HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

.

Door een harde knal tegen de touwen in de laatste minuut van de blessuretijd maakte Joran Schröder afgelopen dinsdagavond de verdiende gelijkmaker en redde zo een punt voor SteDoCo.

Zadel

Het is al veel gezegd en geschreven de afgelopen tijd. Zes wedstrijden in zestien dagen. De (inhaal)wedstijd tegen Hoek was inmiddels de vierde. Adelaar kon helaas geen beroep doen op aanvaller Olivier Pilon, die zaterdag al vroeg geblesseerd uitviel in de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk. Ook Joran Schröder, Vincent Verheul en Jesse Wielinga bleven aanvankelijk (uit voorzorg) aan de kant. Sowieso is het spijtig dat er al langere tijd geen beroep gedaan kan worden op Ingo van Weert. Op de instelling en de wil om te voetballen had dit gemis geen invloed. SteDoCo werd in het zadel geholpen dankzij een snel eigen doelpunt van Gertjan Martens in de 3e minuut. Helaas was de vreugde van korte duur, want enkele minuten later schoot aanvoerder Rik Impens de bal op randje 16 knap in de rechter bovenhoek. Hoek bleef in die fase gevaarlijk met hun bekende snelle counters, maar slaagden er niet in om doelman Bleijenberg te passeren.

Boog

Na een half uur spelen kreeg de altijd hardwerkende Simon van Zeelst de bal van Giovanni Hiwat. Simon liet de bal één keer op de grond stuiten en besloot toen meteen uit te halen. Het gevolg was dat de bal op een schitterende manier in een grote boog over keeper Jordi de Jonghe heen ging, het publiek in ver- en bewondering achterlatend: ‘dus dit kan Simon ook!’ Ook van deze voorsprong kon SteDoCo niet lang genieten, want in de 42e minuut schoot Mohammad Jabar Zada de bal vanaf een meter of 20 prachtig langs Lars Bleijenberg. Met die gelijke stand ging de ploegen rusten.

Handvol

Ook na rust bleef het mooie wedstrijd om te zien, maar doelpunten bleven aanvankelijk nog uit. Beide ploegen hadden een handvol kansen, maar de afronding was niet goed, was niet scherp. Bij SteDoCo kwamen in de 67e minuut 3 verse krachten het veld in. Dat waren ook nog eens niet de minsten, namelijk de eerder genoemde Schröder, Verheul en Wielinga. Het was echter Hoek dat deze keer de  voorsprong nam. In de 85e minuut zette Impens vanaf rechts hard voor, Lars tastte mis en met een gelukje belandde de bal via Ruben de Jager in het doel. Het viel mij voorafgaand aan de wedstrijd op dat Hoek deze wedstrijdsituatie, namelijk de bal hard voorgeven vanaf de zijkant en 2 man voor het doel nog geoefend had. Het had dus succes.

Blessuretijd

Zoals wel vaker dit seizoen en dan vooral de laatste wedstrijden ging SteDoCo niet bij de pakken neerzitten en rechtte het de rug. Met de kopsterke Steven Edwards in de voorste linie als extra wapen ging SteDoCo op zoek naar de gelijkmaker. En die gelijkmaker viel nog ook! In de allerlaatste minuut van de blessuretijd zette Mitchell de Zwart vanaf links voor, Edwards kon net niet bij de bal, maar Joran, die behoorlijk werd vrijgelaten schoot de bal hard in het dak van het doel, tot uitzinnige vreugde van spelers, staf en supporters. Het was weer gelukt. Dit keer weliswaar geen late overwinning, maar een laat gelijkspel, dat wel als een overwinning voelde.

Het was (weer) een prachtige wedstrijd tegen Hoek, zoals de wedstrijden tegen Hoek vaker van een niveau en intensiteit zijn, die een reclame zijn voor het voetbal. Zaterdag wacht alweer de volgende tegenstander, namelijk Ter Leede, aanvang 14:30 uur.