10 oktober 2015 14:30

Scheidsrechter

Karremans, R.H.

Onbekend

Voor de 8e speelronde in de topklasse moesten we naar Hardenberg om daar op het prachtige sportpark “De Boshoek”  tegen de plaatselijke HHC (Hardenberg Heemse Combinatie) Hardenberg aan te treden.

HHC Hardenberg speelt al vanaf de oprichting in het seizoen 2010-2011 in de topklasse en weet daarin uitstekende resultaten te behalen. In de afgelopen 2 seizoenen werd de competitie op een keurige 3e plaats beeindigd. Ook dit seizoen is HHC Hardenberg terug te vinden in het linker rijtje.

Virgil Breetveld liet de volgende 11 spelers op het formulier zetten:

Doel:               Ruud de Groot

Verdediging:   Chris Boom, Marvin Westerduin Erik de Kruijk en Kevin Patijn

Middenveld:     Giovano Godeken, Sjoerd van der Waal en Coen van der Waal

Aanval:           Ali Yilmaz, Mohammed Faouzi en Hakan Tokul

Ondanks de berichten dat Shelton Martis speelgerechtigd zou zijn, bleek dit toch niet het geval te zijn. Zijn spelerspas was nog niet beschikbaar.

SteDoCo liet zich gelijk vanaf het eerste fluitsignaal terugzakken, loerend op een counter, en de eerste 20 à 25 minuten speelde het spel zich voornamelijk op de helft van SteDoCo af. In de 15e minuut was het Jan Hooiveld die Coen van der Waal zijn hielen liet zien en vanaf de achterlijn de bal terugtrok, waarna Philip Thies vanaf een meter of 10 de bal binnen kon schuiven en daarmee de 1-0 op het bord zette.

In de 19e minuut wat het Giovano Godeken die keeper Danes van HHC Hardenberg tot actie dwong. Hij kon het schot van Giovano nog net tot corner verwerken.

Vanaf een minuut of 20 voor rust gooide SteDoCo de schroom van zich af door brutaal de aanval te zoeken en daarmee HHC Hardenberg in de verdediging te dringen. Rond de 30e minuut waren er 2 mooie voorzetten vanaf links door Kevin Patijn, waarbij de 1e door Chris Boom werd over gekopt en de 2e door Sjoerd van der Waal werd overgeschoten.

Tot aan de rust was het goed voetballende SteDoCo de bovenliggende partij en van de kansen die gecreëerd werden had er zeker 1 in gemogen.

Sjoerd van der Waal raakte in de 35e minuut geblesseerd en ook de verzorging van Marius Pantophlet kon niet voorkomen dat Sjoerd het veld moest verlaten. Voor hem kwam in de 38e minuut Pascal van Delden in het veld.

Na de rust konden we het zoveelste moment van deze competitie noteren dat we gelijk na het 1e fluitsignaal een treffer om onze oren kregen. In de 47e minuut mocht HHC Hardenberg aan de rechterkant bij de achterlijn een ingooi nemen en deze kwam in bezit van Gersom Klok die vanaf de achterlijn voorzette op Jan Hooiveld die vervolgens met een kopbal het net achter Ruud de Groot vond en de 2-0 liet aantekenen.

SteDoCo liet het er niet bij zitten en zocht de aanval weer op. In de 67e minuut kregen we loon naar werken toen Kevin Patijn goed doorging en enkele spelers van Hardenberg voorbij liep om daarna een mooi steekballetje op Mohammed Faouzi te geven. Mohammed wist hier wel raad mee en stiftte de bal over de vallend uitkomend keeper Danes en zette hiermee de verdiende 2-1 op het bord.

In de 70e minuut werd Levi Slob in het veld gebracht voor de moegestreden Marvin Westerduin en in de 78e minuut werd Sjoerd van der Waal gewisseld voor Willem Looijen om daarmee nog meer aanvalskracht in te zetten.

In de 84e minuut werd een voorzet van Hakan Tokul nog net naast gekopt door Eric de Kruijk en dit was eigenlijk het laatste wapenfeit van SteDoCo.

Helaas scoorde Marcel Piesche in de 93e minuut nog de onverdiende 3-1.

Het hard werkende SteDoCo had in deze wedstrijd zeker meer verdiend dan de 3-1 nederlaag. Een gelijkspel en misschien wel een overwinning had de verhoudingen beter weergegeven.

Het lijkt er op dat de mannen van Virgil Breetveld zich het niveau van de topklasse steeds meer eigen beginnen te maken. Een punt van aandacht is nog zeker om na het beginsignaal gelijk geconcentreerd te beginnen en om in de beginperiode van de 1e en 2e helft geen tegendoelpunten toe te staan. Misschien hebben we ook wel wat te veel ontzag voor de gevestigde grote namen van onze tegenstanders.

Aanstaande zaterdag komt Frans Adelaar met zijn IJsselmeervogels naar Hoornaar.