4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Onder regenachtige omstandigheden trad SteDoCo zaterdagmiddag aan tegen Baronie. SteDoCo was deze middag oppermachtig en liet Baronie over 90 minuten kansloos. 2-0 in de rust door doelpunten van Joran Schröder en Akram Salhi. Eindstand 4-0 door een dreun van Arwin van Soest en nogmaals Joran Schröder met een technisch knappe kopbal. Zet daar tegenover het verlies van Barendrecht en het puntenverlies van TEC en SteDoCo kan spreken van een sportief goed weekend. Nog 7 finales te gaan!

SteDoCo liet er deze zaterdag geen gras over groeien. De missie is simpel maar tegelijkertijd op dit moment van de competitie lastig. Met drie punten achterstand op de koploper moet er elke zaterdag gewonnen worden. En dit was ook de opdracht. Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter was ook duidelijk dat SteDoCo voor maar één resultaat voetbalde en dat was winst. Alleen al in het eerste kwartier telde supporter Gerrit Vlot 8 kansen op het openingsdoelpunt. SteDoCo speelde continue op de helft van Baronie, zorgvuldig vanuit de opbouw zoekend naar de kans. En dat waren er nogal wat. O.a. twee keer Rick Stuy van den Herik, Joran Schröder en Sjaak Kuyper lieten de mogelijkheden onbenut. Ook het bekeken afstandsschot van Diego Biseswar trof geen doel.
In deze periode kwam Baronie een enkele keer nog over de middenlijn maar keeper Maarten de Fockert beleefde een wel heel gemakkelijke middag. Tot reddingen kwam het niet zodat Maarten zich alleen maar hoefde te beperken tot meevoetballen en dat is zoals bekend voor De Fockert geen probleem. Overigens stond hij voor het eerst als vader onder de lat. Afgelopen woensdag werden Maarten en zijn partner de trotse ouders van een dochter. Hierbij de felicitaties!

Het was even wachten maar de 1-0 viel in de 21e minuut. En wat voor een doelpunt. Diego Biseswar liet zijn kwaliteiten zien door over 40 meter met een lange bal de diepgaande Arwin van Soest te vinden. Die legde technisch knap de bal panklaar voor de inkomende Schröder. En hij schoot de 1-0 tegen de touwen. Een doelpunt van hoog niveau, uit het boekje zogezegd. En de 2-0 volgde niet veel later. Uit één van de vele mogelijkheden kwam de bal voor de voeten van rasvoetballer Akram Salhi. Vanaf de 16 meter schoot hij, licht getoucheerd, de bal net onder de rechter kruising. Een meer dan verdiend doelpunt. En eigenlijk was de wedstrijd hiermee al gespeeld. Laatste wapenfeit van de eerste helft was de kopbal van Joran. Een goede voorzet vanaf rechts werd net aan de linker zijde van het doel van Baronie naast geknikt.

De tweede helft gaf vervolgens geen ander beeld. Eenrichtingsverkeer van SteDoCo naar het doel van Baronie. En de missie voor de tweede helft was duidelijk want kijkend naar de ranglijst begint het doelsaldo ook een belangrijke rol van betekenis te spelen. En daarom zocht SteDoCo de aanval. Veelal over de linker flank, de tandem Michell de Zwart-Diego Biseswar, was deze middag uitstekend op dreef. Steekballen en no-look balletjes op elkaar waren een genot om te zien. Steeds op zoek naar de vrijstaande Joran Schröder of Arwin van Soest. Het was Arwin die in de 56e minuut, wederom uit een aanval vanaf links via Mitchell de Zwart de bal vanuit de rebound voor zijn voeten kreeg en onberispelijk binnen schoot. Mooi die ontlading die loskomt bij de altijd onderweg zijnde Van Soest. Daarbij attendeer ik ook even op de beelden van SteDoCoTV waar Van Soest bij de 1-0 van Joran met gebalde vuist ook even gedreven zijn tevredenheid toont.

