4003AL
TIEL
tel. 0344-618577

Opstelling SteDoCo 1

Afgelopen zaterdag stond in Tiel de wedstrijd tegen T.E.C. op het programma. Een topper, want het ging tussen de nummer 4 en 1 van de ranglijst in de Derde divisie B. Het werd een wedstrijd met alles erop en eraan. Veel doelpunten, gele en rode kaarten. Maar ook de vijfde verliespartij van het seizoen. T.E.C. stond met rust al met 2-0 voor door doelpunten van Fabian Serrarens en Jeffrey Ket. Halverwege de tweede helft kwamen de Tielenaren zelfs op 3-0 door Bo van Essen. SteDoCo kwam goed terug door in twee minuten twee keer te scoren. De doelpunten kwamen van onze spitsen Joran Schröder en Arwin van Soest. Helaas lukte het niet om ook de 3e binnen te schieten en werd de wedstrijd met 3-2 verloren.

SteDoCo begon in dezelfde opstelling als tegen Groene Ster, dus met Danny van Haaren vanaf linksbuiten. De boodschap vooraf was natuurlijk duidelijk, winnen om de race om het kampioenschap levend te houden. Alle goede intenties werden in de 5e minuut al de grond in geboord. Bo van Essen ging er aan de rechterkant van het veld vandoor en omzeilde knap Tibeau van Leerdam. Zijn voorzet kwam, via de voet van Maarten de Fockert voor de voeten van Fabian Serrarens, die makkelijk kon binnen tikken. SteDoCo bleef gewoon voetballen en zocht de gaatjes in de defensie van T.E.C. Maar T.E.C. ging natuurlijk ook op zoek naar kansen. En die kwam er in de 16e minuut in de vorm van een corner. Deze werd binnengekopt door Jeffrey Ket. Na iets meer dan een kwartier keek SteDoCo dus tegen een 2-0 achterstand aan. In de eerste helft kwamen er nog wel kansen, met name het schot van Danny van Haaren dat op de paal eindigde had meer verdiend. Zo gingen we rusten met een 2-0 achterstand.

In de rust wisselde trainer Rick Adjei drie keer: Danny van Haaren, Sjaak Kuyper en Mitchell de Zwart bleven achter in de kleedkamer. In hun plaats kwamen Jeffrey van Nuland, Jayson Halman en Diego Biseswar. Door deze omzettingen schoof Yannick Cortie naar de linksback positie en ging Rick Stuy van den Herik centraal achterin spelen.

Die omzettingen zorgden ervoor dat er nog meer diepgang in het spel kwam en leverden ook wel wat kansen op, maar die werden niet benut. Wel werd halverwege de tweede helft een kans door T.E.C. benut. Bo van Essen scoorde, nadat hij de bal via een redding van Maarten de Fockert in de voeten kreeg, de 3-0 en bracht SteDoCo nog verder in de problemen. Maar in de 74e minuut dacht Quentin van Veenendaal daar anders over. Hij maakte een overtreding op Cortie waardoor hij zijn tweede gele en dus rode kaart ontving. Met 10 man ging T.E.C. natuurlijk nog meer verdedigen. SteDoCo wisselde direct aanvallend en bracht Redouan el Hankouri voor Akram Salhi. De beloning kwam al snel, want in 2 minuten scoorde SteDoCo 2 keer. De eerste kwam op naam van Joran Schröder en de tweede op naam van Arwin van Soest. Zou het dan toch nog mogelijk zijn? Daniel da Silva Mendes werd nog gebracht voor Tibeau van Leerdam.

In de 87e minuut dan een opmerkelijk moment. Eerst kreeg Niall Raben een gele kaart voor tijdrekken bij een vrije trap. Waarschijnlijk had hij die te danken aan het veelvuldig tijdrekken van keeper Nino Walbeek. Mogelijk gefrustreerd door deze gele kaart maakte hij 30 seconden later een overtreding en kreeg weer een gele en dus rode kaart. Het gebeurt niet veel dat een speler in 30 seconden 2 gele kaarten krijgt. Hierdoor kwam T.E.C. dus met 9 spelers te staan en ging SteDoCo furieus op zoek naar de gelijkmaker. Helaas lukte dat niet meer in de resterende minuten en werd de wedstrijd verloren met 3-2.

Goed nieuws kwam er later op de avond wel van de velden van Unitas. Daar verloor concurrent om het kampioenschap Barendrecht met 2-1. Door deze uitslag blijven we dus aan kop van de Derde divisie B.

Aanstaande zaterdag zijn er geen wedstrijden in verband met Koningsdag. De volgende wedstrijd is op 4 mei thuis tegen TOGB uit Berkel en Rodenrijs. De aftrap is dan om 14:30 uur. Er zijn nog 4 wedstrijden en dus 4 finales!