URK
tel. 0527-690102

Opstelling SteDoCo 1

Spanning vooraf

Bij aanvang van deze wedstrijdronde waren er ⁷3 clubs die aanspraak maakten op de periode die eerder in het seizoen door kampioen ACV was veroverd: Barendrecht, SteDoCo en GVVV. Ook Sparta Nijkerk was, samen met GVVV, nog volop in de race voor het winnen van de derde periode. Uiteindelijk won GVVV de derde periode en  ontving Barendrecht de periode van ACV.

2 delen

De wedstrijd werd gekenmerkt door 2 totaal verschillende delen: Het eerste uur speelde SteDoCo een dominante wedstrijd met goed spel. In die periode werd dan ook een 1-3 voorsprong genomen. Daarna maakte Urk de aansluittreffer en kreeg de ploeg een geweldige support van het publiek. Met opportunistisch spel werd SteDoDo onder druk gezet en leken alle acties van de tegenstander te lukken, uiteindelijk uitmondend in een smadelijke 6-4 nederlaag voor SteDoCo.

Wissels

SteDoCo begon noodgedwongen met 3 wissels t.o.v. de laatste weken. Yannick Cortie, Simon van Zeelst en Jeffrey van Nuland ontbraken om verschillende redenen. Daarvoor speelden Ingo van Weert, Ibi Touré en Milad Intezar. SteDoCo begon erg voortvarend, want al in de 6e minuut scoorde Joran Schröder na een pass van Danny van Haaren. Al snel scoorde Lucas Tol 1-1. Daarna was het Sjaak Kuyper die via 3 schijven de bal voor zijn voet kreeg en de 1-2 op het scorebord zette. SteDoCo dicteerde de wedstrijd, hoewel Urk gevaarlijk was in de counter. SteDoCo kreeg kansen op meer, want uit een corner haalde keeper Bennie Dunnink, na een kopbal van Mitchel de Zwart, de bal uit de boevenhoek. Ook een kopbal van Joran miste doel. Aan de andere kant miste Klaas Romkes voor open doel. Zo kwam de rust met een 1-2 voorsprong voor SteDoCo.

In de tweede helft kwamen de ploegen ongewijzigd weer op het veld en de krachtsverhouding bleek ook dezelfde gebleven. Sjaak Kuyper ondernam een solo voor het doel van de tegenstander en kon uiteindelijk de 1-3 binnenschieten.

Kentering

Uit een corner maakte Jelle de Boer voor Urk met enig geluk 2-3 en dat was voor de thuisclub het sein om, gesteund door het publiek, volop druk te gaan zetten. Een schot van Joël Tol ging maar net over. Ook 3 keer een redding van Maarten de Fockert voorkwam de gelijkmaker. Een handsbal van een SteDoCo-speler betekende een penalty voor Urk. Deze werd benut door Jelle de Boer: 3-3.

Uit een vrije trap net buiten de zestien schoot Iede Nentjes 4-3 binnen en daarmee kwam de thuisploeg op voorsprong.

Met nog 5 minuten op de klok kon de ingevallen Amoros Nshimirimana oprukken en op afstand vrij uithalen en dat leverde de 4-4 op. Echter, daarmee was voor de thuisploeg de wedstrijd nog niet gespeeld, want in de laatste minuten scoorden zij nog 2 keer, zodat de einduitslag 6-4 werd!

Herhaling

Zo moest SteDoCo de lange terugreis met een opgelopen kater ondernemen. Extra triest is het feit dat achteraf een gelijkspel voldoende geweest zou zijn voor het spelen van nacompetitie. Dit is in dit seizoen overigens al eerder gebeurd toen SteDoCo in Veenendaal ook aan een gelijkspel genoeg gehad zou hebben, maar daar ook verloor en DOVO aan de haal ging met de eerste periode. Het gehele seizoen overziend kan geconcludeerd worden dat SteDoCo één van de betere ploegen van de Derde Divisie was, maar dat de ploeg het op beslissende momenten liet afweten. Ik denk overigens wel dat de supporters in vele wedstrijden bij vlagen genoten hebben van het goede spel wat regelmatig op de mat werd gelegd.

Rest mij iedereen een goede vakantie toe te wensen en hopelijk zien we elkaar in het volgende seizoen weer.