5 september 2015 15:00

Scheidsrechter

Karremans, R.H.

Onbekend

Zaterdagkampioen Kozakken Boys heeft SteDoCo op een ruime nederlaag getrakteerd. De oppermachtige bezoekers konden het overwicht lange tijd niet in de score uitdrukken, waar SteDoCo doelman Ruud de Groot dankbaar voor mag zijn; de doelman hield de thuisploeg lange tijd in de wedstrijd, maar moest in het laatste kwartier drie treffers toestaan: 2-5.

SteDoCo begon de wedstrijd door dapper de aanval op te zoeken, zo kon ook binnen een minuut de eerste corner genoteerd worden. Deze corner luidde meteen de eerste treffer van de wedstrijd in, alleen aan de verkeerde kant van het veld: de hoekschop werd zonder al te veel moeite uitverdedigd, waarna een lange bal Sherwin Grot oog-in-oog met Ruud de Groot zette, die wel raad wist met deze buitenkans.

De vroege achterstand deed SteDoCo besluiten het opportunistische spel te laten voor wat het was, om te allen tijde acht spelers achter de bal te houden. Zelfs op momenten dat Kozakken Boys de bal halverwege de eigen helft rondspeelde, was Willem Looijen als enige op de vijandige helft aan het jagen, maar het enorme ondertal maakte dit een kansloze missie. Wel was hij na iets meer dan een kwartier verantwoordelijk voor het eerste gevaar van SteDoCo, maar Kozak-keeper Jesper Hogedoorn had weinig moeite met zijn afstandsschot.

In de eerste helft zou niet meer gescoord worden, ondanks gevaarlijke momenten van onder meer Leon Bot, Gwaeron Stout en Mimoun Eloisghiri (allen Kozakken Boys). De thuisploeg bleef met kunst en vliegwerk in de wedstrijd, zo haalde Coen van der Waal een bal van de doellijn en kreeg het ook hulp van de lat, toen Eloisghiri zijn schot enkele centimeters te hoog mikte.

Net als in de eerste helft, was Kozakken Boys in de tweede helft binnen twee minuten trefzeker, toen Eloisghiri optimaal profiteerde van een fout van Erik de Kruijk en de wedstrijd leek te beslissen. In de tien minuten hierna lukte het Stout, Bot en Grot niet de wedstrijd definitief naar de Boys toe te trekken, waarna SteDoCo uit het niets toesloeg. De van Kozakken Boys overgekomen Sjoerd van der Waal kopt binnen, nadat Willem Looijen een voorzet van Justin Sporksklede verlengde.

Deze aansluitingstreffer veranderde weinig tot niets aan het spel. De bezoekers bleven dicteren en waren nog altijd de bovenliggende partij, al was het klassenverschil na rust minder groot dan in de eerste 45 minuten. Toch zou het pas in de 74e minuut, toen Willem Looijen uit een onmogelijke hoek de bal langs een blunderende Hogedoorn kreeg, spannend worden. De thuisploeg kreeg hierop nog enkele kansjes, via een vrije schop van Ali Yilmaz en een kopkans van diezelfde Looijen, maar een derde Hoornaarse treffer bleek te veel van het goede.

Geen van deze beide kansen zou de thuisploeg de voorsprong hebben gegeven, want Kozakken Boys toonde eens te meer aan een meester te zijn in het snel scoren na een aftrap: ook nu was het twee minuten later raak, via opnieuw Eloisghiri, die oog-in-oog met De Groot de doelman op schitterende wijze omspeelde.

Zoals gezegd was SteDoCo nog tweemaal gevaarlijk, maar de titelhouder bepaalde via twee goals van Sherwin Grot, waarvan de eerste van buitengewone schoonheid was, de eindstand op 2-5.

Zo vindt SteDoCo zich na drie wedstrijden terug op de laatste plaats, maar heeft het met Barendrecht en Kozakken Boys twee ploegen ontvangen waartegen de punten niet voor het oprapen liggen.