4542NS
HOEK
tel. 0115-441593

Opstelling SteDoCo 1

Afgelopen zaterdag speelde SteDoCo in het koude en winderige Hoek. Hoewel SteDoCo in eerste instantie de kansen had, was het in de eerste helft Hoek dat het betere veldspel had. Verdedigend stond het echter bij SteDoCo goed. In de tweede helft trok SteDoCo de wedstrijd naar zich toe en met twee doelpunten werd de eindstand van 0-2 op het scorebord gezet. In totaliteit een verdiende overwinning voor een effectief SteDoCo.

Bij SteDoCo keerde aanvoerder Joran Schröder weer terug in de basis nadat hij enkele wedstrijden door een zware griep had gemist. Voor Hoek was dit aanleiding om zich verdedigend vooral op de aanvaller te richten. Met regelmaat had hij twee verdedigers in zijn nek.
In de eerste fase van de eerste helft ging het redelijk gelijk op met de eerste kans voor SteDoCo. Yannick Cortie kon de bal onvoldoende drukken waardoor de bal over het doel ging. Vervolgens trok Hoek het spel naar zich toe wat resulteerde in enkele grote kansen. Steve Schalkwijk, Mathieu de Smet en Rik Impens waren dicht bij de openingstreffer. Tot scoren kwamen ze niet. Moet zeggen dat in deze periode Ibi Toure met enkele intercepties uitstekend stond te verdedigen. Verdedigend stond het overigens de gehele wedstrijd goed, met als voorbeeld vlak voor rust bij een mogelijkheid voor Hoek, toen Yannick Cortie de bal van Jelco Schamp van de doellijn haalde. Met de stand van 0-0 werden de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft gaf een ander spelbeeld. SteDoCo kwam voortvarend uit de kleedkamer en trok de wedstrijd volledig naar zich toe. Bijkomstigheid was dat vroeg in de tweede helft Sylvio Hage namens Hoek het veld moest verlaten vanwege een blessure. Amarildo Gjoka was zijn vervanger. Grote kansen bleven voor beide ploegen uit maar het was uiteindelijk Yannick Cortie die vanuit een afgeslagen corner de bal feiloos binnen schoot. Waar hij in de eerste helft de kans niet kon benutten, maakte hij deze mogelijkheid uitstekend af.

Het was vervolgens Joran Schröder die met een mooie loopactie enkele minuten later vanuit een corner de tweede goal van de middag binnen kopte. Zo stond SteDoCo op een verdiende voorsprong. In deze periode gaf SteDoCo nagenoeg niets weg, gewoon degelijk verdedigen en effectief met scoren. Hoek kwam er in de tweede helft niet meer aan. Het duurde dan ook tot in de 89e minuut toen de bal rakeling door een speler van Hoek naast het doel werd gekopt. Hier kwam SteDoCo goed weg. Na ruim 90 minuten stond er 0-2 op het scorebord en werd met drie belangrijke punten in de tas de bus naar Hoornaar genomen.
Na afloop was er in de kleedkamer een opperbeste stemming, de nederlaag van vorige week werd deze middag weggespoeld door deze zware uitwedstrijd winnend af te sluiten. Er wordt weer naar boven gekeken. GVVV won overigens deze middag overduidelijk van Sportlust’46 met 6-0. Het was echter ACV dat door een overwinning op Urk met de periodetitel aan de haal ging. Namens SteDoCo de felicitaties voor ACV. SteDoCo staat nu op 6 punten van GVVV en op vierpunten van ACV.

Volgende week staat er wederom een uitwedstrijd op het programma, en wel de wedstrijd tegen Ter Leede dat met 2-2 gelijkspeelde in de uitwedstrijd tegen RKAV Volendam. De aanvangstijd van deze wedstrijd is 14.30 uur.