4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Om kans te maken op deelname aan de nacompetitie moest SteDoCo van Staphorst winnen. Na 90 minuten, heel veel kansen en een 0-2 verlies resteerde voor de mannen van Rick Adjei vooral teleurstelling. De nacompetitie halen wordt, met nog één wedstrijd te spelen, bijna onhaalbaar en heeft SteDoCo sowieso niet meer in eigen hand.

Mooi

De middag begon zo mooi. Er stond weliswaar een straffe wind over het veld, maar er was ook zonneschijn en het sportpark stroomde vol met heel veel jeugdspelers en -speelsters, die de SteDoCo-spelers kwamen aanmoedigen, als dank voor hun inzet tijdens een aantal trainingen eerder dit jaar. De jeugd vormde, gewapend met SteDoCo-vlaggen een erehaag en de jongste jeugd mocht met de SteDoCo-spelers het veld oplopen. Sjaak Kuyper had zelfs 3 pupillen aan de hand en moest hierdoor wat achterblijven.

Teleurgesteld

SteDoCo begon in dezelfde opstelling als de laatste wedstrijd tegen RKAV Volendam, dus weer met Simon van Zeelst in het hart van de verdediging. De gepasseerde Ibi Touré was zichtbaar teleurgesteld en moest vooraf door zijn trainer Adjei aangespoord worden om zich te mengen in de warming-up. SteDoCo liet vanaf het begin duidelijk merken dat het zo snel mogelijk wilde scoren en ging nadrukkelijk op zoek naar de goal. Het was ook duidelijk dat Staphorst niet gekomen was met veel aanvallende intenties en SteDoCo het spel liet maken. De bus werd niet alleen op de pas gecreëerde busparking op het sportpark, maar ook op het veld geparkeerd. IMG_5192.jpeg

Nadat de eerste 10 minuten alleen voor SteDoCo waren, kwam Staphorst er voor het eerst uit en mede dankzij wat half uitverdedigen kon Sander de Grote van dichtbij de 0-1 binnen schieten. Dat was een tegenvaller! Maar niet  getreurd, er waren nog 80 minuten om het recht te zetten.

Gaatje

In het vervolg van de eerste helft bleef SteDoCo zoeken naar een gaatje in de stugge en hechte verdediging van Staphorst. Diverse schietpogingen werden ondernomen, maar onder andere Danny van Haaren, Sjaak Kuyper, Jeffrey van Nuland, Etiën Mariana en Joran Schröder zagen de bal naast of over gaan of gekeerd worden door doelman Jorick Maats. Eén van Jorans schoten raakte daarnaast ook nog een keer de lat. Eén keer kwam Staphorst er gevaarlijk uit, maar doelman Maarten de Fockert redde bekwaam op een schot van Sander de Grote. Zo bleef SteDoCo tegen een achterstand aankijken, maar het enthousiasme van veel jeugdige supporters werd er niet minder om. Dan moest het de tweede helft maar gebeuren!

Gele muur

In de tweede helft ging SteDoCo door met wat het in de eerste helft continu probeerde, namelijk het slechten van de gele muur. Maar het wilde helaas niet lukken om de bal achter de goed keepende Maats te krijgen. De grootste kans was in de 60e minuut voor Joran. Na een goede voorzet van links van Mitchell de Zwart kon Joran van dichtbij binnentikken, maar Maats kreeg zijn voet met ene reflex nog tegen de bal. De aloude voetbalwet dat als de bal er na vele pogingen aan de ene kant niet in gaat, dat ie er dan aan de andere kant wèl ingaat trad weer eens in werking. Ruim een kwartier voor tijd was er tijdens een spaarzame aanval van Staphorst een misverstand tussen Simon van Zeelst en Maarten de Fockert. Hierdoor moest van Zeelst in het strafschopgebied handelend optreden en hief hij zijn been te hoog op, terwijl Sander de Grote met zijn hoofd richting de bal ging. Gevaarlijk spel! Scheidsrechter Thijs Dogterom wuifde dit in eerste instantie weg, maar op appèl van de assistent-scheidsrechter veranderde hij van mening en wees naar de stip. Stan Haanstra schoot de bal feilloos door het midden binnen: 0-2.

Aansluitingstreffer

Met deze achterstand werd het wel heel moeilijk om nog een goed resultaat te boeken. Tien minuten voor tijd viel dan toch de aansluitingstreffer. Sjaak Kuyper ging weer eens onnavolgbaar op avontuur in het strafschopgebied van Staphorst en viavia belandde de bal bij Etiën Martiana die passte naar Danny van Haaren. Maar de bal werd onderschept door Daimen Schra waardoor Sjaak Kuyper, die vanaf de achterlijn weer het veld in kwam kon scoren. Maar liefst zes Staphorst-handen gingen omhoog, ook die van Schra, maar scheidsrechter Dogterom, die er vlakbij stond wees naar de middenstip en oordeelde dat het een geldig doelpunt was. De assistent-scheidsrechter wenste echter niet aan het feestje mee te werken en stak de vlag omhoog: buitenspel. Een zuiver doelpunt werd afgekeurd en daarmee vervloog de hoop op een goed resultaat.

Omdat GVVV verloor en Sparta Nijkerk en Barendrecht hun wedstrijden wonnen is SteDoCo a.s. zaterdag afhankelijk van de resultaten op andere velden om mee te doen aan de nacompetitie. Zelf speelt het tegen Urk, dat zich afgelopen zaterdag veilig speelde door te winnen van Hoek.

De wedstrijd op Urk begint om 14:30 uur.