4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

SteDoCo begon dit jaar zoals het vorig jaar eindigde: met een 1-1 gelijkspel. Sportlust’46 bleek een solide tegenstander die niet opzij ging.

Kort

De voorbereiding op de tweede seizoenshelft was kort. Eén maand na de laatste wedstrijd tegen UNA op 16 december stond de eerste competitiewedstrijd van 2024 weer op het programma. Op trainingskamp in Barcelona speelde SteDoCo nog een oefenwedstrijd tegen tweededivisionist Excelsior Maassluis (2-0 verlies). Zaterdag, op een goed gevuld sportpark, kon trainer Rick Adjei beschikken over een vrijwel fitte selectie. Er was meteen plaats ingeruimd voor nieuwkomer Dilivio Hoffman, die overkwam van Kozakken Boys. De buitenspeler moet de naar het Belgische KFC Houtvenne vertrokken Nizar Mekkaoui doen vergeten.

Aandeel

Hoffman had meteen een belangrijk aandeel in het doelpunt van SteDoCo. Na bijna een kwartier speelde Akram Salhi door het midden Hoffman aan en de nieuweling passte door naar Jeffrey van Nuland, die op zijn beurt met een simpele voetbeweging in één keer Arwin van Soest bediende. De spits nam de bal aan de rand van het zestienmetergebied na de stuit heerlijk op zijn slof en schoot in de korte hoek langs keeper Antonioli. Daar was weer de gewenste vroege voorsprong. Helaas was dat niet de opmaat tot meer vuurwerk van de kant van SteDoCo. Beide teams waren aardig in evenwicht, alhoewel Sportlust ’46 meer dan een handvol hoekschoppen liet noteren. Die leverden de ploeg uit Woerden niets op, vaak was Maarten de Fockert het eindstation. SteDoCo stelde daar qua kansen niet heel veel tegenover of het moet ruim vijf minuten voor rust zijn. Danny van Haaren maakte de verkeerde keuze toen hij besloot zelf op doel te schieten, waar een pass op de vrijstaande Sjaak Kuyper een betere optie was geweest.

DSC_4090.JPG

Flipperkast

De tweede helft was een kwartier onderweg toen na een flipperkastsituatie op het middenveld de bal in het zestienmetergebied van SteDoCo belandde. Omar Boulamhayan, die vlak voor het begin van de wedstrijd hoorde dat hij de geblesseerde Rodny Lopes Cabral  moest vervangen, raakte ongelukkig het been van Mo Bendadi en scheidsrechter Rob Souwen wees gedecideerd naar de stip. Bendadi ging zelf achter de bal staan en liet De Fockert kansloos: 1-1. Na deze gelijkmaker leek het of bij SteDoCo een beetje de schroom wegviel en werd er meer en beter de aanval gezocht. Helaas ging een schot van Boulamhayan net voorlangs en een kopbal van de net ingevallen Joran Schröder rakelings over het doel. SteDoCo zette wat meer aan, maar Sportlust ’46 kwam niet echt meer in de problemen en zo eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel, waardoor SteDoCo de comfortabele voorsprong op Barendrecht weer wat kleiner zag worden. De nummer twee won zijn wedstrijd wel, het werd maar liefst 6-0 tegen AWC.

Ritme

We moeten zorgen dat we weer in het ritme komen van de eerste seizoenshelft. De komende twee wedstrijden spelen we uit tegen HV&CV Quick en Hoek. De twee teams stonden afgelopen zaterdag tegenover elkaar. Diep in blessuretijd wist Quick de overwinning in Zeeuws Vlaanderen over de streep te trekken (1-2). De laatste wedstrijd voor de winterstop won de ploeg uit Den Haag al met 3-0 van Sportlust ’46. Met andere woorden: we zijn gewaarschuwd!

De aftrap in Den Haag is om 18:00 uur.