Laatste oefenwedstrijd eindigt in gelijkspel

4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

De laatste oefenwedstrijd voordat het echter werk begint is geëindigd in een gelijkspel. Tegen Zwaluwen Vlaardingen dat in de 4e divisie uitkomt werd het 3-3.

Aangepast

SteDoCo begon met een aangepaste opstelling. Zo stond Fouad Belarbi bijvoorbeeld “op 10” en Etiën Mariana rechtsbuiten. Verder maakte Rodny Lopes Cabral zijn eerste wedstrijdminuten (op de linksbackpositie) en Lars van Weverwijk kreeg ruim een uur aan speeltijd. Eén van de weinige vaste krachten die vanaf het begin in de basis stond was Joran Schröder, die nu ruim een week in training is na zijn vakantie. Het was Joran die in de 38e minuut vanaf de penaltystip gelijkmaakte, nadat Zwaluwen een minuut of 10 eerder op voorsprong was gekomen via een kopbal uit een corner. Het was een open wedstrijd in de eerste helft met mogelijkheden aan beide kanten. Op slag van rust scoorde Zwaluwen de 1-2 met een bekeken hakbal.

Gelijkwaardig

Na rust waren de teams nog steeds gelijkwaardig. Het was Zwaluwen dat er na een kwartier 1-3 van maakte. Vanaf de penaltystip scoorde Lester Pires raak. Lars Bleijenberg zat er goed bij, maar moest zich toch gewonnen geven. Er werd daarna meteen 7 x gewisseld door Rick Adjei en dat zag je meteen terug in de wedstrijd. SteDoCo drukte het gaspedaal in en binnen tien minuten stond het weer gelijk dankzij doelpunten van Sjaak Kuyper en Arwin van Soest. Voor deze laatste was het alweer zijn 3e doelpunt in de voorbereiding. Zwaluwen kwam er niet meer aan, maar SteDoCo verzuimde om te scoren en zo eindigde het oefenduel in een gelijkspel. Al met al een terechte uitslag.

Zaterdag speelt SteDoCo de TOTO KNVB bekerwedstrijd in en tegen Hoek. De wedstrijd begint om 14:30 uur