4542NS
HOEK
tel. 0115-441593

Opstelling SteDoCo 1

SteDoCo heeft de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB-beker niet kunnen winnen van HSV Hoek. In het verre Zeeuws-Vlaanderen, na een busreis van 180km, won Hoek op het eigen sportpark Denoek met 3-2. Hiermee komt het bekeravontuur voor dit seizoen gelijk ten einde.

De eerste minuten waren eigenlijk bepalend voor de eindstand, SteDoCo veelal aan de bal. Maar het venijn zat echter in de snelle omschakeling van Hoek. Al in de 2e minuut liep Steve Schalkwijk van Hoek de achterhoede er uit maar kon het overzicht niet houden zodat SteDoCo alsnog defensief kon ingrijpen. In de 6e minuut was het echter al raak. De balvaardige en snelle aanvaller Sylvio Hage kon vanaf links naar binnen komen en schoot van afstand in de korte hoek de openingstreffer binnen.

Vervolgens was er een mogelijkheid uit een kopbal van Joran Schröder maar die ging over het doel. Maarten de Fockert wist kort darna de 2-0 met een goede redding te voorkomen. Ook een prachtige drippel van Sjaak Kuyper bracht niet de gewenste gelijkmaker. De keeper van Hoek redde bekwaam.

Vanaf dit moment kwam SteDoCo steeds beter in de wedstrijd. Een voetballend overwicht werd gecreëerd en vanuit twee prachtige aanvallen stond er bij rust 1-2 op het scorebord. In deze periode was SteDoCo heer en meester met goed verzorgd voetbal. Eerst schoof Joran Schröder in de 35e minuut de bal, na een mooie overstap van Akram Salhi, binnen. Niet veel later was het Sjaak Kuyper die de 1-2 binnenschoot. Een mooie diepe bal op Joran, één keer controleren met het hoofd, terugleggen bij de eerste paal met een doelpunt van Sjaak. Met een 1-2 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft verliep echter anders. Bepalend voor de eindstand waren twee momenten kort na rust. SteDoco counterde via Arwin van Soest uitstekend. Arwin dook vanaf eigen helft op volle snelheid de diepte in. De steekpass was echter net niet zorgvuldig genoeg waardoor Arwin niet werd bereikt. In plaats van één op één voor de keeper te komen schakelde Hoek razendsnel om. De achterlijn werd op rechts gehaald waarna de 2-2 werd binnen geschoten. Even net te onnauwkeurig in de omschakeling, en verdedigend net even niet scherp genoeg leidde tot deze gelijkmaker. Uiteindelijk kwam ook de 3-2 op het scorebord nadat Hoek tussentijds ook nog de paal raakte. Na een eerste goede verdedigende actie werd onnodig balverlies geleden waardoor Hoek vanaf rechts de winnende in de korte hoek kon binnen schieten.Met de eindstand van 3-2 floot scheidsrechter Ruperti voor de wedstrijd waarmee een abrubt einde kwam aan het bekeravontuur.

Zaterdag staat echter de uitwedstrijd tegen Sportlust’46 op het programma. De eerste competitiewedstrijd van het seizoen, tegen een gerenomeerde tegenstander. Een mooi affiche van een wedstrijd die in Woerden om 15.00 uur begint. Alle succes mannen, maak er een mooi seizoen van!