4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Zaterdag was Quick de tegenstander van SteDoCo in de 1e thuiswedstrijd. Mede op basis van het vertoonde veldspel vorige week tegen Sportlust ‘46 mocht SteDoCo vertrouwen hebben in een goede afloop.

Uitstekend eerste kwartier

SteDoCo begon zeer overtuigend aan de wedstrijd. Vanaf het eerste moment werd Quick onder druk gezet. Al in de 2e minuut leidde dit tot een grote kans voor SteDoCo. Sjaak Kuyper zette vanaf rechts voor, maar helaas kon Rick Mulder de bal niet goed verwerken. De kansen volgden elkaar snel op, want kort hierna kon de keeper een geplaatst schot van Joran Schröder tot corner verwerken. In de 11e minuut volgde wederom een mooie aanval. Simon van Zeelst gaf van achteruit een mooie dieptepas en de voorzet vanaf rechts werd door Mitchell de Zwart helaas naast geschoten. In deze fase was SteDoCo heer en meester en was het eigenlijk wachten op een doelpunt

Onverwachte tegengoal.

Pas tegen het half uur kroop Quick sporadisch uit haar schulp en dat leidde tot een eerste doelpoging. Het schot kon echter gemakkelijk worden opgeraapt door doelman Maarten de Fockert. Niet lang daarna kreeg de rechtsback van Quick, Thomas van Haaften wel erg veel ruimte van onze verdediging en mocht hij met de bal het zestienmetergebied in dribbelen en met een mooi geplaatst schot in de bovenhoek de 0-1 op het scorebord zetten. Na dit doelpunt lukte het SteDoCo even niet meer om Quick echt onder druk te zetten en waren er geen grote kansen meer voor het rustsignaal

Bevrijdend doelpunt

Na de pauze bleef het wedstrijdbeeld ongewijzigd. SteDoCo domineerde en was voetballend veel sterker dan Quick. Quick speelde met de voorsprong op zak echter heel gedisciplineerd op de eigen helft, wat voor SteDoCo toch lastig was om er doorheen te voetballen en kansen te creëren. Wat in deze fase wel opviel was de rust waarmee bijvoorbeeld Yannick Cortie en Jeffrey van Nuland bleven spelen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat uitgerekend Jeffrey van Nuland de meer dan verdiende gelijkmaker in de 60e minuut liet aantekenen na een mooie voorzet van Sjaak Kuyper. Na deze gelijkmaker ging het publiek er eens goed voor zitten en was de verwachting dat SteDoCo zou doordrukken gerechtvaardigd. Quick bleef echter uitstekend verdedigen, maar de kansen kwamen wel voor onder meer Joran Schröder. Het beetje geluk dat je dan soms moet hebben ontbrak vooralsnog.

Wissels brengen nieuwe energie

In de 70e minuut voerde de technische staf van SteDoCo een dubbele wissel door. Danny van Haaren maakte na vier weken blessureleed weer zijn eerste speelminuten en ook Nizar Mekkaoui mocht zijn opwachting maken en de linkerkant van nieuwe energie voorzien. Dit leidde tot behoorlijk wat dreiging en een aantal goede voorzetten.

SteDoCo zet nog een keer aan

In de laatste tien minuten zette SteDoCo nog een keer aan en het hele team ging steeds voor de volle winst. Net voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg Jeffrey van Nuland nog een behoorlijke kans, maar zijn schot verdween helaas aan de verkeerd kant van de paal. In de slotfase moest de trainer van Quick zijn ploeg steeds nadrukkelijker coachen om de linies gesloten te houden en sloeg de vermoeidheid bij Quick toe. Onze TD Cees Lagendijk zei een paar minuten voor het einde op de tribune dat hij sterk het gevoel had dat de winnende goal nog ging vallen en hij kreeg gelijk. In één van de laatste aanvallen was het weer Sjaak Kuyper die vanaf rechts de bal teruglegde op de inlopende Danny van Haaren. Danny behield het overzicht en plaatste de bal met precisie in de rechter benedenhoek. De ontlading op het veld, maar ook op de tribune was groot. Iedereen was het na afloop er echter wel over eens dat het een meer dan terechte overwinning was voor SteDoCo.