4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Na 2 weken geleden een zuur verlies (na een goede wedstrijd) in Assen tegen ACV  te hebben geleden, stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys op de agenda. In de uitwedstrijd tegen deze club moest SteDoCo een nederlaag van 4-2 incasseren, mede daarom zal de ploeg revanche hebben willen nemen. Bovendien bestaat voor SteDoCo nog steeds de kans om via de derde periode of de derde plaats op de ranglijst nacompetitie voor promotie te kunnen spelen. SteDoCo speelde wellicht daarom de hele wedstrijd met een aanvallend strijdplan. Harkemase Boys moet nog punten sprokkelen om niet in degradatiegevaar te komen en daarom speelden zij waarschijnlijk ‘met de rem erop’, om zo maar een puntje naar Friesland te kunnen meenemen. Dat lukte de gasten in de eerste helft vrij goed, maar moesten uiteindelijk in de tweede helft twee keer capituleren, uitmondend in een dik verdiende 2-0 overwinning voor de mannen van trainer Rick Adjei.

Voortvarend

SteDoCo liet er vanaf het begin geen twijfel over bestaan dat er deze middag 3 punten moesten worden verdiend. Door direct druk te zetten kon keeper Feike Spoor een terugkopbal van één van zijn verdedigers maar net onder controle krijgen. Vervolgens schoot Joran Schröder uit een pass van Akram Salhi maar net naast. Ook Sjaak Kuyper was dicht bij een doelpunt. Kortom, de thuisploeg gaf een duidelijk visitekaartje af.

Toon

En SteDoCo bleef de toon aangeven, echter, verder zonder noemenswaardige kansen. Totdat vanaf de 20e minuut Harkemase Boys het evenwicht wist te bewerkstelligen. Zij verdedigden goed, vaak al vanaf het middenveld. Het gevolg hiervan was dat de acties van thuisclub steeds minder overtuigend werden.

Op het half uur kreeg keeper Spoor een lastige, hoog stuitende bal te verwerken, waarbij Sjaak Kuyper net miste. Aan de andere kant redde de goed spelende Simon van Zeelst bij een opgelegde kans voor de tegenstander. Een kopbal van één van de gasten ging over het doel en Akram Salhi zag 2 keer achter elkaar zijn schot op doel gekeerd door een verdediger. Zo brak de rust aan met een 0-0 stand.

Aanvallend

De tweede helft werd met dezelfde spelers begonnen. Ook de speelstijl van SteDoCo was dezelfde gebleven met, waar mogelijk, nog meer aanvallende impulsen.

Al in de eerste minuten zag Jesse Wielinga zijn schot voorlangs gaan, redde een tegenstander op de doellijn bij een poging van Joran Schröder en zag Danny van Haaren zijn schot overgaan. Met nog een half uur te spelen nam Akram Salhi een corner op links. De bal belandde net buiten de 16 bij Danny van Haaren, die een strak schot richting rechter hoek stuurde. En met succes, want de bal ging, onbereikbaar voor keeper Feike Spoor, het doel in: 1-0.

Evenwicht

Vanaf dat moment schakelden de gasten over naar een aanvallender concept, waardoor SteDoCo wat meer ruimte kreeg. Bovendien kreeg de wedstrijd wat meer evenwicht. Zo forceerde Harkemase Boys 3 corners achter elkaar en moest onze verdediging vol aan de bak. Dat ging hen, zoals in de hele wedstrijd, goed af. Een van richting veranderde bal belandde bij Joris Adams. Hij kwam ineens voor open doel te staan, maar kreeg de bal onvoldoende onder controle. Uiteindelijk schoot hij de bal in het zijnet.

Beslissing
Met nog zo’n 20 minuten op de klok ondernam Yannick een actie richting het doel van Harkemase Boys. Onderweg passte hij op Joran Schröder, die de bal meteen weer met hem meegaf. Yannick maakte daarna het karwei vakkundig af: 2-0. Gezien de krachtsverhoudingen in het veld leek hiermee de beslissing te zijn gevallen. Even later had Yannick ook nog 3-0 op zijn schoen, maar de bal belandde tegen de paal.

SteDoCo behaalde dus een 2-0 overwinning. Bovendien speelde de ploeg (weer) een goede wedstrijd. Later bleek dat Barendrecht had verloren. Daarmee steeg de ploeg naar de derde plaats op de ranglijst en blijft meedoen voor de derde periode.

Voor volgende week staat de wedstrijd RKAV Volendam - SteDoCo op de agenda, aanvag 14.30

Tot dan, Koos Klein.

De wedstrijdsponsor was deze zaterdag Van der Wal interieur - adviseurs, Leerdam.