2 - 0

Mannen zaterdag, 1, Topklasse zat

29 augustus 2015 14:30

Koekoek, T.

Voor de 2e wedstrijd van het seizoen moesten we naar Capelle. De ingrediënten voor een leuke voetbalmiddag waren aanwezig; prachtig weer en een mooi sportcomplex waar het grasveld er keurig bij lag.

Capelle is net als de tegenstander van vorige week, “Barendrecht”  een vereniging die al vanaf de oprichting van de topklasse in deze klasse meedraait. Vorig seizoen eindigde Capelle op een 8e plaats, dus net in het linker rijtje met 44 punten uit 30 wedstrijden. Gesteld kan worden dat Capelle gepokt en gemazeld is in het topklasse voetbal en dat SteDoCo, na 1 wedstrijd op dit niveau nog een broekie is.

Virgil Breetveld begon met dezelfde spelers als vorige week, nl.:

Doel:               Ruud de Groot

Verdediging:   Chris Boom, Levi Slob, Esey Kiflom en Justin Sporkslede

Middenveld:     Erik de Kruijk, Sjoerd van der Waal, Koen van der Waal en

Pascal van Delden.

Aanval:           Hakan Tokul en Willem Looijen.

Het was gelijk na het 1e fluitsignaal van scheidsrechter Koekoek, Capelle wat ten aanval trok en binnen de minuut moest de verdediging van SteDoCo al handelend optreden. De eerste 5 minuten van de wedstrijd werd SteDoCo op eigen helft vastgezet, maar daarna wist SteDoCo zich wat onder de Capelse druk uit te voetballen en ontstond er een spelbeeld waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd waren.

Pas in de 30e minuut was er na het openingsoffensief van Capelle sprake  van een serieuze kans, waarbij Ruud de Groot in samenwerking met Justin Sporkslede met hangen en wurgen een doelpunt wist te voorkomen. Een minuut of 5 later kon SteDoCo de eerste serieuze kans op laten tekenen.

Op slag van rust werd een corner, genomen door Hakan Tokul, door Chris Boom op de lat gekopt en dit had zomaar de 0-1 kunnen zijn.

Kennelijk had de thee de spelers van Capelle goed gesmaakt, want gelijk na de aftrap ontstond weer een grote kans voor Capelle, waarbij de bal maar net naast het doel van Ruud ging. Capelle bleef daarna aanvallen en SteDoCo werd in de verdediging gedrongen.

In de 57e minuut werd Justin Sporkslede vervangen door Jermaine van Pijkeren.

Vanaf de 60e minuut brak er voor SteDoCo een periode van billenknijpen aan want in de 60e minuut moest Ruud een knappe redding verrichten op een intikker van Capelle. In de 61e minuut wist Chris Boom een bal net voor de lijn weg te halen en in de 63e minuut ging de nummer 6 van Capelle alleen op Ruud af, maar die wist met een katachtige redding zijn doel schoon te houden.

In de 67e minuut kreeg SteDoCo een geweldige kans op het 1e topklasse doelpunt. Uit een voorzet van de uitstekend spelende Hakan Tokul werd eerst door Pascal van Delden op doel geschoten. Zijn inzet kon nog door keeper Nick van der Ploeg gekeerd worden. De terugspringende bal werd vervolgens hard ingeschoten door Sjoerd van der Waal. De keeper werd hierbij gepasseerd, maar de op de doellijn staande laatste man van Capelle, Frank Karreman, kreeg de bal tegen zich aangeschoten en voorkwam daarmee de 0-1.

In de 74e minuut was het toch raak voor Capelle. Uit een corner werd de bal door Kay Blokland van Capelle binnen gekopt. Virgil Breetveld bracht daarna Ali Yilmaz binnen de lijnen voor Esey Kiflom. Erik de Kruijk ging in de verdediging spelen en SteDoCo schakelde over naar 4-3-3.

In de 78e minuut was het weer raak voor Capelle. Een voorzet vanaf de achterlijn werd door Olaf van der Sande binnen gewerkt en hij zette daarmee de 2-0 op het scorebord.

In de 82e minuut werd Mohammed Faouzi nog ingebracht voor Pascal van Delden. Hij wist in de 89e minuut het zijnet van het Capelse doel nog te raken, maar de score veranderde niet meer, waardoor SteDoCo met lege handen bleef.

Scheidsrechter Koekoek kon in deze sportieve wedstrijd, welke door naar schatting 500 bezoekers bekeken werd, de kaarten op zak houden.

Volgende week de derby tegen Kozakken Boys.