4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Zaterdag stond de wedstrijd tegen Kloetinge op het programma. De negen wedstrijden hiervoor werden allemaal gewonnen en dit kon dus de 10e overwinning op een rij worden.

Bij Kloetinge een bekende van SteDoCo in de basis, Kyle Doesburg. Hij speelde in het seizoen 2019/2020 15 wedstrijden in het shirt van SteDoCo en wist daarin 3 keer het doel van de tegenstander te vinden. Nizar Mekkaoui speelde overigens vorig seizoen bij Kloetinge en wist daar toen 2 keer te scoren.

SteDoCo begon de wedstrijd zonder de geblesseerden, El Hankouri, Mulder, Lopes Cabral en Schröder aan de wedstrijd. Danny van Haaren speelde naast Arwin van Soest in de aanvalslinie. Met 5 man op het middenveld en 3 in de verdediging werd er in ieder geval gekozen voor de aanval.

Vanaf het begin was SteDoCo veel sterker. Het spel speelde zich af op de helft van Kloetinge, met 21 spelers op een helft is het natuurlijk druk. Maar SteDoCo kon de bal toch makkelijk rond laten gaan. De begin fase leverde overigens niet echt veel grote kansen op. Maar het was duidelijk dat Kloetinge niet voor een overwinning naar Hoornaar was gekomen.

Vooral Mekkaoui passeerde aan de linkerkant van het veld veelvuldig zijn tegenstander. Helaas konden zijn voorzetten door onder andere Van Nuland en Kuyper niet tot doelpunt worden verwerkt. In de 34e minuut lukte het wel om de verdediging van Kloetinge te verslaan. Salhi speelde de bal vanaf het middenveld naar Van Leerdam aan de rechterkant van het veld. Zijn voorzet was uitstekend op maat voor de volledig vrijstaande Van Nuland. Hij kopte de 1-0 binnen.

Een prachtige diepe bal van Cortie, halverwege eigen helft, op Kuyper leidde de 2-0 in. Kuyper controleerde de bal en schoot de 2-0 binnen. Een meer dan terechte ruststand.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. SteDoCo speelde prima en controleerde de wedstrijd. Misschien wel tekenend voor de wedstrijd was dat Kloetinge via Yasin Ouja in de 75e minuut voor de eerste keer op doel schoot. Maar keeper De Fockert kon deze bal makkelijk vangen. Even later had een prachtige actie van Kuyper wel meer verdiend. Hij werd aan de rechterkant van het veld, ter hoogte van het strafschopgebied aangespeeld, kapte tot 2 keer toe zijn tegenstander uit, maar zijn schot kon door keeper Braafhart gered worden. Het was leuk dat voor de 2e wedstrijd op rij Lars van Duuren minuten mocht maken in het geoliede team van Adjei.

De overwinning op Kloetinge leverde dus de 10e overwinning op rij op. Iets wat nog niet eerder was voorgekomen in de 2e en 3e divisie. Een leuk feitje, maar ook niet meer dan dat. Want het enige wat telde deze wedstrijd waren natuurlijk gewoon de 3 punten. Er volgen nog 2 wedstrijden voor de winterstop, aanstaande zaterdag spelen we om 18:00 uur de wedstrijd tegen AWC in Wijchen. De week erop spelen we thuis tegen UNA, met 2 oudgedienden in de gelederen (Petar Stoskovic en Jesse Wielinga). Dan kunnen we de balans opmaken van de 1e competitiehelft.