4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Op deze zaterdagmiddag stond alweer de 13e competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander was TEC uit Tiel en deze ploeg wordt alom gezien als één van de betere ploegen in deze competitie en dus een wedstrijd om naar uit te kijken. Het weer wilde niet echt meewerken, maar ondanks dat werd het een kwalitatieve goede wedstrijd van beide kanten, waarin SteDoCo dankzij het sterke collectief toch wel terecht aan het langste eind trok.

Aftastend begin

De eerste minuten van de wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Het was al gelijk duidelijk dat TEC een tegenstander was die ook gewoon goed kan voetballen en beide ploegen lieten elkaar ook voetballen. Dit leidde echter niet tot kansen, maar het schouwspel was er niet minder om. Na een minuut of tien begon SteDoCo steeds beter in de wedstrijd te komen en was er een eerste vloeiende aanval over links. De hieruit volgende voorzet leverde echter niets op, omdat er gefloten werd voor buitenspel. Kort daarop mocht SteDoCo een corner nemen. Deze indraaiende corner werd door de keeper van TEC vakkundig onder de lat vandaan getikt. Het “regende” niet veel kansen, maar kleine kansjes bleven wel komen, maar veelal ontbrak het tot aan dat moment aan de goede eindpass. In de 27e minuut kreeg Arwin van Soest een diepe bal aangespeeld en tussen een aantal TEC-verdedigers trachtte Arwin controle te houden over de bal. Er werd door de scheidsrechter terecht gefloten voor een overtreding. Arwin van Soest nam zelf plaats achter bal op een meter of 25 van het doel. Met een geplaatst en hard schot werd de keeper van TEC verschalkt in de rechterhoek. Hierdoor leidde SteDoCo met 1-0. Het is mooi om te zien hoe Arwin van Soest zich manifesteert in het veld, ondanks dat hij pas dit seizoen bij SteDoCo is. Met zijn tomeloze energie en loopacties is Arwin een plaag voor iedere verdediging.

SteDoCo geeft weinig weg

Op het eind van de 1e helft waren de verhoudingen op het veld weer in evenwicht. Zoals eerder benoemd is TEC een prima voetballende ploeg tot aan de zestien, maar geeft SteDoCo ook eigenlijk nauwelijks tot geen kansen weg. Hierin komt dan ook gelijk het sterke collectief naar voren. Veelal krijgen de middenvelders en de aanvallers de aandacht, maar wat een ijzersterke verdediging heeft SteDoCo staan. Onder leiding van Yannick Cortie, die zich op een natuurlijke manier een echte leider toont, maar daarbij vakkundig ondersteunt door Simon van Zeelst die nauwelijks een kopduel verliest. Aan de zijkanten geven Mitchell de Zwart en Rodney Lopes Cabral de aanvallers van de tegenstander ook geen enkele illusie dat er wat te halen valt. En mocht de tegenstander dan toch tot een doelpoging komen, dan staat Maarten de Fockert daar als een huis. Een indraaiende vrije trap van TEC in de 37e minuut werd dan ook door onze keeper tot corner verwerkt.

Problemen met het kunstgras

In de rust was de stemming in de kantine positief. Het vertrouwen bij de supporters is groot en sommige zeiden al dat de buit, ondanks dat de 2e helft nog gespeeld moest worden, binnen was. Het is inderdaad een feit dat SteDoCo amper tegengoals krijgt. De rust duurde plotseling echter langer dan gebruikelijk, omdat het kunstgrasveld het vele regenwater niet meer goed kon verwerken en er met name op de as van het veld een bolling kwam te staan, die mogelijk tot glijpartijen en blessures zou kunnen leiden. Ruim een half uur later dan gepland begon dan toch de 2e helft, nadat beide ploegen eerst weer een korte warming up deden.

SteDoCo controleert de 2e helft

Het was in de 2e helft wel duidelijk te zien dat de lange rust de kwaliteit van het spel niet ten goede kwam, wat overigens begrijpelijk is. Daarnaast begon TEC al redelijk vroeg na de hervatting wat opportunistischer te spelen, maar dit leidde niet of nauwelijks tot gevaarlijke situaties in de zestien van SteDoCo. Een eerste smetje was wel het uitvallen van Rodney Lopes Cabral met een blessure in de 50e minuut, maar Tibeau van Leerdam neemt dan ogenschijnlijk moeiteloos zijn plaats in. Hierin komt ook het collectief van SteDoCo tot uiting. De bankzitters van SteDoCo staan ook garant voor kwaliteit op het veld als ze invallen. In de 2e helft zijn de afstandsschoten van Danny van Haaren nog het vermelden waard. Deze werden helaas niet omgezet in doelpunten. Het 2e smetje van de middag was toch wel het opnieuw uitvallen van Joran Schröder. Nadat Joran in de 70e minuut in het veld was gekomen, moest hij zich noodgedwongen in de 83e minuut weer laten wisselen. Het is voor SteDoCo te hopen dat het geen langdurige blessure wordt, maar gelet op de kwaliteit in het team wordt dit door de andere spelers keurig opgevangen. In de laatste tien minuten ging TEC nog meer de lange bal hanteren, maar dit leverde uiteindelijk geen enkele echte doelpoging op. De conclusie van deze middag is dat het collectief van SteDoCo weer een belangrijke overwinning boekte. Dit geeft veel vertrouwen voor het vervolg van de competitie.