4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

SteDoCo won zaterdag met 3-2 van HSV Hoek. Een meer dan verdiende overwinning die pas in de eindfase werd afgedwongen. Op zich was het al bijzonder dat met de vele kansen voor SteDoCo met 0-0 de rust werd gehaald. Na de rust kwam SteDoCo door twee doelpunten van Joran Schröder verdiend aan de leiding. Meerdere kansen werden vervolgens op de 3-0 gemist zodat Hoek  in leven werd gehouden. Hoek knokte zich in deze zeer vermakelijke maar ook hoogstaande wedstrijd op karakter terug tot 2-2. Het slotakkoord was echter aan Nizar Mekkaoui die technisch knap met de binnenkant de 3-2 op het scorebord zette. Hij scoorde uit de prachtige voorzet van Rodny Lopes Cabral die met een prima loopactie de achterlijn haalde.

Trainer Rick Adjei had deze wedstrijd een plaats ingeruimd voor Nizar Mekkaoui. De rappe aanvaller greep zijn kans en was zijn directe tegenstander vaak de baas. En dat waren Joran Schröder en Sjaak Kuyper ook. Vanaf links en rechts was er continue dreiging met in het midden een balvaste Joran. Kuyper had het deze middag op zijn heupen. Het gemak waarop hij zijn tegenstanders voorbij snelde was voor de SteDoCo-supporters genieten. Daarbij kwam dat het elftal ook verdedigend en op het middenveld stond als een huis. Jeffrey van Nuland was op het middenveld met zijn inzicht weer belangrijk waardoor Akram Salhi het spel kon verdelen. Steeds het geduld opbrengend ging de bal in de opbouw rond zonder dat Hoek er echt iets tegenin kon brengen. En wanneer het toch even nodig was stond keeper Maarten de Fockert zoals gebruikelijk zijn mannetje.

Voetballend werd er deze middag een hoog niveau aangetikt, met als enige minpuntjes de hoeveelheid gemiste kansen en het even verslappen waardoor Hoek zich met twee doelpunten in de wedstrijd kon knokken. Maar met 7 punten uit drie wedstrijden gaat SteDoCo in deze competitie goed van start. Mede gelet op het aantal gecreëerde kansen derhalve een overwinning met perspectief.

SteDoCo was gewaarschuwd voor de kwaliteiten van HSV Hoek. In de eerste ronde van de TOTO-KNVB beker leed SteDoCo in Hoek een 3-2 nederlaag zodat het bekeravondtuur direct afgelopen was. Belangrijk is dat Hoek het in die wedstrijd prima vond dat de bal aan de tegenstander werd gelaten om vervolgens in balbezit op snelheid om te schakelen en via de nodige crossballen te counteren. Met Impens, Schalkwijk en Hage was Hoek in die bekerwedstrijd levensgevaarlijk. Moet zeggen dat SteDoCo zaterdag een prima strijdplan had want Hoek kwam de eerste helft weinig tot niet in het gewenste spel. Het scheelde overigens dat Sylvio Hage om disciplinaire redenen op de bank begon en pas in de tweede helft werd ingebracht.

Laat onverlet dat SteDoCo prima aan deze wedstrijd begon. Geduldig werd met de nodige driehoekjes de aanval gezocht en in de eerste helft resulteerde dit in meerdere kansen. Zo kopte Joran Schröder uit een vrije trap van Danny van Haaren op de lat. Ook Danny liet deze middag zijn kwaliteiten zien wat zeker de eerste helft resulteerde in meerdere overtredingen op hem. Sjaak Kuyper sprintte de eerste helft ook nog eens de diepte in, gaf een balletje in de breedte dat door een verdediger werd onderschept maar kwam met een mooie lichaamsbeweging alsnog voor de keeper van Hoek te staan. Het vizier stond echter niet goed afgesteld om tot een doelpunt te komen. Uit een mooie aanval vanaf links schoot Joran Schröder van zo’n 10 meter op doel maar de uitstekend keepende Lars Knipping redde bekwaam. Ook de verschillende afstandschoten van Nizar Mekkaoui resulteerde niet in een doelpunt.

