3847LR
HARDERWIJK
tel. 0341-414242

Opstelling SteDoCo 1

Afgelopen zaterdag stond voor SteDoCo de uitwedstrijd tegen VVOG op het programma, in Harderwijk. In de eerste helft dwong SteDoCo de nodige kansen af wat resulteerde in een 0-2 voorsprong. De ploeg maakte het zich wat moeilijk door net voor rust de 1-2 te incasseren. Kort na rust werd het zelfs 2-2. Sjaak Kuyper zette met zijn tweede doelpunt van de middag de 2-3 als eindstand op het scorebord. Een verdiende overwinning die een derde plaats op de ranglijst met zich meebrengt. Met 1 punt achterstand op koploper DOVO dat die positie overnam van GVVV dat in Assen verloor van ACV.

SteDoCo startte zaterdag met o.a. Mitchel de Zwart en Simon van Zeelst in de basis. In de voorhoede werden Elvio van Overbeek, Joran Schröder en Sjaak Kuyper gepositioneerd. Hierdoor zaten o.a. Junior Ebobo en Milad Intezar in de wissel.

Het eerste kwartier was een periode dat de wedstrijd in balans was. Enkele corners werden door VVOG genomen zonder dat dit bijzonder gevaarlijk werd en daar stond een mogelijkheid van Joran Schröder tegenover. Het was vervolgens SteDoCo dat de wedstrijd naar zich toetrok. Een prima aanval die werd opgezet door Ibi Toure werd zeer fraai afgerond door Elvio van Overbeek die hard en droog in de korte hoek binnenschiet. De 0-2 volgt al snel. In de 34e minuut wordt Jurian Hobbel de diepte in gestuurd en die geeft de bal uitstekend laag voor en het is Sjaak Kuyper die scoort. Prima goal en zeker een mooie aanval. Vervolgens is het wachten op de 0-3 maar die blijft uit. Sterker nog, VVOG scoort met een laag afstandschot net voor de rust. Bart Hoeve is de doelpuntenmaker. Met een 1-2 tussenstand worden de kleedkamers opgezocht.

De supporters van beide clubs hadden net na de rust een plaatsje langs het  veld gevonden als VVOG in de 48e minuut de 2-2 maakt. Wat laks verdedigen van SteDoCo geeft de rechtsback van VVOG de mogelijkheid om de bal met een fraaie curve op het hoofd van Mats Zwart te leggen. Hoog tornt hij boven de verdediging van SteDoCo uit en kopt de gelijkmaker binnen. Een mooi doelpunt, dat dan weer wel.

SteDoCo zit echter niet bij de pakken neer. Sjaak Kuyper tikt al in de 50e minuut SteDoCo op voorsprong, vanuit een vrije trap van Akram Salhi. De tweede van Sjaak deze middag. VVOG gaat vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Het doel van Maarten de Fockert wordt meermalig met afstandschoten onder vuur genomen maar de ballen zijn onzuiver. En wanneer het wat gevaarlijker wordt dan pakt Maarten de ballen simpel. Daar staat nog tegenover een mooi schot met links van Joran Schröder. Dit na slecht uitverdedigen van de keeper van VVOG. Het vizier van Joran staat echter net te hoog afgesteld zodat de bal over het doel van VVOG zeilt.

Na ruim 90 minuten fluit de scheidsrechter af, SteDoCo pakt wederom 3 punten en sluipt hierdoor richting de koppositie. Op een achterstand van 1 punt, GVVV verliest immers waardoor het winnende DOVO de leiding overneemt.

Komende zaterdag staat er wederom een mooie wedstrijd op het programma. Thuis wordt aangetreden tegen ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht, aanvang 14.30 uur.