Groeneweg 59
4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Zaterdag pakte SteDoCo 2 het kampioenschap in de reserve 2e klasse. Door een 3-0 overwinning op naaste belager Sliedrecht 3 is het tweede niet meer in te halen en kon de champagne in Hoornaar ontkurkt worden.

Voorsprong

Het moest zaterdag gebeuren, het kon zaterdag gebeuren. De voorsprong op concurrent Sliedrecht was zodanig dat een verlies niet fataal zou zijn, want er zouden hierna nog twee wedstrijden volgen (tegen de nummers laatst en één-na-laatst), maar wat is er mooier dan kampioen worden tegen de naaste concurrent, thuis met ruim 250 toeschouwers langs de lijn, onder een stralend zonnetje en het oog van de SteDoCoTV-camera op je gericht met een livestream voor de vakantievierders? Dus was er best wel een beetje druk op dit mooie team van jonge spelers en een aantal oudere ervaren spelers. Ook bij trainer/coach Marco Maruccia was er sprake van gezonde wedstrijdspanning.

Ontmoeting

De eerste ontmoeting was geëindigd in een 5-2 overwinning voor Sliedrecht, dus de mannen hadden wat recht te zetten. Meteen vanaf de aftrap was SteDoCo fel en attent, wat resulteerde in de eerste schietkans binnen een minuut. Het was voornamelijk éénrichtingsverkeer naar het doel van Sliedrecht, maar het laatste stukje van de puzzel ontbrak steeds. Ook werd er een aantal keer gevlagd voor buitenspel en hoewel bij zulke wedstrijden een neutrale scheidsrechter fluit zijn het wel clubgrensrechters die de vlag hanteren. Maar het moet gezegd dat, ook na bestudering van de beelden, elke beslissing van de grensrechter voor wat betreft buitenspel, de juiste was. En dit gold voor beide kanten!

Overwicht

Na ruim een half uur spelen was het nog steeds niet gelukt om de openingsgoal te scoren, ondanks een groot overwicht voor SteDoCo. Een speler van Sliedrecht moest hierin hulp bieden door, in duel met Sam Versluis de bal met een prachtige boog over zijn verbouwereerde doelman te schieten. Daar was eindelijk de 1-0 voorsprong en deze werd luid bejubeld door iedereen met een SteDoCo-hart. In de resterende tijd lukt het niet om de voorsprong uit te breiden en zo gingen we de rust in en was er nog niets beslist.

Onzekerheid

Na rust werd de voorsprong al na 5 minuten vergroot door een mooi schot van Lars van Duuren, die de bal op maat kreeg van Lars van Weverwijk en slechts 3 minuten later maakte Mika Versluis aan alle onzekerheid en spanning een eind door de bal, die tegen de paal ketste na een inzet van Lex de Jong in de verre hoek te knallen. Met nog ruim een half uur op de klok kon SteDoCo de wedstrijd beheerst uitspelen. Na het laatste fluitsignaal konden de spelers en staf van SteDoCo 2 samen met de supporters het feestje vieren en dat gebeurde onder andere met een (gedwongen) traditionele duik in de sloot door de trainer. En het was nog lang onrustig aan de Groeneweg….

Vanaf deze plaats wil ik iedereen van SteDoCo 2 van harte feliciteren met het behaalde kampioenschap.