SteDoCo schiet niet veel op met nieuw gelijkspel

FC Lisse 1

Mannen zaterdag, 1, Topklasse zat

3 oktober 2015 15:00

Brito Roque, S. de

Het gelijke spel tussen SteDoCo en Lisse kent twee verliezers. Bij Lisse zal onvrede heersen over het weggeven van een ogenschijnlijk besliste wedstrijd, waar de thuisploeg in de slotfase vergat de drie punten in Hoornaar te houden. Tot overmaat van ramp maakten Schevingen en Excelsior Maassluis gisteren geen fout (beide ploegen wonnen 2-1), waardoor het gepromoveerde SteDoCo de achterstand zag toenemen.

Lang was een toevallig overvliegende parachutist het hoogtepunt van de eerste helft voor de Hoornaarse toeschouwers, want zij werden niet bepaald verwend door het spel van de thuisploeg. De bezoekers uit Lisse waren de bovenliggende partij en zochten al vroeg de aanval, maar steevast vormde Ruud de Groot een sta-in-de-weg.

De SteDoCo-sluitpost moest in de achttiende minuut echter wel de 0-1 toestaan, nadat de kleine Niels Buijs over het hoofd gezien werd, maar deze wel in staat bleek de bal ongehinderd in de kruising te koppen.

Niet veel later kwam SteDoCo goed weg, toen de scheidsrechter in een valpartij na vasthouden van Justin Sporksklede geen strafschop zag, waar het er alle schijn van had dat de verdediger zijn tegenstander onreglementair ten val bracht. Dit bleek slechts uitstel van de executie, want in minuut 23 kon het meegereisde Lisse-publiek al voor de tweede maal juichen. De bezoekers kregen de SteDoCo-defensie op de knieën na een mooie aanval over veel schijven, waarin de bal zonder uitzondering slechts in één keer gespeeld werd, waarna Koen Fokkema in stelling gebracht werd de voorsprong te verdubbelen.

Ook met deze stand gaven de mannen van Breetveld zich niet gewonnen, al slaagde het er niet in een vuist te maken. Lisse had de wedstrijd onder controle en een afstandsknal van Fokkema zorgde bijna voor een onoverbrugbare achterstand, maar Ruud de Groot toonde met een wereldredding eens te meer aan een uitstekende doelman te zijn. Uitvallen van de gastheren waren soms wel dreigend, maar als gevolg van veel mislukte eindpasses bleef groot gevaar lang uit.

Goed, SteDoCo was in de beginfase een keer in de buurt van het doel via Mohammed Faouzi,  maar de eerste echte grote kans liet zich pas vijf minuten voor het rustsignaal noteren, en leverde direct de aansluitingstreffer op. Coen van der Waal kon in derde instantie de bal via een Lisseverdediger tegen de touwen krijgen, waardoor de spanning terugkeerde in de wedstrijd. De thuisclub kwam vervolgens met een slotoffensiefje, maar meer dan een kansje voor Mohammed Faouzi leverde dit niet op.

In de tweede helft waren de rollen voorzichtig omgedraaid. Nu was het SteDoCo dat licht de bovenliggende partij was, al moest het oppassen voor gevaarlijke tegenaanvallen van de bezoekers. Beide ploegen waren al snel dicht bij een treffer, maar het geluk ontbeerde: Van der Waal mikte de bal op het aluminium, aan de andere kant voorkwam De Groot dat Lisse de marge weer op twee bracht.

Zowel SteDoCo als Lisse kreeg hierna wat kansjes, maar geen van tweeën had het vizier op scherp, waardoor de 1-2 stand leek te houden. Niets bleek echter minder waar, toen Coen van der Waal een klein kwartier voor het einde vanaf de rand van de zestien kon uithalen, om de bal op geweldige wijze het doel in te jagen.

Hierna ontketende zich een boeiende slotfase, waarin SteDoCo meer aanspraak maakte op de winnende treffer, bijvoorbeeld via de ingevallen Willem Looijen, maar moest het op z'n hoede zijn voor Lisse, dat ook in deze fase via een aantal counters het doel van De Groot onder vuur nam. Geen van beide ploegen zou nog scoren, ondanks mogelijkheden voor beide teams de wedstrijd te beslissen.

De eerste drie punten van het seizoen zijn binnen, nu is het zaak deze de volgende keer niet over evenzoveel wedstrijden te hoeven verspreiden.