4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Op deze zaterdagmiddag stond alweer de 9e competitiewedstrijd op het programma. sv O.S.S’20 uit Oss was de tegenstander. In de opstelling géén wijziging ten opzichte van vorige week. Danny van Haaren zat deze middag zijn 2e wedstijd van zijn schorsing uit en zal ook nog noodgedwongen de uitwedstrijd tegen Baronie moeten missen.

Lastige wind

Na de aftrap op deze zaterdagmiddag werd al snel duidelijk dat SteDoCo graag het initiatief wilde hebben en net als voorgaande wedstrijden op zoek ging naar een vroege openingsgoal. sv O.S.S.’20 liet het gebeuren, maar leek ook niet bij machte om hier iets tegen over te stellen. In de eerste tien minuten leverde dit nog geen kansen op, maar het overwicht was duidelijk. Het voetballen werd deze middag wel bemoeilijkt, doordat er een stevige wind dwars over het veld stond. Hierdoor kwamen sommige, ogenschijnlijk makkelijke ballen toch niet aan bij medespelers. Na een klein kwartier voerde SteDoCo de druk nog wat verder op en kwamen de eerste kansen. Een verkeerde terugspeelbal van een verdediger van sv O.S.S.’20 werd onderschept door Arwin van Soest. Helaas miste Arwin één op één met de keeper en werd het slechts een corner.

Wachten op de eerste goal

Het spelbeeld na een kwartier veranderde niet en de toeschouwers op de tribune zaten te wachten op de eerste goal voor SteDoCo. Voordat deze te bewonderen viel, gingen er nog wel een aantal kansen aan vooraf, die helaas niet benut werden. Zoals bijvoorbeeld in de 22e minuut toen Akram Salhi vanaf de rand van het zestien meter gebied een indraaiend schot plaatste op het doel. Ook hier redde de keeper van sv O.S.S.’20 ten koste van een corner. Na een half uur gaf Akram Salhi een mooie steekbal op Sjaak Kuyper die een schietkans kreeg binnen de zestien, maar zijn schot werd goed verdedigd en leverde ook deze keer de zoveelste corner op. Uit deze corner kreeg Jeffrey van Nuland nog een behoorlijke schietkans, maar dit schot leverde vooralsnog geen doelpunt op. Met nog een paar minuten op de klok voor het rustsignaal was het uiteindelijk toch raak. Een prima indraaiende voorzet van Nizar Mekkaoui werd op juiste waarde geschat door Joran Schröder. Van dichtbij kon Joran de 1-0 binnen tikken en SteDoCo aan een verdiende voorsprong helpen. Deze voorsprong leek nog voor rust verdubbeld te worden toen, mede door de wind de keeper van sv O.S.S.’20 een diepe bal verkeerd raakte. Arwin van Soest jaagde door en kon vanaf de achterlijn een prima voorzet geven op Joran Schröder. Het schot werd echter wel weer prima gepareerd, zodat SteDoCo ging rusten met een 1-0 voorsprong op zak. Eigenlijk een te magere afspiegeling van het spelbeeld.

“Rustige” 2e helft

Tijdens de rust waren de supporters benieuwd of SteDoCo de lijn van de 1e helft kon doortrekken. De eerlijkheid gebied te zeggen dat dit niet het geval was. Qua schouwspel was de 2e helft minder aantrekkelijk, zonder dat SteDoCo echt in de problemen kwam. Qua voetbal bleef SteDoCo de bovenliggende partij en het duurde tot de 62e minuut voordat sv O.S.S.’20 van zich deed spreken. Een vrije trap op de helft van SteDoCo werd in één keer op doel geschoten, maar keeper Lars Bleijenberg redde bekwam en tikte de bal over de lat. Het tweede en tevens laatste gevaar voor SteDoCo kwam na balverlies op het middenveld van SteDoCo. Eén middenvelder van sv O.S.S.’20 probeerde met een afstandsschot en met behulp van de wind Lars Bleijenberg te verschalken. De bal ging gelukkig voor SteDoCo naast het doel. Hiermee zijn de wapenfeiten van de tegenstander wel benoemd. Bij een 1-0 voorsprong loert echter het gevaar dat er onverwachts toch een tegengoal valt en dit was dan ook gelijk de spanning die toch nog op deze wedstrijd zat. SteDoCo was niet bij machte om de voorsprong uit te bouwen, maar gaf verdedigend eigenlijk ook niets weg. In de laatste tien minuten waren er nog wel kleine kansjes voor SteDoCo. Een voorzet van Jeffrey van Nuland leidde niet tot een kopkans van Joran Schröder. Vanaf de tribune leek het erop dat Joran een klein duwtje in zijn rug kreeg. Diep in blessuretijd mocht invaller Rick Mulder op twintig meter van het doel een vrije trap nemen. Zijn geplaatste schot belandde helaas op de paal.

Gewoon weer drie punten

Na afloop waren onder de supporsters verschillende geluiden te horen. Natuurlijk zijn er qua schouwspel wel eens mooiere en spannendere wedstrijden geweest aan de Groeneweg de laatste tijd, maar de wind was wel degelijk van invloed deze middag. SteDoCo kan gewoon weer drie punten toevoegen en blijft qua puntenaantal sowieso koploper en dat is na negen wedstrijden een compliment waard. Op zaterdag 28 oktober wordt de competitie vervolgd met een uitwedstrijd in Breda tegen Baronie.