Scheidsrechter

Prooi, C.

Onbekend

Vandaag moesten we naar Veenendaal om aan te treden tegen G.V.V.V. die zich zelf  “de blauwen noemen”. Voor ons geen onbekend terrein omdat we vorig seizoen nog tegen DOVO “de rooien” aan de andere kant van de weg moesten voetballen.

G.V.V.V. eindigde vorig jaar als 6e in de topklasse met 46 punten uit 30 wedstrijden  en gezegd moet worden dat onze tegenstander van vandaag deze competitie matig gestart is. Met 1 gewonnen wedstrijd tegen IJsselmeervogels, 2 gelijke spelen tegen Katwijk en Hardenberg en verliespartijen tegen Rijnsburgse Boys en ONS BOSO Sneek, kenden de blauwen een matige competitiestart en stonden, voorafgaand aan deze wedstrijd, met deze 5 punten op een 12e plaats.

Virgil Breetveld begon tegen G.V.V.V. met de volgende opstelling:

Doel:               Ruud de Groot

Verdediging:   Chris Boom, Marvin Westerduin Erik de Kruijk en Justin Sporkslede

Middenveld:     Giovano Godeken, Sjoerd van der Waal en Coen van der Waal

Aanval:           Ali Yilmaz, Mohammed Faouzi en Hakan Tokul

SteDoCo begon uiterst terughoudend aan de wedstrijd door een hecht defensief blok voor Ruud de Groot op te trekken. De aanval werd sporadisch gezocht via counters met onze snelle vleugelspelers  Ali Yilmaz en Hakan Tokul.

Met deze speelwijze speelde het spel zich in hoofdzaak op de helft van SteDoCo af en het was pas in de 11e minuut dat keeper Jansen van G.V.V.V.  tot actie gedwongen werd door een schot van Sjoerd van der Waal tot corner te verwerken.

In de 25e minuut wist Ruud de Groot met een fraaie redding een goed genomen vrije trap van G.V.V.V te keren en zo een achterstand te voorkomen.

Aan de andere kant van het veld werd een handsbal van een verdediger van G.V.V.V in het strafschopgebied en daarmee een penalty voor SteDoCo door scheidsrechter Prooi weggewuifd.

De kleedkamers werden opgezocht met een 0-0 stand. G.V.V.V. was veel meer in balbezit, maar niet echt gevaarlijk geweest en met de counters van SteDoCo was keeper Jansen ook nog niet in verlegenheid gebracht.

Net als in een aantal vorige wedstrijden was de thee amper genuttigd of de 1-0 lag achter Ruud de Groot in het doel. Een voorzet van de rechtervleugelverdediger van G.V.V.V. werd door Hakan Tokul, in een poging om deze te blokken, nog geraakt en werd daarmee een

dwarrelbal die over Ruud de Groot via de paal in het doel viel.

Al snel daarna in de 51e minuut een aanval van SteDoCo, waarbij een voorzet van Ali Yilmaz door Mohammed Faouzi hard achter de keeper van G.V.V.V werd binnengekopt en daarmee de 1-1 liet aantekenen.

Vijf minuten later had SteDoCo zomaar op voorsprong kunnen komen toen Mohammed Faouzi eerst tegen een tegenstander schoot en vervolgens de terugspringende bal net naast schoot.

In de 63e minuut zag scheidsrechter Prooi een handsbal van SteDoCo niet over het hoofd wat resulteerde in een gele kaart voor Erik de Kruijk en een vrij trap op de rand van de 16. Gelukkig wist Ruud onheil te voorkomen door deze vrije trap onschadelijk te maken.

SteDoCo zocht wat meer de aanval en uit een afgeslagen corner werd door G.V.V.V. in de 68e minuut met een razendsnelle omschakeling de aanval gezocht, resulterend in een pass vanaf links op de  vrijstaande nummer 8, Wilco de Hartog, die vervolgens met een droge schuiver via de binnenkant van de paal het net vond en daarmee de 2-1 op het scorebord liet zetten.

SteDoCo liet het er niet bij zitten en Ali Yilmaz mocht in de 75e minuut op een meter of 35 van het doel van G.V.V.V. een vrije trap nemen. Deze bal werd eerst op de lat gekopt en de van de lat terugspringende bal stuiterde vervolgens via een been van (naar men zegt) een verdediger van G.V.V.V. in het doel, waarmee de verdiende 2-2 stand opgetekend kon worden.

Daarna werden in de 79e minuut Levi Slob en Pascal van Delden in het veld gebracht voor Marvin Westerduin en Mohammed Faouzi. In de 85e minuut kwam Willem Looijen in het veld voor Sjoerd van der Waal.

Nadat het scorebord aanwees dat er 90 minuten gevoetbald was, liet de 4e man ons met zijn eigen bord weten dat er nog 4 minuten extra gespeeld moesten worden en die  4 minuten zouden niet ongemerkt voorbij gaan.

Eerst kreeg in de 91e minuut de net ingevallen Willem Looijen de bal na een afgeslagen corner verkeerd op z’n schoen en die bal dreigde in de rechterhoek van het doel achter Ruud de Groot te vliegen. Gelukkig stond Chris Boom hier nog en wist de bal voor de lijn weg te koppen.

In de 93e minuut ontstond er een geweldige scrimmage in het doel van G.V.V.V. waaruit SteDoCo had moeten scoren, maar de bal belande eerst via Hakan Tokul op de paal, vervolgens liepen Willem Looijen en Pascal van Delden elkaar zodanig in de weg dat zij niet binnen konden schieten en vervolgens kreeg een verdediger van G.V.V.V de bal op z’n arm waardoor we weer een penalty hadden moeten krijgen en weer wuifde scheidsrechter Prooi dit weg, daarmee een zekere overwinning voor SteDoCo voorkomend.

Al met al een dik verdiend gelijkspel voor SteDoCo tegen een tegenstander die op voorhand sterker was ingeschat. Het was de verdienste van SteDoCo dat G.V.V.V. de handen dicht mocht knijpen met een punt.

Aanstaande dinsdag speelt SteDoCo om 20.00 uur een oefenwedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld tegen Almkerk en zaterdag word de competitie voortgezet met een thuiswedstrijd tegen Lisse.