Dit geldt trouwens ook voor Diego Biseswar die zaterdagmiddag één van de smaakmakers was. Steeds dreigend, of met zijn dribbels of met zijn steekballetjes of voorzetten en steeds scannend naar de beste oplossing. Zo lijkt voetbal simpel maar uiteindelijk is dit aangeboren talent, in combinatie met veel ervaring. Vergeet daarbij ook Akram Salhi niet waar elke aanval begint. In de tweede helft toonde ook hij zijn technische vaardigheden, het publiek achter het doel vond het prachtig zo te horen. Ook Sjaak Kuyper liet, samen met de steeds opkomende Tibeau van Leerdam, vanaf rechts zijn geldingsdrang zien. De afgelopen periode was Sjakie wat minder bepalend maar Sjaak is met het oog op de laatste belangrijke wedstrijden van deze competitie zeker weer op weg naar vorm die hij in de eerste helft van de competitie toonde. Voor zulke spelers kom je naar een wedstrijd kijken.

Overigens hebben we het veelal nu over de aanvallers maar het middenveld stond als een huis en de verdediging gaf geen krimp. Yannick Cortie en Simon van Zeelst heersten deze middag over de aanvallers van Baronie en ook in de opbouw waren ze weer belangrijk.

Nu weer terug naar de wedstrijd. De 4-0 werd aangetekend door Joran Schröder. Weer was een aanval over de linkerkant bepalend. Met een nonchalante pass met de buitenkant stak Akram Sahli Diego Biseswar weg. Kijkend over de bal gaf hij de bal vanaf de achterlijn uitstekend voor op de vrijlopende Joran die technisch knap in de 65e minuut de bal hoog langs de goalie van Baronie kopte. Wederom in zowel de voorbereiding als de afronding een uitstekend doelpunt. Voor de goalgetter de tweede van de middag.

In het tweede deel van deze helft wisselde trainer Rick Adjei er lustig op los. Goed om de selectiespelers enerzijds tijdig rust en anderzijds speelminuten te geven, want richting het einde van de competitie wordt de fitheid van de spelers steeds belangrijker en dit kan zelfs doorslaggevend zijn. Bij die wissels was het overigens bijzonder hoe Biseswar de supporters er aanstekelijk bij betrok. Moegestreden kregen de wissels het applaus dat zij verdienden.

Vervolgens liet Redouan el Hankouri als nieuwkomer ook nog even zijn kwaliteiten zien. Op volle snelheid en met een halve schaar stuurde hij zijn tegenstander het bos in waardoor hij op links direct voor de keeper kwam te staan. Mooie actie, zijn afronding vanuit een lastige hoek was helaas net niet goed genoeg voor een goal. Fijn voor een trainer om zo’n speler te kunnen inbrengen.

De 4-0 op het scorebord veranderde niet meer. En ondanks de vele wissels vond de scheidsrechter het niet nodig om extra minuten bij te tellen. Na exact 90 minuten blies hij deze middag voor de laatste maal. Vervolgens bleek dat Barendrecht thuis verloor tegen het lastige Gemert en dat ook Sportlust geen punten aan het totaal kon toevoegen. Deze resultaten gaven een prima sfeertje in de kantine. Spelers en supporters namen er in de volle kantine gezellig nog eentje, de derde helft was dus ook geslaagd. Daar kwam ’s avonds het gelijke spel van TEC tegen het UNA van Jesse Wielinga nog bij, dus in sportief opzicht was dit zo’n zaterdag waar alles netjes in het pulletje viel.

SteDoCo staat nu op doelsaldo bovenaan met Barendrecht dat een gelijk aantal punten heeft. En zo blijft het ongemeen spannend en dat met nog zeven wedstrijden te gaan. Van week tot week zal er dus voor de overwinning geknokt moeten worden. Elke week een heuse finale die zaterdag begint in Gorkum, met de derby tegen buurman Unitas. Deze wedstrijd vangt aan om 18.00 uur.

Via deze weg wens ik de selectie en technische staf voor deze week veel trainingsplezier toe en wens hen alvast voor zaterdag veel succes.