4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Op deze zaterdagmiddag stond alweer de 7e competitiewedstrijd op het programma. OJC Rosmalen was de tegenstander. In de opstelling één wijziging ten opzichte van de laatste weken. Nizar Mekkaoui was er om privéredenen niet bij. Hierdoor kwam er een plaatsje vrij voor Arwin van Soest en speelde Danny van Haaren vanaf de linkerkant. Nadat de pupil van de week de aftrap had verricht kon de wedstrijd onder nazomerse omstandigheden beginnen.

Sterke eerste 20 minuten

SteDoCo begon sterk en met overtuiging aan de wedstrijd. SteDoCo had veel balbezit en liet OJC Rosmalen niet in haar spel komen. Dit resulteerde dan ook in een eenzijdig wedstrijdbeeld. Alles richting het doel van OJC Rosmalen. De kansen waren niet op één hand te tellen en volgden elkaar snel op. Hierbij toch een korte opsomming:

6e minuut: Danny van Haaren dribbelt de zestien meter in en geeft voor op Joran Schröder. Schot gaat in het zijnet.

7e minuut: Aanval over rechts. Arwin van Soest krijgt bal in het strafschopgebied, maar schot wordt geblokt.

9e minuut: Corner voor SteDoCo. Deze wordt kort genomen op Danny van Haaren en zijn voorzet belandt bij de 2e paal waar Joran Schröder ongedekt de bal “eenvoudig” kan binnen tikken. 1-0 voor SteDoCo.

12e minuut: Mitchell de Zwart brengt de bal in en Joran Schröder volleert de bal naast.

14e minuut: Het schot van Sjaak Kuyper wordt geblokt.

Bovenstaande opsomming benadrukt het overwicht van SteDoCo op dat moment en het is apart dat het slechts 1-0 staat.

DSC_8728.JPG

SteDoCo controleert de wedstrijd

Vanaf de 20e minuut veranderde het speelbeeld wel iets. OJC kwam meer aan het voetballen toe. SteDoCo controleerde de wedstrijd, maar nam in deze fase wel iets gas terug. Dit leidde ook tot twee kansjes voor OJC, maar beide keren hoefde keeper Lars Bleijenberg niet in actie te komen. Niet onvermeld mag blijven dat het niet alleen de aanvallers zijn, die excelleren, maar zeker ook de verdediging en de middenvelders. Het is mooi om te zien hoe Yannick Cortie en Simon van Zeelst nauwelijks ruimte weggeven aan de tegenstander en daarbij uitstekend geassisteerd worden door Mitchell de Zwart en Rodny Lopez Cabral. Op het middenveld heerste deze middag Jeffrey van Nuland. Hardwerkend en volledig in dienst van het elftal en Akram Sahli laat veelvuldig zien wat hij allemaal kan in balbezit en dat is veel.

Net na het half uur kon SteDoCo weer een aanval opzetten. Arwin van Soest werd aan de linkerkant diep gestuurd en zijn voorzet belandde bij Sjaak Kuyper die de bal via de onderkant van de laat het doel in werkte. 2-0 voor SteDoCo.

De 2e helft

Het begin van de 2e helft was een beetje rommelig. In de 47e minuut schreeuwde OJC Rosmalen om een strafschop, maar de scheidsrechter stond er zelf dichtbij en wuifde de protesten weg. Langs de kant maande trainer Rick Adjei zijn ploeg om het tempo omhoog te brengen. Het tegendoelpunt kwam echter toch. OJC viel aan over rechts en de voorzet werd knap binnengekopt. De aansluitingstreffer was een feit. Vanaf de aftrap echter bracht SteDoCo de bal in het zestienmeter gebied waar Arwin van Soest goed doorging op de keeper, die daardoor de bal niet goed verwerkte. Arwin kon de bal voor geven en na een scrimmage kon Akram Salhi de bal aan Sjaak Kuyper geven die zijn 2e treffer van de middag maakte. Binnen één minuut was de aansluitingstreffer van OJC Rosmalen ongedaan gemaakt. Hiermee was de dadendrang van SteDoCo nog niet gestild. In de 64e minuut veroverde Joran Schröder op eigen helft de bal en gaf een mooie pass op Sjaak Kuyper die nagenoeg vrije doortocht had naar het doel. Arwin van Soest sprintte op volle snelheid mee en Sjaak behield keurig het overzicht, gaf de bal breed op Arwin, die dit cadeautje dankbaar aanvaardde en hiermee de 4-1 liet aantekenen. De wedstrijd was op dat moment wel gespeeld en SteDoCo kon de controle weer behouden.

DSC_9121.JPG

Rode Kaart

Totaal onverwachts was er nog een rode kaart voor Danny van Haaren. Bij een opstootje, waarbij zowel de OJC speler als Danny betrokken waren, kreeg alleen Danny de rode kaart voorgehouden op advies van de grensrechter. Het was een reactie op de speler van OJC Rosmalen en die werd vreemd genoeg niet bestraft. Met tien man hergroepeerde SteDoCo zich en werd Arwin van Soest de enige vooruitgeschoven post met daarachter twee linies die compact bleven staan. Ook de laatste twintig minuten lukte het OJC Rosmalen niet om in overtal echt dreigend te worden. SteDoCo bleef de bovenliggende partij en boekte een keurige en verdiende overwinning.

Na afloop was wel een veel gehoorde opmerking dat er wel eens sterkere tegenstanders waren geweest. Ik denk dat dit ook zo is, maar dat neemt niet weg dat dit soort wedstrijden “gewoon” gewonnen moeten worden om mee te blijven doen in de top van de ranglijst en dat heeft SteDoCo deze middag keurig gedaan.

Op naar volgende week waar Gemert de tegenstander is om 18.00 uur.