tel. 0416-691794

Opstelling SteDoCo 1

De eerste wedstrijd van 2023 ging met 2-1 verloren tegen Achilles Veen.

Winderig

Op een winderig sportpark De Hanen Weide begon SteDoCo in een redelijk vertrouwde opstelling aan de oefenwedstrijd tegen Vierdedivisionist Achilles Veen, zoals te zien is naast dit verslag. SteDoCo voetbalde in de eerste helft met de wind mee. De eerste (en meeste) kansen waren voor SteDoCo, waarbij Joran Schröder in de 5e minuut via de doelman de paal raakte. De grootste kans van de thuisploeg was na een half uur spelen en de speler had de bal voor het intikken, maar de bal vloog om een onverklaarbare reden tientallen meters naast.

Hoekspelers

Na rust bleven naast de doelman ook de 4 hoekspelers staan. In het hart van de verdediging kwamen Ingo van Weert en Dylan de Braal en op het middenveld Hermon Tekleab, Simon van Zeelst en Ibi Touré. Als spits kwam Everon Pisas in het veld. Deze laatste was meteen succesvol. Hij rondde een prima voorzet van Mitchell de Zwart keurig af: 0-1. Dit was meteen wel zo’n beetje het enige wapenfeit van SteDoCo in de tweede helft. Achilles Veen maakte na een kwartier de gelijkmaker via Jari Koenraat na een misser van Ingo van Weert. Ruim tien minuten later kwam Achilles Veen op voorsprong door Lucas Ligtvoet na een goede aanval. Ruim een kwartier voor tijd mochten de jeugdspelers Lars van Weverwijk, Nathan Versteeg, Wesley van Butselaar en Lars van Duuren invallen, maar het bleef 2-1.

Aanstaande dinsdagavond speelt SteDoCo de tweede oefenwedstrijd. TEC uit Tiel komt op bezoek, aanvang 20:15 uur.