran Schröder, maar de daaropvolgende doelpoging van Joran ging ruim over het doel. De toon was echter gezet. In de 9e minuut was het TOGB dat gevaarlijk werd. Na een prima aanval werd de bal in het zestienmetergebied gebracht. Het schot van een meter of 11 werd echter prima gekeerd door Maarten de Fockert. Hierna was het weer de beurt aan SteDoCo. Nu was het een diepe bal van Yannick Cortie, die Joran Schröder wegstuurde. De uitlopende keeper werd wel gepasseerd, maar de hoek was te moeilijk en de bal belandde op het dak van het doel. In de 22e minuut volgde dan toch de 1-0 voor SteDoCo. Een mooie individuele actie vanaf links door Jayson Halman rondde Jayson zelf fraai af met een schot in de korte hoek. Na deze 1-0 volgde er nog een kopbal van Arwin van Soest, die de keeper van TOGB niet klemvast kreeg. De rebound van Joran ging helaas over.

Tibeau van Leerdam en Sjaak Kuyper houden Anthony Slierendrecht in bedwang

Geen doelpunten meer in de 2e helft

Het eerste wapenfeit in de 2e helft kwam van TOGB. Een snel genomen ingooi werd het strafschopgebied ingebracht, waarbij Rick Stuy van den Herik door een duw in zijn rug niet in staat was om de bal weg te werken. Hierdoor kon de bal worden teruggelegd op een middenvelder van TOGB, maar zijn schot trof geen doel tot grote opluchting van iedereen die SteDoCo een warm hart toedraagt. Keeper Maarten stond, zoals eigenlijk al het hele seizoen, weer op zijn post. Wat een rust straalt Maarten toch altijd uit. Qua dadendrang was dit het wel wat TOGB betrof deze 2e helft. SteDoCo zocht daar waar mogelijk het doel, maar tot hele grote kansen leidde dit niet. Het gevaar kwam deze middag toch vooral van Jayson Halman, die met zijn snelheid een plaag was voor de verdediging van TOGB. Voor het doelsaldo was het fijn geweest als de overwinning ruimer was uitgevallen, maar meer zat er deze middag niet in. Trainer Rick Adjei verwoordde het na afloop terecht als een degelijke, zakelijke overwinning.

Arwin van Soest probeert zijn actie te maken

Nog drie finales te gaan

Na afloop werd duidelijk dat ook Barendrecht zijn wedstrijd had gewonnen, zodat de titelstrijd met nog drie wedstrijden te gaan ongemeen spannend blijft. Beide ploegen kunnen zich waarschijnlijk geen misstap meer veroorloven en er zal toch ook voorzichtig naar het doelsaldo worden gekeken door beide ploegen. Komende zaterdag wacht voor SteDoCo de lastige uitwedstrijd tegen Kloetinge en Barendrecht mag aantreden tegen TEC.