9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Opstelling SteDoCo 1

Afgelopen zaterdag reisde SteDoCo naar het verre Assen om daar tegen de plaatselijke club ACV te spelen. Voor de wedstrijd werd er al gespeculeerd over winst of verlies en de eventuele gevolgen daarvan. SteDoCo stond 3 punten voor, dus bij winst zou er een afstand van 6 punten van de tegenstander worden genomen. Echter, bij verlies zouden zij langszij komen. En dat laatste gebeurde dan ook, dus een pijnlijk verlies.

Bij afwezigheid van Steven Edwards stond Ibi Touré als centrale verdediger opgesteld. Vooropgesteld dat Ibi naar behoren speelde op deze positie, werd toch de inbreng van Steven gemist.

Op het sfeervolle sportpark van ACV was het de thuisclub die met veel ambitie en snelle acties het begin van de wedstrijd dirigeerde. Desondanks was het Joran Schröder die al na 2 minuten de eerste kans kreeg. Zijn schot ging net over. Na een goede kopkans voor ACV, waarbij Lars Blijenberg  zijn mannetje stond, was het de thuisclub die steeds gevaarlijker werd. Dat mondde na enige tijd uit in een afstandschot van Steijn Strijker. Via de binnenkant van de paal rolde de bal het doel in: 1-0.

Handsbal

Al snel werd er geappelleerd voor handsbal in het 16 metergebied door één van de ACV-spelers. Scheidsrechter Shukrula wilde echter niets van een penalty weten en liet de wedstrijd gewoon doorgaan. Vervolgens raakte Joran de bal verkeerd waardoor deze  naast het doel verdween.

Grote kans

Na de rust blijkt Joran te zijn vervangen door Olivier Pilon en gaat SteDoco wat aanvallender spelen. Dat leverde na een kwartier bijna een doelpunt op. Na zich goed vrijgespeeld te hebben mikte Olivier de bal op een klein gaatje naast de paal. Echter, via de binnenkant van deze paal ketste de bal weer terug het veld in.

Zware overtreding

Na een uur streden 2 spelers op het middenveld voor balbezit. Freddy Quispel van ACV haalde hierbij hard uit naar de bal, althans dat was waarschijnlijk zijn bedoeling, maar hij raakte alleen het been van Laurens van der Voort. Deze moest zwaar geblesseerd van het veld worden gedragen.  De scheidsrechter leek in eerste instantie de situatie nauwelijks goed te kunnen beoordelen, maar gaf na enige bedenktijd toch geel, terwijl in dit geval rood ook zou hebben gekund. SteDoCo probeerde in de resterende tijd langszij te komen, maar stuitte steeds weer op de in slagorde opgesteld staande ACV-verdediging. Uiteindelijk raakten de bezoekers uitgeput en kreeg de thuisploeg nog een paar kansen om de voorsprong uit te bouwen. Na 90- en vele extra minuten kwam het einde en mocht ACV 3 fel begeerde punten bijschrijven.