4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Voor de 4e keer op rij wist SteDoCo 3 punten in de wacht te slepen, waarvan de laatste 3 met minimaal verschil. Daarom was in deze wedstrijden in de tweede helft de spanning te snijden en dat gold ook voor deze wedstrijd. Daarna was het door de uitslagen bij de wedstrijden van de concurrenten nog even spannend op welke plaats op de ranglijst SteDoCo zou terecht komen. Uiteindelijk is het de tweede plaats geworden omdat GVVV, dat ook won, met evenveel punten, maar met een beter doelsaldo, de koppositie van DOVO overnam.

Bijzonder doelpunt

Na enige speldenprikken over en weer, vooral van SteDoCo, waarbij een kopbal van Joran over ging en een afstandschot van Elvio van Overbeek naast het doel verdween, was het Jeffrey van Nuland die in de 15e minuut een bijzonder doelpunt scoorde. Op aangeven van de assistent-scheidsrechter gaf de scheidsrechter een indirekte vrije trap in het strafschopgebied van ASWH  aan SteDoCo. Dit, omdat voornoemde assistent geconstateerd had dat de bal na een achterbal twee keer door de keeper was vastgepakt. Uiteraard vormde de tegenstander een cordon op de doellijn. Echter, steeds liepen de spelers uit die muur te snel op, waarop de scheidsrechter affloot, wat de organisatie van ASWH niet ten goede kwam. Toen de vrije trap uiteindelijk door Joran Schröder werd genomen had Jeffrey van Nuland zich inmiddels tactisch slim opgesteld en kon hij via het gat in de muur, wat na alle schermutselingen was ontstaan, de bal binnenschieten: 1-0. Aan het eind bleek Jeffrey de matchwinner te zijn. Korte tijd later had Sjaak Kuyper de 2-0 op zijn schoen, maar hij schoot in de grond.

SteDoCo beter

In de fase hierna was SteDoCo de betere ploeg en had een grotere afstand kunnen en moeten nemen. Een kans van Elvio van Overbeek werd verijdeld door keepr Stefan Kok en een goede actie van Elvio  mondde uit in een voorzet die werd afgeslagen. Ook in de rebount slaagde Simon van Zeelst er niet in de bal tussen de palen te krijgen, zijn schot werd geblokt. In de laatste 10 minuten raakte ASWH wat meer op dreef, maar gevaarlijk werd de ploeg niet. Zo ging SteDoCo verdiend met 1-0 rusten.

Evenwicht

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Beide ploegen kregen kansen. Yannick Cortie zag zijn kopbal gepakt worden door keeper Kok en een laag schot van invaller Brandon Robinson werd een prooi voor keeper Maarten de Fockert. Van SteDoCo-zijde waren een schot van Simon van Zeelst en een goede actie van Sjaak Kuyper, gevolgd door een schot van Akram Salhi voorlopig de laatste gevaarlijke acties, want vanlieverlee verloor de thuisploeg de grip op de wedstrijd, waarna er, in navolging op eerdere wedstrijden, weer een spanningsveld ontstond. Door beide ploegen werd er hard gewerkt, maar echte kansen waren sporadisch.

Laatste kansen

Echter, Junior Ebobo had, met nog ruim tien minuten op de klok, de wedstrijd kunnen beslissen. Doordat ASWH ver opgedrongen stond kreeg Junior ineens een vrije doorgang naar de keeper voorgeschoteld. Keeper Kok kwam ver uit zijn doel en maakte op deze manier de ruimte klein. Vervolgens voorkwam hij een tweede treffer voor SteDoCo. Het ‘billen knijpen’ bleef dus nog even aanwezig. De beste kans voor ASWH kwam een paar minuten voor het einde van de reguliere tijd. Een verre voorzet kwam bij invaller Ray Versluis (ex jeugdspeler van SteDoCo) terecht, die de kans om de bal binnen te koppen op een presenteerblaadje kreeg. Door een fenomenale reactie van Maarten werd dit voorkomen en na vele minuten extra tijd kon SteDoCo weer juichen voor een overwinning.

Volgende week wordt er op dinsdag 18 oktober een oefenwedstrijd tegen het Gorkumse SVW gespeeld, aanvang 20.15. Volgende week zaterdag is er geen competitieprogramma vastgesteld, maar de week daarna, op 29 okt., speelt SteDoCo in Veendaal tegen DOVO.