7461DX
RIJSSEN
tel. 0548-541944

Opstelling SteDoCo 1

De midweekse ontmoeting met Excelsior ’31 eindigde in een 1-3 overwinning voor SteDoCo. De voorsprong van 1-2 die met de rust werd bereikt werd niet meer weggegeven, sterker nog, in de allerlaatste seconde werd de 1-3 op het bord gezet.

Kunstlicht

Verscholen in de bossen op de Sallandse Heuvelrug vond ik, na een kleine omweg (je mist zo een bospad), badend in het kunstlicht het mooie complex van Excelsior ’31. Een plaatsje op de enorme tribune was zo gevonden, want het was niet heel erg druk. SteDoCo-supporters waren er niet heel veel, maar ja, wie rijdt er op een doordeweekse dinsdagavond ook drie uur om een wedstrijd van anderhalf uur te kijken, met ongewisse afloop? Nou ja, ondergetekende dus, om mijn wedstrijdbeleving te delen met de thuisblijvers.

Thuisblijvers

Die thuisblijvers hebben eerlijk gezegd toch wel wat gemist. Was het dan zo’n hoogstaande pot zult u zeggen, daar op Sportpark De Koerbelt?  Dat niet direct, maar er ontstond, vooral in de 2e helft een open wedstrijd, er was spanning, er was frustratie en uiteindelijk een mooie overwinning. Maar laten we bij het begin beginnen. In de vorige wedstrijd, tegen Sportlust’46 vielen meteen na rust de backs Mitchell de Zwart en Jurian Hobbel in. Zij stonden dinsdagavond meteen vanaf het begin in de basis. Voor het overige geen verrassingen uit de hoge hoed van coach Rick Adjei. Na nog geen 5 minuten stond Jurian aan de basis van het eerste doelpunt. Hij zette vanaf rechts voor en zijn voorzet werd door Lucas van Beek strak en hard in eigen doel gewerkt. Een snelle voorsprong, dat is altijd lekker! SteDoCo kon hier niet heel lang van genieten, want een vrije trap op een mooie plek, zo’n 25 meter van het doel ging strak in de kruising. Rick Hemmink was de maker van deze voltreffer.

Balbezit

Excelsior ’31 was in deze fase de ploeg met het meeste balbezit, maar kansen werden er niet veel gecreëerd. SteDoCo was gevaarlijk in de counter, maar was best wel slordig in de afwerking, waardoor het leek dat we met 1-1 zouden gaan rusten. Totdat Sjaak Kuyper op randje 16 in de mangel ging bij Niels Leemhuis en Coen Vloedgraven: vrije trap op een prachtige plek. Akram Salhi ontfermde zich over de bal, zoals hij dit in alle wedstrijden doet bij vrije trappen en hoekschoppen en helaas vrij vaak zonder veel succes. Maar deze keer schoot hij de bal prachtig in de kruising, onbereikbaar voor keeper Amos Wesseh. SteDoCo ging de rust in met een 1-2 voorsprong en laten we hopen dat dit een voorbode is voor nog veel meer moois van Akram, want voetballen kan hij!

Risico

De tweede helft was Excelsior ’31 genoodzaakt wat meer risico te nemen om de gelijkmaker te forceren. Na 20 minuten kwamen er bij de thuisploeg 3 verse krachten in het veld en 10 minuten later wisselde SteDoCo driemaal. Excelsior ’31 was gevaarlijk en dreigend, zonder tot echt uitgespeelde kansen te komen. Het verdedigende blok Yannick Cortie en Ibi Touré mag hiervoor de credits ontvangen; ze speelden geweldig. De uitvallen van SteDoCo, met o.a. de razendsnelle Mitchell de Zwart bleven gevaarlijk, maar de verlossende 1-3 wilde niet vallen. Het bleef spannend tot het eind, zeker ook omdat er uiteindelijk maar liefst ruim acht (8!!) minuten blessuretijd werden bijgetrokken. Waren er dan zoveel blessures, wissels en ander oponthoud? Welnee. Het was mij een raadsel waarom er zo veel tijd werd bijgeteld, maar het leidde tot frustratie bij enkele supporters en bij Adjei, die hiervoor de gele kaart ontving, maar de onzekerheid en spanning kwam tot een eind toen invaller Junior Ebobo een voorzet van andere invaller Redouan el Hankouri simpel kon binnentikken. Scheidsrechter ter Brake floot meteen af.

Handvol

Drie uur rijden voor 3 punten, dat is 1 punt per uur en het was het meer dan waard. De handvol SteDoCo-supporters die de moeite hadden genomen om naar Rijssen te rijden waren getuige van een prachtige overwinning. Was daarmee alles goed? Bijna, er is nog genoeg om aan te werken en over te praten, het zal scherper en strakker moeten, maar SteDoCo staat wel 3e en dan mag je best filosoferen over de vraag wat er mogelijk is dit seizoen. Maar het kan na één wedstrijd ook zo weer allemaal anders zijn. Het is en blijft voetbal.

Zaterdag wordt de competitie vervolgd met een uitwedstrijd tegen VVOG, de nummer laatst. Aftrap in Harderwijk om 14:30 uur