2566BZ
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3680323

Opstelling SteDoCo 1

Deze zaterdag ging de reis naar Den Haag. Zoals bij bijna al onze uitwedstrijden gingen we weer op bezoek bij een voor ons nieuw sportcomplex. Deze keer naar het complex van H.V. & C.V. Quick. Bij aankomst was er direct twijfel of de wedstrijd wel van start kon gaan. Vooral in een hoek lag nog aardig wat ijs. Na overleg en toch ook twijfel bij scheidsrechter Steeg werd besloten om te gaan voetballen. Door de winterse omstandigheden in het hele land was deze wedstrijd de enige wedstrijd in de Derde divisie B die deze speelronde gespeeld werd.

De eerste helft was in evenwicht. Van beide kanten waren een paar leuke aanvallen, maar echt grote kansen leverde dat allemaal niet op. Veel valt daar dan ook niet over te schrijven.

De tweede helft was vermakelijker. Vlak na de aftrap kwam Quick er via Sango aan de linkerkant gelijk goed uit, maar kon de aanval teniet worden gedaan door Van Nuland. Vlak daarna kreeg SteDoCo een corner. Deze werd door Quick uitverdedigd en men was er via de linkerkant pijlsnel uit. Van Haaren kon op de middenlijn niet voorkomen dat Sango de bal meegaf aan Emegha. Die was op de achterlijn sterker dan Van Leerdam. Door niet adequaat ingrijpen van de verdediging kwam de voorzet voor het doel en was Van Mierlo er als de kippen bij om de bal in het doel te werken en Quick op een 1-0 stand te zetten.

Dan in de 65e minuut volgden er een paar hoekschoppen voor SteDoCo, de eerste kon keeper Zunderdorp nog met moeite weer tot hoekschop verwerken. De tweede hoekschop kon de keeper nog weg boksen, maar via Cortie kwam de bal bij Kuyper. Zijn schot passeerde de keeper, maar kon net voor de lijn nog worden gered door Quick.

Tien minuten later kreeg Schröder de bal aangespeeld en met een soort van pirouette speelde hij de bal op Kuyper en ging gelijk diep. Kuyper zag dat uitstekend en speelde de bal prima diep op Schröder. Die nam de bal met de borst mee en schoot met rechts de bal in de verre hoek, buiten het bereik van de keeper, maar ook net op de paal.

In het laatste kwartier van de wedstrijd waren er nog een paar schoten van onder andere Van Soest, maar deze brachten Quick niet meer in het nauw. Hierdoor leden we de tweede nederlaag van het seizoen.

Volgende week zaterdag gaat de reis naar Zeeland. Dan trappen we om 14:30 uur af voor de volgende wedstrijd in de competitie. Tot dan!