Rond de 40e minuut stond daar een mogelijkheid voor aanvaller Schalkwijk van Hoek tegenover. De bal werd over de verdediging van SteDoCo gelepeld en vanuit de lucht wilde de aanvaller op doel volleren. De bal werd echter half geraakt waardoor Maarten de Fockert het leer kon oprapen. Zoals eerder gezegd werd met 0-0 gerust.

De tweede helft gaf geen ander beeld. Mekkaoui snelde met regelmaat langs zijn tegenstander en ook Sjaak Kuyper zorgde vanaf rechts steeds voor dreiging. Het was uiteindelijk in de 59e minuut dat de score door SteDoCo werd geopend. Na een goede actie van Sjaak Kuyper schoof Joran de 1-0 binnen. SteDoCo aan de leiding maar blijvend op zoek naar een tweede goal.

Het was wederom Sjaak Kuyper die aan de basis stond van het tweede doelpunt. Na een slalom binnen de zestien meter drukt hij af. De bal komt echter in de 63e minuut voor de voeten van Joran Schröder die de bal bij de tweede paal binnen tikt. Een echte spitsengoal, attent met een neusje voor de goal. 2-0 op het scorebord met nog 25 minuten te gaan.

Vanaf dit moment knokt Hoek zich echter terug waardoor het ondanks de voorsprong voor SteDoCo weer een wedstrijd wordt. De in de tweede helft voor Hoek ingebrachte Sylvio Hage laat zijn kwaliteiten regelmatig zien en ook Impens laat zich aanvallend steeds meer gelden. Het is Impens die de 2-1 in de 67e minuut onhoudbaar voor Maarten de Fockert binnen schiet. Het is dezelfde De Fockert die in de 76e minuut katachtig redt op een inbreng van Sylvio Hage. Het geeft trainer Rick Adjei aanleiding om in deze periode van de wedstrijd te wisselen. In de 75e minuut was Danny van Haaren gewisseld voor Arwin van Soest en in de 77e minuut vindt er een dubbele wissel plaats. Schröder en Salhi verlaten moegestreden het veld en Rick Mulder en Milad Intezar worden ingebracht. Dezelfde Rick Mulder krijgt onverwachts de kans om de 3-1 binnen te tikken, uit een voorzet van Nizar Mekkaoui. Via een verdediger krijgt Rick de bal zo onverwachts voor zijn voeten dat hij niet meer kan anticiperen.

In plaats van de voorsprong te vergroten scoort Hoek in de 82e minuut de gelijkmaker via Jarno Lion. Met nog ruim 10 minuten te gaan is er weer volledig sprake van een wedstrijd. Het is uiteindelijk toch SteDoCo dat de overwinning over de streep trekt. Uit een perfecte voorzet van Rodny Lopes Cabral schiet de naar binnen gekomen Nizar Mekkaoui de bal technisch knap binnen. Uit de lucht, in een keer met de binnenkant van de schoen. Heerlijk doelpunt en die ontlading binnen en buiten de lijn was mooi om te beleven.

In het vervolg zijn de beste kansen wederom voor SteDoCo. Arwin van Soest komt te veel vanaf links om te kunnen afdrukken en keeper Knipping ligt letterlijk tweemaal in de weg bij een inzet van Milad Intezar. Gescoord wordt er uiteindelijk niet meer waardoor SteDoCo terecht de drie punten kan bijschrijven. Na de vele zondagwedstrijden blijkt later dat na drie competitiewedstrijden met 7 punten de koppositie op de ranglijst wordt gedeeld met Gemert.

Het wedstrijdprogramma voor volgende week is uiteraard wel bekend. Dan staat de verre uitwedstrijd tegen SV Meerssen op het programma, aanvang 18.00 uur. Een voor SteDoCo onbekende ploeg maar dat geldt andersom net zo. Vanachter de laptop wens ik SteDoCo alvast veel succes.