4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Afgelopen zaterdag heeft SteDoCo op eigen veld een nederlaag moeten slikken tegen Barendrecht. De 0-2 uitslag doet wellicht vermoeden dat SteDoCo een kansloze wedstrijd speelde, maar dat was zeker niet het geval. Er werden voldoende kansen gecreëerd. De opstelling was gelijk aan de wedstrijd tegen SV Meerssen met Lars Bleijenberg op doel voor de nog steeds geblesseerde Maarten de Fockert.

Beginfase voor Barendrecht

Nadat de wedstrijd van start was gegaan, was het duidelijk dat Barendrecht zich niet achteruit wenste te laten drukken. De eerste fase in de wedstrijd was voor Barendrecht. Barendrecht zette hoog druk en aanvankelijk wist SteDoCo hier maar moeilijk onderuit te voetballen. Barendrecht werd ook al vroeg beloond, want in de 4e minuut bracht Robbert Olijfveld met een diagonaal schot al vroeg de 0-1 op het scorebord. Op dat moment liep SteDoCo achter de feiten aan en trainer Rick Adjei moest met actieve coaching trachten de verhoudingen op het veld in ieder geval weer in evenwicht te brengen. Vanaf de 10e minuut nam SteDoCo het heft weer in handen

Drie kansen op een rij

Na een kwartier brak er een fase aan met drie kansen op een rij voor SteDoCo. Nizar Mekkaoui speelde hierbij een grote rol. Nizar zorgde voor veel dreiging vanaf links. In eerste instantie met zelf een schot op doel vanaf de rand van het zestienmeter gebied, maar daarna twee keer als aangever. Helaas kopte Joran Schröder een voorzet over het doel. Een paar minuten later kon Danny van Haaren een volgende kans met een schot niet verzilveren tot een doelpunt. SteDoCo was nu duidelijk de bovenliggende partij, maar kon zichzelf niet belonen met de gelijkmaker.

Balbezit SteDoCo

Het spelbeeld zette zich gedurende de 1e helft verder voort. SteDoCo speelde veelal op de helft van Barendrecht en creëerde nog een aantal kleine kansen. Het moet echter ook gezegd worden dat het centrale verdedigingsduo van Barendrecht prima verdedigde. Joran Schröder kreeg weinig tot geen ruimte en moest veel lijf aan lijf gevechten uitvechten om in balbezit te komen. De ruststand werd bereikt met een 0-1 achterstand.

2e helft

Na de rust kwam Barendrecht goed uit de kleedkamer. Niet zo overrompelend als de eerste tien minuten, maar SteDoCo moest weer even zoeken naar de sleutel om Barendrecht onder druk te zetten. In de 57e minuut leidde dit tot een grote kans. Het was wederom Nizar Mekkaoui die een prima voorzet gaf op Joran Schröder. Zijn kopbal werd echter met enig fortuin gekeerd door de keeper van Barendrecht. Niet veel later dribbelde Nizar Mekkaoui het zestienmeter gebied binnen, maar het schot was te krachteloos om de verdiende gelijkmaker op het scorebord te zetten. In de 65e minuut was het echter Tim Eekman die de 0-2 voor Barendrecht liet aantekenen. SteDoCo kreeg de bal niet goed weggewerkt uit het eigen strafschopgebied en Barendrecht profiteerde hier optimaal van.

Nog meer kansen onbenut

Na deze domper ging SteDoCo met de laatste krachten op zoek naar de aansluitingstreffer. De mogelijkheden zijn er zeker geweest. In deze fase werd een schot van Sjaak Kuyper na een goede actie geblokt en resteerde er slechts een corner. Arwin van Soest werd in de zestienmeter iets te veel naar de buitenkant gedreven en zijn actie stuitte op de keeper. Het laatste wapenfeit was nog een schot van Sjaak Kuyper wat over het doel zeilde.

Volgende week echter weer een nieuwe kans op drie punten. SteDoCo speelt dan in Veghel tegen Blauw Geel ’38.